Time  3 hours 10 minutes

Coordinates 2172

Uploaded March 11, 2019

Recorded March 2019

-
-
3,962 f
2,815 f
0
1.1
2.3
4.58 mi

Viewed 356 times, downloaded 19 times

near La Ral, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Aparcament del Pont de la Rovira (Sant Pau de Segúries).

Aquesta excursió ha estat possible gràcies a les indicacions de l'Esteve Clota que ha recuperat i netejat part d'aquest camins.
Sortirem de l'aparcament i anirem per la pista que va a la casa de la Rovira (senyal de direcció prohibida). En arribar al primer revolt, per la cara nord, tenim un pas per poder passar entre la paret i una matorral d'arbres. Un cop creuat seguirem pujant pel costat del Rec de la Rovira.
Poc després tenim un pas, amb una tanca en el filat que ens permet de creuar el Rec i anar per la cara sud, tot pujant, per arribar a la Font de la Rovira. A sobre de la Font, tenim un vell camí de carretes que ens portarà a trobar unes feixes herbades.
Les creuarem en direcció nord, per anar a trobar un camí que ressegueix per sobre el Rec de la Rovira, per la seva cara sud i que seguirem fins trobar una cruïlla de camins. Deixarem el que marxa força planejant a trobar el Rec i anirem per el que puja en direcció sud (algunes senyals de pintura groga, també algunes fites i cops de podall els arbres).
Una mica més amunt trobem un petit pla, conegut com el Pla dels Fogots, on tenim una cruïlla de camins. Deixarem el que marxa en direcció a Ponent, per anar a trobar la Collada de la Rovira, per continuar pel que puja en direcció sud a trobar la cruïlla de camins del Roc de la Processó.
Aquí tenim tres camins, un que marxa per la cara sud a les Feixes de Puig Parrús, un que marxa en direcció al nord-oest a trobar la Collada de la Rovira i el que seguirem tot pujant en direcció a Ponent (pintura verda i un cartell de Puig Parrús en un faig gros).
Un tros més amunt trobem una cruïlla. Deixem un moment el de Puig Parrús per agafar el que va en direcció sud a trobar el mirador (com uns 20 metres) que ens permet d'unes bones vistes sobre Sant Pau de Segúries i de la Garrotxa.
Un cop gaudit de les vistes retornarem al camí i seguirem pujant fins trobar una nova cruïlla. És la cruïlla del Puig Parrùs. Anirem com uns 15 metres tot pujant en direcció sud per arribar al Puig Parrús i retornarem a la cruïlla on començarem la baixada per el caire de la muntanya en direcció a sud-oest.
Un bon tros avall el camí gira al nord i troba més endavant el camí que marxa en direcció sud al Pla Molinàs. Nosaltres continuarem pel que venim seguint per arribar a la Collada de la Rovira on trobem una cruïlla de camins.
Primer tenim el que marxa al Roc de la Processó. Tot seguit el que baixa a trobar el del Rec de la Rovira i per la cara nord, a sobre de les runes de la Barraca de la Rovira, tenim el que marxa a trobar el Coll Pinós i el que seguirem que marxa al nord-est a trobar el pla del Camp de Dom Menjo on trobem el final d'una pista forestal.
Per la cara de Llevant, marxa el camí que seguirem, pel caire de la muntanya i que ens portarà al Greny.
En l'anada trobarem per la cara sud una cruïlla, és el camí que baixa a la casa de Pairó. Nosaltres continuarem pel camí que venim, en direcció a Llevant, fins trobar una nova cruïlla que ens cal recordar. Primer anirem pel que puja a trobar el Greny.
El Greny és un bon mirador de tota la vall de Sant Pau de Segúries, de la Garrotxa i de la Marina (el Mont, el Massís del Montgrí, el Rocacorba, Finestres, elPuigsacalm, Santa Magdalena .... ).
Retornarem a la cruïlla per agafar el camí que baixa en direcció a Llevant. Passarem pel pla de Maria de Baix per arribar a les cases de cal Xicot i de can Ralic. Creuarem la carretera i agafarem la carretera del poble de la Ral per creuar-lo en direcció sud.
https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Ral
Al final del poble tenim una pista que seguirem fins trobar una cruïlla. Aquí deixarem la pista asfaltada i seguirem per un camí (pal indicatiu) que tot resseguint el Riu Ter ens portarà a sota del Pont de la Rovira. En aquest punt trobem una cruïlla de pistes.
Anirem per la que marxa al sud per anar a visitar les runes del pont Romànic
https://www.diaridegirona.cat/cultura/2015/05/25/descobreixen-bases-dun-pont-medieval/726274.html
i retornarem a la cruïlla per pujar a trobar el nostre punt de sortida.

També podeu veure:
Sant Pau de Segúries-Via Romana-Collada de Capsacosta-Coll Pregon-Collet de Mas Abat-el Llerco-Serrat del Camitè
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-pau-de-seguries-via-romana-collada-de-capsacosta-coll-pregon-collet-de-mas-abat-el-llerco-serr-21919753

View more external

Waypoint

Vistes

Waypoint

Pasant

Waypoint

Rec de la Rovira

Waypoint

Font de la Rovira

Waypoint

Camí

Waypoint

Feixes

Waypoint

Deixar Rec

Waypoint

Cruïlla Collada de la Rovira

Waypoint

Pla dels Fogots

Waypoint

Cruïlla Roc de la Processó

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Mirador

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Puig Parrús

Waypoint

Cruïlla Pla Molinàs

Waypoint

Faig Germa

Waypoint

Cruïlla Can Baleri

Waypoint

Collada de la Rovira

Waypoint

Barraca de la Rovira (runes)

Waypoint

Camp de Dom Menjo

Waypoint

Collada i Barraca (runes) de Pairo

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Greny

Waypoint

Collada Can Ralic

Waypoint

Pla de Maria de Baix

Waypoint

Cruïlla Coll Pinós

Waypoint

Can Xicot. Can Ralic

Waypoint

La Ral

Waypoint

Fita del Mariner

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Pont de la Rovira

Waypoint

Pont Romànic (runes)

Comments

    You can or this trail