Time  3 hours 8 minutes

Coordinates 637

Uploaded February 4, 2019

Recorded February 2019

-
-
2,740 f
2,388 f
0
1.0
2.1
4.12 mi

Viewed 127 times, downloaded 8 times

near Capolat, Catalunya (España)

El punt d'inici i final de la ruta és el restaurant Mas El Pujol , per arribar-hi cal conduir fins al poble de Navès i, després, seguir una carretera rural estreta i asfaltada indicada com a Vall d’Ora, que es troba prop del km 119 de la C26. segueix sempre cap a nord fins a arriba a un aparcament amb tot de rètols i informació, uns 300 metres un cop passat el desviament que porta al Mas El Pujol. Se segueix durant alguns Km, travessant bonics paratges de la Vall d'Ora fins a trobar el rètol que ens apropa a aquest mas.
A partir d'aquí un sender amb algunspenells indicatius ens apropa a l'antiga serradora de cal Guirré i el molí del Sòlà, recuperadescom a espais museístics.
Anirem seguint vora el riu i trobarem un pont de taulons que més endavant creuarem. Una mica més enllà trobem Sant Pere de Grau d'Escales, els seus origens ens remunten al S.X. Es un temple de planta de creu llatina amb tres absis.
Als voltants del monestir hi ha una zona de pícnic on és ben agradable fer una pausa envoltats d'un entorn mgnífic amb el riu, envoltats de les muntanyes de la serra de Busa i el monestir.
A partir d'aquí cal desfer el camí fins al pont de taulons i travessar-lo. De seguida trobarem una pista que anirà paral.lela al riu i ens anirà retornant còmodament fins al punt de partida.
Caminarem un parell de Km més per la pista fins a trobar la masia de Sant Lleí i el monument de Guifré el Pilós.
Ens hem d'apropar al riu que creuarem per un pont medieval i podrem visitar un altre conjunt on s'intenta mostrar i preservar el patrimoni cultural i etnològic dels homes que han habitat aquestes terres. Així doncs visitem el molí de ca l'Ambrós i la seva serradora.
A partir d'aquí cal ascendir suaument fins a retornar al Mas del Pujol bonic mas i casa rural on ens hem quedat a fer un mos al costat de la llar de foc.
Provisioning

01 Inici /Final

Museum

02 El Pujol de la Valldora

Museum

03 Serradora cal Guirre

Archaeological site

04 Molí del Solà

fountain

05 Font d'Auba

Picnic

06 zona picnic

Sacred architecture

07 Sant Pere de Graudescales

Bridge

08 Pont de taulons

Intersection

09 agafem la pista

Refuge

10 Sant Lleïr

Waypoint

11 Monument a Guifré el Pelós

Museum

12 Ecomuseu de la Valldora

Bridge

13 Pont medieval

Building of interest

14 Serradora del Molí de l'Ambròs

Building of interest

15 Molí de ca l'Ambròs

Intersection

16 creuem el camp

Comments

    You can or this trail