Coordinates 826

Uploaded November 16, 2019

Recorded November 2019

-
-
2,782 ft
872 ft
0
1.6
3.2
6.45 mi

Viewed 157 times, downloaded 1 times

near San Martín Sapresa, Catalunya (España)Zona: Guilleries i Serra de Santa Bàrbara / Prelitoral Nord.
Comarca: La Selva.
Data de realització: Novembre 2019.

En resum: Ruta senzilla de pujada a l'ermita de Santa Bàrbara, que es troba a una alçada de 858m, des de Sant Martí Sapresa.

Inici: A l'aparcament de Sant Martí Sapresa que hi ha a tocar de la carretera C-63, davant del restaurant de Can Valls. Hi ha un pas subterrani per creuar la carretera.

Terreny i dificultat [Fàcil]: Caminada per pista forestal en bon estat en gairebé la totalitat de la ruta, amb dreceres opcionals. Terreny còmode per boscos mediterranis i castanyedes a la part alta.Es comença seguint la petita carretera que aviat es torna una pista de terra, a l'alçada de Can Parés.

Al ser una ruta còmode, senzilla i que es pot dir que torna pel mateix lloc, no cal gaire explicació. La pista puja constant fins al final, sobretot a l'últim tram i es van creuant força interseccions de camins que es passen bé mirant el GPS.Aquesta ruta, en la part alta, puja per les dreceres i baixa per la pista forestal. Les vistes són limitades però a l'ermita hi ha una bona finestra. A l'ermita, també, hi ha un refugi lliure molt ben conservat.
Parking

Aparcament

Aparcament asfaltat al poble de Sant Martí Sapresa, a tocar de la carretera C-63.
Sacred architecture

Santa Bàrbara

L'ermita de Santa Bàrbara és un edifici del municipi d'Anglès inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'aplec de l'ermita de Santa Bàrbara -santa Bàrbara de Nicomèdia, verge i màrtir- es celebra el segon diumenge de maig, encara que la seva festa en el santoral és el 4 de desembre. L'ermita té uns goigs dedicats a la santa.

Comments

    You can or this trail