Time  3 hours 23 minutes

Coordinates 2077

Uploaded January 28, 2019

Recorded January 2019

-
-
3,745 f
2,556 f
0
1.4
2.9
5.7 mi

Viewed 356 times, downloaded 20 times

near Sant Pau de Segúries, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Sant Ponç d' Aulina (Vall de Bianya).

Sortirem de la cruïlla de la carretera C-26 (Túnels de Collabós) amb l'Ermita de Sant Ponç d'Aulina. Creuarem el PR C-60 i pujarem per unes feixes herbades (direcció nord) tot resseguint un petit Rec fins arribar a dalt, on trobem la carretera que va a la casa del Serrat de Sant Ponç.
La seguirem en direcció a Ponent fins que aquesta comença a baixar en direcció sud (al davant nostre ja veiem les instal·lacions del Túnel). Aquí per la cara de Ponent surt una pista que seguirem tot pujant. Més amunt trobarem una cruïlla, nosaltres seguirem sempre la que va pujant.
En arribar casi al final de la pista, la deixarem i seguirem els pals del Gas Canalitzat que pujant recta amunt, fins que trobarem una taparada de branques, que vam deixar al terra amb la tallada dels arbres i que ens complica molt de seguir el camí.
Una alternativa és anar una mica més cap el nord i buscar el millor lloc per pujar en direcció a Ponent, a trobar la pista que tenim a sobre (son uns cinquanta metres). Un cop a la pista anirem en direcció sud a trobar el Collabós on tenim una cruïlla de pistes.
Agafarem la que marxa més al nord-oest fins que trobarem una cruïlla (té una fita). En aquest punt deixarem la pista i seguirem el camí fressat, que ens pujarà, tot seguint la carena de la muntanya, fins arribar al Puig de les Tres Fonts.
En un dia clar i si no estan ramats els arbres per la cara de Ponent es veu el Pedraforca. La baixada la farem anant al costat del gran faig (ens queda a la cara nord-oest) i seguir el rastre d'una pista de desemboscar que marxa al nord-est i que ens portarà al Pla d'en Bosc.
Aquí trobem una pista principal que seguirem (direcció a Llevant), menyspreant las que surten per el costat, per arribar al Pla de Can Petit. El creuarem en direcció nord i seguirem la pista que en direcció nord, puja al Turo de Puig Sacreu.
Puig Sacreu és bon mirador del Pirineu i també de la Marina. La baixada la farem per la cara sud-est, tot seguint un camí fressat fins que trobarem una cruïlla on agafarem el que puja en direcció a Ponent. Uns pocs metres més amunt tenim una nova cruïlla, anirem pel camí que marxa més al sud-oest, que ens portarà al mirador de Can Petit.
Un cop gaudit de les seves vistes anirem per el camí que marxa a Ponent i que ens portarà al Pla de Can Petit on agafarem el camí que va en direcció al sud-est per anar al Mirador d'en Gueri (bones vistes sobre la Vall de Bianya).
Retornarem al Pla de Can Petit per agafar una vella pista (pal indicatiu) que marxa tot baixant en direcció a migjorn.
Estem sobre el PR C-60 que ens baixarà a trobar l'ermita de Sant Ponç d'Aulina (Catalunya Romànica, vol. IV La Garrotxa, pàg. 393). Un cop visitada retornarem al camí que ens baixarà al nostre punt de sortida.
Cartografia Editorial Alpina, mapa Taga.
També podeu veure:
Sant Pau de Segúries-Coll Pregon-Collada de Capsacosta-Puig Sacreu-Can Mic-Font Puda
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-pau-de-seguries-coll-pregon-collada-de-capsacosta-puig-sacreu-can-mic-font-puda-21910366

Sant Pau de Segúries-el Vedat-la Trona-Coll Salarca-Puig Sacreu-Turo d'en Rolan
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-pau-de-seguries-el-vedat-la-trona-coll-salarca-puig-sacreu-turo-den-rolan-21922158

S. Pau Segúries-Coll Pregon-Collada de Capsacosta-Coll Salarca-Puig Sacreu-Pla de Can Petit
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/s-pau-seguries-coll-pregon-collada-de-capsacosta-coll-salarca-puig-sacreu-pla-de-can-petit-10608246

Sant Pau de Segúries-Collabos-Santa Llúcia de Puigmal
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-pau-de-seguries-collabos-santa-llucia-de-puigmal-658254

View more external

Waypoint

PR C-60

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Camí del Gas

Waypoint

Collabós

Waypoint

Deixar Pista

Waypoint

Puig de les Tres Fonts

Waypoint

Faig Monumental

Waypoint

Pla d'en Bosc

Waypoint

Pla de Can Petit

Waypoint

Cruïlla Puig Sacreu

Waypoint

Puig Sacreu

Waypoint

Cruïlla Salarca

Waypoint

Mirador de Can Petit

Waypoint

Mirador d'en Gueri

Waypoint

Camí de Sant Ponç

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Sant Ponç d' Aulina

Comments

    You can or this trail