Time  2 hours 52 minutes

Coordinates 516

Uploaded April 13, 2019

Recorded April 2019

-
-
2,679 ft
1,672 ft
0
0.9
1.9
3.79 mi

Viewed 165 times, downloaded 15 times

near Sant Sebastià de Montmajor, Catalunya (España)

SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR-PIC DEL VENT

DISTÀNCIA: 6'1 kilòmetres.
TEMPS TOTAL DE MARXA: 2 hores 52 minuts.
TEMPS CAMINAT DE MARXA: 1 hora 57 minuts.
DESNIVELL POSITIU: 345 metres.
DESNIVELL NEGATIU: 345 metres
COTA MÀXIMA: 816 metres.
COTA MÍNIMA: 510 metres.
DIFICULTAT: fàcil

La pujada al Pic del Vent des de Sant Sebastià de Montmajor, no presenta cap mena de dificultat, la distància és curta i el pendent no és molt pronunciat.
Sant Sebastià de Montmajor, ja documentat des del 1065, és un dels exemples que s'han conservat de sagrera medieval. Està compost d'unes deu cases distribuïdes en un parell de minúsculs carrers i una plaça davant de l'església.
Sortim de sant Sebastià per la pista forestal en direcció a ponent fins a trobar la torre del rellotge. En aquest punt, una cruïlla de camins, deixarem la pista principal. Dos corriols surten d'aquest indret, el PR-C9 que coincideix amb el PR-C48 que serà pel que tornarem i el que segueix a ponent que seguirem. Aquest sender molt fressat per les motos va pujant pel Serrat dels Carcols fins al camí del Farell que seguirem a llevant cap al coll on retrobem el petit recorregut. Continuem per la pista fins a una gran alzina plantada al mig d'una intersecció de camins. Aquí deixem el PR i continuem per un corriol que s'enfila fins al Pic del Ventl també anomenat el Farel. Aquest cim de 815 metres, és coronat per una gran senyera, una taula d'orientació i un punt de guaita.
Baixarem del cim tot carenejant en direcció nord cap el mas Farell, una gran masia que es troba citada des de l'any 1167, quan un privilegi comtal permeté edificar aquest mas al cim del Montmajor: "in loco quem vocant Farell" (en el lloc anomenat Farell). El llinatge començà amb Sorian Farell i Ermengarda. D'aquesta masia és d'on, segons la llegenda, n'és fill el gegant del Pi, i així ho explica un mosaic de ceràmica a la paret del barri.
Continuem pel camí del Farell cap a la cruïlla de camins on retrobem les marques del petit recorregut que seguirem per baixar ràpidament fins a la torre del rellotge i d'aquí al punt d'inici.
Waypoint

Coll del Farell

Waypoint

Corriol a Pic del Vent

Waypoint

El Farell

Waypoint

Pic del Vent.

Waypoint

Sant Sebastià de Montmajor

Waypoint

Torre del rellotge

Comments

    You can or this trail