Moving time  2 hours 39 minutes

Time  3 hours 18 minutes

Coordinates 1674

Uploaded June 2, 2019

Recorded June 2019

-
-
1,270 f
28 f
0
1.5
2.9
5.85 mi

Viewed 82 times, downloaded 6 times

near Santa Agnès de Corona, Baleares (España)

De ses rutes polides que es poden fer a Eivissa, si se pot afegir es corrals d'en Guillem o es Puig d'en Guillem queda una gran ruta d'exigència i de panoràmiques increíbles.
Feta amb alguns companys des grup de SeA.
Te sa bona pujada a n'és Puig d'en Joan Andreu aon hi ha un vèrtex geodèsic i que deu tenir unes bones vistes, però sa vegetació forta no mos ho deixa apreciar. A sa baixada ho ha una vista espectacular des pla de Corona, es cap nono, ses illes dd ponent (Conillera, ses bledes, etc) i des Vedrà.
Baixada técnica amb molta terra amullada i pedres soltes.
S'arriba a n'és Castellar, aon mos ofereix ja vistes de sa punta de ses Torretes, com per s'altra banda de ses illes Margalides.
Es continua baixant, ja més accesible) fins pasar per encreuament, que baixaria a ses balandres, però seguim fins arribar a trobar sa baixada mig encimentada que arriba a S'Illot i just devant es veuen ses Margalides. Pujada dura (si va fer un trail fa un temps) per arribar a n'és mirador aon mos aturam per descansar i menjar alguna cosa.
Seguim per vora sa penya Esbarrada i que mos ofereix una perspectiva ben clara de per aon hem passa't ven es Puig d'en Joan Andreu, es Castellar I allá baix S'Illot.
Tornada ràpida per sa carretera fins es punt de sortida.

Llocs d'interès :
S'Illot
Tram de la costa de Santa Agnès de Corona situada just davant de les illes Margalides, que comprèn el tros de costa entre ses Balandres a llevant i el cap Negret a ponent. En aquest tram s’hi troba sa illeta de s’Illot, que és una prominència que antigament devia ser una illa. També en aquest tram desemboca el torrent de s’Illot, rierany curt que neix a la part superior de les penyes.

Es Castellar :
També es donà el nom de Castellar a un alt i vistós estrep del puig d’en Joan Andreu , a Corona , que dóna al mar. [JMC] És una elevació formada per diverses agulles rocoses, que assoleix els 260 m d’altura. És situada a devers 750 m a l’ENE del puig d’en Joan Andreu, a la parròquia de Corona, de Sant Antoni de Portmany . En realitat constitueix l’estrep oriental d’aquest puig i domina tota la badia compresa entre el cap Negret i la punta d’en Petroell , que inclou es Coconar , s’Illot i ses Balandres , a més de bona part de la costa NW de l’illa d’Eivissa. És un lloc estratègic que, sens dubte, havia tengut funcions de vigilància; des d’ell es veu tot el pla de Corona, el cap Nunó i es Vedrà . El front marítim del NW des Castellar rep el nom de davall es Castellar. El tram més septentrional és la pedrissa de davant es Castellar, i, a la part de l’ESE hi ha el collet de davall es Castellar i el racó des Castellar. Dins la mar, enfront de tot aquest tram de costa hi ha un desnivell que rep el nom de caire des Castellar, i a l’extrem ENE, just davant na Bous des Castellar, hi ha la seca des Castellar, que és una roca submergida a prou profunditat i que no comporta cap perill per a la navegació. [ERM]

View more external

Information

Santa Agnès de Corona

Summit

Geodèsic des Puig d'en Joan Andreu

Waypoint

Forn

Mountain pass

Es castellar

També es donà el nom de Castellar a un alt i vistós estrep del puig d’en Joan Andreu , a Corona , que dóna al mar. [JMC] És una elevació formada per diverses agulles rocoses, que assoleix els 260 m d’altura. És situada a devers 750 m a l’ENE del puig d’en Joan Andreu, a la parròquia de Corona, de Sant Antoni de Portmany . En realitat constitueix l’estrep oriental d’aquest puig i domina tota la badia compresa entre el cap Negret  i la punta d’en Petroell , que inclou es Coconar , s’Illot  i ses Balandres , a més de bona part de la costa NW de l’illa d’Eivissa. És un lloc estratègic que, sens dubte, havia tengut funcions de vigilància; des d’ell es veu tot el pla de Corona, el cap Nunó  i es Vedrà . El front marítim del NW des Castellar rep el nom de davall es Castellar. El tram més septentrional és la pedrissa de davant es Castellar, i, a la part de l’ESE hi ha el collet de davall es Castellar i el racó des Castellar. Dins la mar, enfront de tot aquest tram de costa hi ha un desnivell que rep el nom de caire des Castellar, i a l’extrem ENE, just davant na Bous des Castellar, hi ha la seca des Castellar, que és una roca submergida a prou profunditat i que no comporta cap perill per a la navegació. [ERM]
Waypoint

S'Illot

Waypoint

Sa penya Esbarrada

Erróneament i d'una forma aberrant s'anomena a aquest indret las puertas del cielo, però així nomes s'hi diu a n'és restaurant que hi ha. Tota aquesta zona es coneix per sa PENYA ESBARRADA, que no pot estar millor designat quan un veu sa Roca.

Comments

    You can or this trail