Time  5 minutes

Coordinates 1242

Uploaded April 20, 2015

Recorded April 2015

-
-
4,387 f
3,416 f
0
1.6
3.1
6.25 mi

Viewed 2938 times, downloaded 129 times

near Vidrà, Catalunya (España)

L‘inici d’ aquesta ruta circular és a la Collada de Collfred on hi ha un petit aparcament al costat de la pista per 4 o 5 cotxes. A la collada s’hi arriba per la petita pista asfaltada que va des de Sant Privat d’en Bas (és a 14 Km.) i a uns (10 km.) de Vidrà.
Per fer aquest caminada hi ha dos punts un mica complicats, cal tenir bon sentit de l’orientació i cal experiència en rastrejar vells camins. Un d’aquets punts és la baixada del Puig d’Adric, al Mas Corrubí doncs el camí antic és bastant brut i no gaire fressat; l’ altre punt és el tram del torrent perquè s’ha de traspassar varies vegades i seguir-lo bastant trossos per l’era del torrent i si baixés molta aigua no es podria fer.
Començo la caminada baixant al costat de la carretera en direcció a Vidrà. Passo una portalada i baixo pel costat d’ un prat per arribar de seguida a la pista que em portarà, seguint a mà dreta, a la petita ermita de Santa Margarida de Cabagès. És un petit edifici prop del mas Pujol, situat a dalt d'un turonet que mostra un aspecte muntanyenc deliciós.
Baixo per mig dels prats i pujo per l’altre costat fins trobar el caminet per pujar al cim del Puig d’Abric de 1325 m. punt més alt de la caminada amb vistes panoràmiques esplèndides.
Començo a baixar trobant el camí cada cop més perdut , seguin el track amb el gps a la mà i intuint el camí arribo a la casa de Carrubí que està en ruïnes, segueixo baixant a la riera del Toll i arribant al primer salt, és el Salt i Gorg de les Dones, el contemplo des de dalt. Pujo uns metres amunt de la riera on hi ha el Salt de la Presa.
Un cop creuada la Riera, seguint la pista, de seguida a mà esquerra trobo un corriol que segueixo i arribo a una cruïlla de quatre camins, agafo el que puja pel costat de la riera sense traspassar-la i em porta a trobar una nova cruïlla. A partir d’aquí és un pujar i baixar la riera contemplant diferents racons de la riera, salt i gorgs com són la de Les Olles i la del Toll.
Després de contemplar el salt del Toll reculo i pujo pel grau del Toll fins on hi ha una tanca, a mà esquerra hi ha un corriol mig amagat que baixa un altre cop a la riera, val la pena seguir la riera amunt i després de passar els salts de Les Escales arribar a un salt molt espectacular, és el salt de la Paret.
Retorno a la cruïlla i continuo a mà dreta i pujant trobo el petit salt de la Capa.
Continuo pel corriol tornant a passar el torrent pel cim del salt de la Paret i seguint la pista pujant , al cap de poc em desvio a mà esquerra per trobar el salt del Pou, és un salt que es veu des de dalt molt petit i encisador.
Retorno a la pista i segueixo pujant fins a trobar una nova pista que torna a marxar tot planejant cap el Torrent. En trobar se, i traspasso el rec i visito el Salt de Fontcoberta des de dalt, ja que estant desemboscant i no trobo el corriol de baixada per la quantitat de branques que hi ha.
Reculo i segueixo pujant, arribo a la cruïlla de la pista que va a santa Margarida de Cabagès i desfent el camí fet al principi arribo al cotxe i dono per acabada aquesta distreta caminada.
Com que no venen el meus companys de ruta, el reportatge fotogràfic no és tan extens, és clar que segurament en Pere m’hagués maleit els ossos en alguns passos complicats, però jo m’ho he passat genial.
Salut i bona caminada!!!

Gorg Blau
Aparcament al costat de la carretera, al cim de la collada de Collfred.
Salt Les Olles
Mas Corrubí (ruïnes)
Pista
Puig de l'Abric
Salt de Fontcoberta, m'he de conformar en veure'l només des de dalt, perquè corriol, de baixada, estava tapat per moltes branques.
Salt de la Capa
Salt de la Paret
Salt de la Presa
Salt del Pou molt bonic, ens hem de conformar en veure'l des de dalt.
Salt dels Escalons
Salt El Toll
Salt i Gorg de les Dones des de dalt
Salt i Gorg de sota el Toll del torrent.
Santa Margarida de Cabagés
Tanca del Grau del Toll
Torrent

Comments

    You can or this trail