Time  2 hours 9 minutes

Coordinates 729

Uploaded March 19, 2017

Recorded March 2017

-
-
1,343 f
734 f
0
1.9
3.8
7.7 mi

Viewed 206 times, downloaded 3 times

near Sant Martí Sarroca, Catalunya (España)

Cat, Cast.

Cat.
Sortida desde les Valls, iniciém pujada cap a l´artiga tot per pista forestal pasem per el camí de Can Grau pujem per la falda del turó de Samuntà, passem per el mateix Mas de Samuntà i iniciém baixada per el barri de Romaní, passaant per les Masies de Cal Bolet, Can xic Romeu... seguím pista planera fins a arrivar a la carretera de la Bleda, vugilém que està asfaltada i hi han carbunilles que van en cotxe una mica ràpids, torném a girar a l´esquerra i passarém per devant del Casal Natura i el Casal dels caçadors de Sant Martí, seguím passant per el Mas de Fontenac (Bodegues Torres Brandy) iniciém pujada molt forta passant per els diposits nous d´aigua, fem baixada dirección al Mas de Cal Possastre (any 1600), fins a arribar al punt d´inici de la sortida.
Cast.

Salida desde les Valls, iniciamos subida hacia la Artiga todo por pista forestal pasamos por el camino de Can Grau subimos por la falda de la colina de Samuntà, pasamos por el propio Mas de Samuntà e iniciamos bajada por el barrio del Romaní, pasamos por las Masies de Cal Bolet, Can Xic Romeu ... Seguimos pista llana hasta llegar a la carretera de la Bleda, estar atentosya que está asfaltada hay coches un poco rápidos, volvemos a girar a la izquierda y pasamos por delante del Casal Naturaleza y el Casal de los cazadores, seguimos pista pasando por el Mas de Fontenac (Bodegas Torres Brandy) Iniciamos subida muy fuerte pasando por los depósitos nuevos de agua, iniciamos bajada dirección al Mas de Cal Possastre (año 1600), hasta llegar al punto de inicio de la salida.
Photo

Finca Mas Rabell

MAS RABELL DE FONTENAC Al barri Romaní , prop del nucli dels Hostalets i a la vora de la riera de Pontons, trobem el mas Rabell de Fontenac , una antiga masia del segle XIV que s’utilitzà també com a molí. El mas Rabell de Fontenac consta de planta baixa, pis i golfes, coberta a doble vessant i portal adovellat d’arc de mig punt. A la part superior destaca una finestra d’arc conopial i trencaaigües. Formen el conjunt del mas també la masoveria i diversos edificis d’ús agrícola. Un cos afegit amb galeria d’arquets de mig punt a les golfes ens indiquen la seva utilització com assecador del paper del molí. A l’interior podem veure tres arcades de mig punt, un xic apuntades, dues als baixos i l’altra a la planta de dalt corresponents al corrent gòtic en el qual s’originà el mas. Prop, al pujol de Mas Rabell , hi ha una placeta amb unes pedres posades de forma circular, anomenada la plaça de les Bruixes.
Waypoint

Font de la Salut

Building of interest

Masía Romaní

Building of interest

Cal Possastre

Ubicació: a 100 m del nucli urbà de Sant Martí - Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) Estil: Obra popular Època: 1570 (reforma actual de 1908) Masia situada a uns 100 m del nucli urbà de Sant Martí, vora la riera de Pontons. A la casa, antigament coneguda com a Colomar de Baix, hi ha documents des de 1570, però l’última reforma data del 1908. La masia, amb façana de composició simètrica, està composta de planta baixa, dos pisos i golfes, amb coberta a dues vessants. Coronament amb ràfec i mènsules esglaonades i bols ornamentals, finestres amb llindes i reixes interessants, i balcó central al primer pis. Pati davanter amb palmeres, edificis agrícoles annexos i baluard. El material bàsic és el reble, les cantoneres són de carreus de pedra tallada; també ho eren les llindes, marcs i ampits de les finestres de la façana principal, trets en l´última reforma.
Waypoint

Cal Xic Romeu

Photo

Mas Samuntã

Mas Samuntã
Waypoint

Cal colet

Waypoint

Mas Samuntã

Waypoint

Casa Natura, Local dels caçadors

Casa Natura, Local dels caçadors

Comments

    You can or this trail