Time  8 hours 31 minutes

Coordinates 893

Uploaded July 12, 2017

Recorded June 2017

-
-
3,360 f
2,208 f
0
1.5
2.9
5.88 mi

Viewed 721 times, downloaded 36 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Santa Cecilia-Monestir-Santa Cecilia pel camí de l’Arrel i els Degotalls
Sortim de Santa Cecilia amb una esplèndida panoràmica sobre la paret de Sant Jeroni, Serrat del Patriarca, Paret de Diables i el Cavall Bernat.
El camí de l’arrel surt baixant uns 100 metres per la carretera en direcció al Monestir. Travessem la carretera i seguim el corriol que s’enfila i on aviat podrem veure una panoràmica sobre el Monestir de Sant Benet i les agulles i parets de Montserrat.
El camí no té pèrdua, doncs no hi ha cap trencall ni bifurcació que no estigui assenyalada. És un camí boscós i estret que va guanyant alçada de manera progressiva i regalant-nos la vista en les fabuloses panoràmiques del Cavall Bernat i la Paret de Diables, entre d’altres.
Creuem les canals del Moro i d’Avellaners, passem el Cavall per sota, i creuem la canal d’Aritjols, el llom del serrat de les Barretines, la canal del Pou del Gat (que tornarem a creuar en el camí dels Degotalls), fins arribar al pla de la Trinitat on trobarem un pal que ens indica el camí on en podrem aproximar per fer unes fotos de Sant Dimes. Des d’aquí també tenim una panoràmica del telefèric de Sant Joan, des del Monestir fins l’estació superior, amb la seva terrassa-bar, les Magdalenes, Sant Miquel i el camí que puja des del Monestir pel camí del Via-Crucis.
Tornem al pal indicador i ara seguim el camí cap al Monestir, Una mica més enllà veurem el trencall a l’ermita de Sant Benet, passem per la seva porta i ens trobem l’Ermita. Des d’allà podem veure una bona vista de la Mòmia, la Momieta, La Trompa de l’Elefant, La Trumfa i la Xirimoia. Així como l’agulla de Sant Benet que s’alça molt a prop de l’Ermita, i més enllà l’Agulla del Camí que com la de Sant Benet són molt freqüentades pels cursets d’iniciació a l’escalada.
Baixem de Sant Benet i anem a trobar el camí de l’escala dels pobres. El nom prové del fet que abans en aquest indret hi havia una casa on eren acollits els pobres i els rodamóns.
Passem pel mirador dels Ermitans on podrem gaudir d’una excel•lent vista del Monestir i les agulles de el Gorro Mariner, les Magdalenes, el Gorro Frigi i el Trencabarrals. Baixem per l’escala, passem el “pas dels francesos”, l’origen del qual ve de la guerra del francès, i que com diu la llegenda, van ser foragitats pel timbaler del Bruc.
Passem per la plaça de Santa Ana, on hi ha un pal, que ens indica el camí que ve del Pla dels Ocells i de Sant Jeroni i on a poca distància podem veure les restes de l’ermita de Santa Ana. També podem veure la silueta de la Panxa del Bisbe.
Arribem al Monestir per l’esquerra de la seva famosa font del Miracle, a la plaça de l’Abat Oliva, en diverses aixetes on abans es podia assaborir una aigua deliciosa i ara està clorada en un gust tant desagradable com l’aigua de Barcelona. Una llàstima.
Anem baixant fins davant del restaurant, on surt el camí dels Degotalls. Es un planer i agradable camí turístic, farcit de verges de tot Catalunya, el qual en un moment ens porta per sobre de l’immens aparcament i través d’una porta, fins a la carretera després del trencall de Santa Cecília. La travessem i trobem un camí pel l’altra costat que va seguint-la darrera la valla.
Travessarem el trencall de la baixada dels matxos, passarem el túnel per un camí per fora a la dreta i arribarem al lloc de partida de Santa Cecília on em deixat el cotxe.
Aquesta ruta esta basada en la del company Salvador.10. Gràcies per compartir.
Espero que gaudiu de la ruta.
Salut i República!
Sacred architecture

Santa Cecilia

Santa Cecilia
Information

Passem el túnel per fora

Passem el túnel per fora
Intersection

Cruïlla Baixada dels matxos

Cruïlla Baixada dels matxos
Intersection

Carretera. Final camí dels Degotalls

Carretera. Final camí dels Degotalls
Intersection

Cruïlla. Canal del pou del gat

Cruïlla. Canal pou gat
panorama

Camí dels degotalls

Camí dels degotalls
Photo

Capelletes

Capelletes
Door

Comença Camí dels degotalls

Comença Camí dels degotalls
Information

Pas dels Francesos (estret baixant per les escales de Trinitats o dels pobres).

Estret
Intersection

Cruïlla. Pla Santa Ana. Vista Panxa del Bisbe

panorama

Vista Monestir i agulles des del mirador dels Ermitans

Montserrat
Intersection

Cruïlla i indicador. Camí de Sant Benet

Cruïlla i indicador. Camí de Sant Benet
Photo

Agulla de Sant Benet.Gent escalant a la Gorra Marinera

Agulla de Sant Benet
Sacred architecture

Ermita de Sant Benet

Ermita de Sant Benet
Door

Porta Ermita Sant Benet

Photo

La trompa de l'elefant i la Mòmia

La trompa de l'elefant i la Mòmia
Photo

Vista Ermita de Sant Dimes

Vista de Sant Dimes
Intersection

Pla de la Trinitat

Pla de la Trinitat
Waypoint

Indicador

Indicador
Mountain pass

Coll

Coll
Photo

El cavall

El cavall
Photo

Cavall Bernat i Paret de Diables

Cavall Bernat i Paret de Diables
Photo

Vista

Parking

Sortida Sta Cecília

Sortida Sta Cecília

Comments

    You can or this trail