Time  4 hours 49 minutes

Coordinates 1179

Uploaded July 9, 2017

Recorded July 2017

-
-
3,106 f
2,141 f
0
2.0
4.1
8.11 mi

Viewed 175 times, downloaded 6 times

near Mura, Catalunya (España)

Alzina del Sal·lar-Tres Jutges-Balma del gat Mesquer-Roc Foradada-Era del Vent-Bassa de La Mata-Carena de l'Alzina cremada-Coll d'Estenalles-Revolt de la Guineu-Riera de les Arenes-Alzina del Sal·lari.
Una ruta que he seguit gracies als amics de la colla camina i rebenta, i transcric la seva ressenya amb algunes puntualitzacions que em semblen que poden ajudar a resseguir el camí amb mes seguretat. Aquesta colla dels camina i rebenta, son un pou de saviesa de camins de Sant Llorenç, avui m'han fet descobrir trams pels que encara no havia passat.

Sortim del parking de l' Alzina Sal·lari de la Ctra Matadepera a Talamanca Km 11.4
agafem el marge esquerra de la ctra i anem amunt uns metres direccio Talamanca
trobem corriol a ma esquerra a un mena de rocater- encimentat i entrem al bosc per un cami força clar i anem seguint sempre amunt per arribar als peus del gran rocater dels tres Jutges.
Tombem a la dreta fent una diagonal seguin unes fites pel rocater fins arribar al cami superior planer seguim vorejant les grans parets de roca de la Carena dels Jutges, i pasem per una baumeta a sota de una ombra, uns metres mes endavant, trobem una segona bauma enfilada en mig del rocater es la del gat Mesquer al fons de la bauma hi trobem una mica de llenya apilada. Despres de visita la bauma, tornem al cami i mes endavant en mig de un rocater, el camí devalla a la dreta baixant fins el bosc .
Anem a l'esquerra a una cruilla just on hi trobem una carbonera abandonada, i anem reseguint rocaters. Trobem un trencall i deixem el cami principal cap a Coll de Garganta per corriol a dreta pasem un primer rocater i al segon fem diagonal amunt esquerra i de nou una mica mes amunt a l'esquerra per entrar per una pala del rocater al bosc fins a trobar una Foradada a ma dreta.
Despres de una breu parada desde per veure la vista desde la finestra, seguim amunt per sortir al cami caraner i anem dreta i amunt seguint els pals d'electricitat
que ens portaran a sortir a la pista de terra ampla de Coll de Boix a La Mata.

Anem a la dreta i pasem per l'Era del Vent, per sota de la Ermita de Sant Jaume de La Mata i continuem fins la Bassa de la Mata.

Deixem camins principals i a l'esquerra de la bassa i de baixada diagonal esquerra
agafem el corriol que va per la dreta de damunt de la vall de la Font Freda,direcció a Mura anem entrant i sortint del bosc, quan sortim del bosc podem veure la magnífica vista del torrent de la font freda amb la carena del camí ral de Terrassa a Mura al fons, i passats uns 15' des que hem deixat la bassa de La Mata trobem una bifurcació, anirem primer per la dreta i tornarem per el de l'esquerra. Per tant anem cap la dreta i entrem al bosc, seguim el camí uns 10' mes fins una corba tancada bosc a la dreta on deixem el camí de la Sesta Ferestega, la Falconera i la Carena de la Costa per anar cap l'esquerra. Unes marques de pelades als arbres i fites de pedres ens indiquen el camí, es el camí de la Carena de l' Alzina Cremada on trobarem restes d'una construcció- fa estona que a mes a mes de les marques als arbres, anem seguint unes marques de pintura grisa que ens asseguren que anem pel camí correcte-. Uns metres mes enllà de les restes de la construcció arribarem al camí del Pujol de la Mata (dreta) i Riera del Roura del Parrac (esquerra)anem esquerra i trobem una bifurcació, a la dreta baixada va cap el Roura Parrac en aquest tros, comencem a trobar barrejades marques de pintura grisa i groga, les anem seguint ,anem de front travessant el torrent de la font freda per agafar camí de forta pujada i constant per Carena del Muronell. A mitja pujada ens desviarem a l'esquerra per anar i tornar i visitar la Cova d'en Plana. Tornem al camí per seguir endavant fins a tornar a sortir a la cruïlla esmentada que ehem fet al camí d'anada i
repetirem el camí un tros fins just arribar a la Bassa de la Mata on just abans d'arribar-hi
agafarem un corriol a ma esquerra en paral·lel al principal que farà arribar una mica mes aviat, continuarem per el camí carener fins un gran espai obert la referència es un altre cop els pals elèctrics que resseguirem carena amunt fins a trobar un corriol a ma dreta mes planer que entra a un gran bosc de pineda i salta a la carretera, Just davant de la casa d'informació del parc a Coll d' Estenalles.
Waypoint

Alzina del Sal-lari

AlzinadelSal-l
by orso46 Coordinates (lat,lon): 41.65326,1.97709
Elevation: 730 meters
Coll de Tres Creus
Upload your waypoints to wikiloc.com →
Waypoint

BALMA GAT MESQUER

Waypoint

BALMETA A PROP BALMA GAT MESQUER

Waypoint

BASSA DE LA MATA

Waypoint

COLL ESTENALLES

Waypoint

COVA DEN PLANES

Waypoint

ERA DEL VENT

Waypoint

GRIS

ANEM TROBANT MARQUES GRISES
Waypoint

MARQUES ARBRES

Waypoint

REVOLT GUINEU

C- ROURE PALAU
Waypoint

ROCA FORADADA1

Waypoint

TARONJA

Waypoint

TOMBEM A L ESQUERRA

Waypoint

TORRENT F FREDA

TF FREDA MARQUES GROGUES

Comments

    You can or this trail