Moving time  4 hours 47 minutes

Time  6 hours 11 minutes

Coordinates 2752

Uploaded February 3, 2019

Recorded February 2019

-
-
845 f
2 f
0
2.4
4.8
9.61 mi

Viewed 126 times, downloaded 6 times

near Santa Agnès de Corona, Baleares (España)

CAT/ESP

Una ruta de les clàssiques a Eivissa. Sortint del parking de Santa Agnès de Corona es va a buscar un camí que travessa el seu pla poguent observar es ametllers en flor. Després es busca es camí (un 'empelt de bruixa' ens dona la pista) que ens duria en es Corrals den Guillem però es deixa per un carrerany a mà esquerra. Arribam en es camí de ses Tanques de s'Hereva fins que es deixa per agafar es carrerany per pujar en es Cap Nonó (una ruina és la referència vàlida). La pujada al Cap Nonó, com sempre, intensa amb bones rampes. Espectaculars vistes durant l'ascensió (de ses Margalides i des Pla de Corona) i des del cim (Illots de Ponent, Sant Antoni de Portmany i inclús Es Vedrà). Després d'un fort descens però no gaire complicat arribam a un camí que porta a una casa però que nosaltres feim en sentit contrari, ens desviem per veure sa Cova des Vi a ses Fontanelles. Després es va per carrerany dins des bosc fins que es deixa per agafar la pista que ens portarà cap a Cala Saladeta. Un fort vent ens acompanyava i donava grans imatges de mar brava a Punta Galera o a sa Conillera. Després d'un descans a Cala Salada agafam el carrerany des Canal des Forn Roig, una pujada més llarga del que pareix. Cap al final del carrerany hi ha algunes retallades, n'agafam un parell d'elles per arribar a un dels punts per on ja haviem passat. El darrer tram és pel mateix camí del començament.

Lo ja comentat, una de ses top10 de clàssiques d'Eivissa en la meva opinió. La qualificació de moderada vé donada per la distància i per la pujada al Cap Nonó, que és un tram exigent.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).

++++++++++++++++++

Una ruta de las clásicas en Eivissa. Saliendo del parking de Santa Agnès de Corona se va a buscar un camino que atraviesa el Pla de Corona pudiendo observarse almendros en flor. Después se busca el camino (un 'empelt de bruixa'/'escoba de bruja' nos da la pista) que nos llevaría a los Corrals den Guillem pero se deja por un sendero a mano izquierda. Llegamos al camino de las Tanques de s'Hereva hasta que se deja para coger el sendero para subir al Cap Nonó (una ruina es la referencia válida). La subida al Cap Nonó, como siempre, intensa con buenas rampas. Espectaculares vistas durante la ascensión (de las Margalides y del Pla de Corona) y desde la cima (Illots de Ponent, Sant Antoni e incluso Es Vedrà). Tras un fuerte descenso pero no muy complicado llegamos a un camino que lleva a una casa pero que nosotros hacemos en sentido contrario, nos desviamos para ver la Cova des Vi en ses Fontanelles. Luego por sendero dentro del bosque hasta que se deja para coger la pista que nos llevará hacia Cala Saladeta. Un fuerte viento nos acompañaba y daba grandes imágenes de mar brava en Punta Galera o en la Conillera. Después de un descanso en Cala Salada cogemos el sendero del Canal des Forn Roig, una subida más larga de lo que parece. Hacia el final del sendero hay algunos recortes, cogemos un par de ellos para llegar a uno de los puntos por donde ya habíamos pasado. El último tramo es por el mismo camino del comienzo.

Lo ya comentado, una de las top10 de clásicas de Ibiza en mi opinión. La calificación de moderada viene dada por la distancia y por la subida al Cap Nonó, que es un tramo exigente.

Ruta realizada con la Asociación Desorientats d'Eivissa (Facebook).
Waypoint

Torrent de s'Escola

Waypoint

Ruina

Waypoint

Vista Ses Margalides

Waypoint

Cap Nonó

Waypoint

Cova des Vi

Waypoint

Cala Saladeta

Waypoint

Cala Salada

Comments

    You can or this trail