Time  3 hours 34 minutes

Coordinates 1809

Uploaded January 12, 2020

Recorded January 2020

-
-
1,406 f
893 f
0
1.8
3.5
7.06 mi

Viewed 57 times, downloaded 2 times

near Sant Feliu del Racó, Catalunya (España)

Versió en Català
Excursió molt fàcil, tant en l'aspecte tècnic com des del punt físic, en què partint de Sant Julià d'Altura (Sabadell), donem un tomb pels rodals de Sabadell i Terrassa, coneixen les masies, fonts i indrets d'interés. Excursió per fer durant tot l'any, excepte dies de molta calor .


Punts d'interès:
1- Sant Julià d'Altura
2- Forn de calç de Can Bonvilar
3- Torre Mossèn Homs
4- Mas Can Montllor
5- Font de Sant Josep
6- Font de La Grípia
7- Alzina de Torrebonica


Versión en Español
Excursión muy fácil, tanto en el aspecto técnico como desde el punto físico, en el que partiendo de San Julià d'Altura (Sabadell), damos una vuelta por los alrededores de Sabadell y Terrassa, conociendo las masías, fuentes y lugares de interés. Excursión para hacer durante todo el año, excepto días de mucho calor.


Puntos de interés:
1- San Julià d'Altura
2- Horno de cal de Can Bonvilar
3- Torre Mossèn Homs
4- Mas Can Montllor
5- Fuente de San José
6- Fuente de La Grípia
7- Encina de Torrebonica

English Version
Very easy excursion, both in the technical aspect and from the physical point of view, where starting from San Julià d'Altura (Sabadell), we take a walk around Sabadell and Terrassa, knowing the farmhouses, fountains and places of interest. Excursion to do throughout the year, except very hot days.


Points of interest:
1- San Julià d'Altura
2- Can Bonvilar lime oven
3- Mossèn Homs Tower
4- Mas Can Montllor
5- Fountain of San José
6- Fountain of theGrípia
7- Oak of Torrebonica

Version française
Excursion très facile, à la fois sur le plan technique et du point de vue physique, où à partir de San Julià d'Altura (Sabadell), nous nous promenons autour de Sabadell et Terrassa, en connaissant les fermes, les fontaines et les lieux d'intérêt. Excursion à faire toute l'année, sauf jours très chauds.


Points d'intérêt:
1- San Julià d'Altura
2- Four à chaux Can Bonvilar
3- Tour Mossèn Homs
4- Mas Can Montllor
5- Fontaine de San José
6- Fontaine de La Grípia
7- Chêne de Torrebonica
Sacred architecture

Sant Julià d'Altura

Sant Julià d'Altura: església de Sabadell que inicialment fou una parròquia rural de l'antic terme de Terrassa (fins al 1800) i, posteriorment, de Sant Pere de Terrassa. Quan l'any 1904 es va desfer el municipi de Sant Pere de Terrassa, Sant Julià s'inclogué al terme municipal de Sabadell. A més a més de l'església de Sant Julià, el conjunt arquitectònic comprèn l'edifici de l'actual rectoria i el tancat del cementiri. La primera església data del segle XI i va experimentar canvis en els segles successius. Va ser durant el segle XVII que es va dur a terme una important reforma que conduí a l'església actual. La portalada actual mostra que es van aprofitar part dels materials gòtics d'una església anterior. El 1611 es va construir el cimbori i el 1693 el campanar. El retaule major era de l'any 1698. S'hi havia venerat una imatge de la Mare de Déu d'Altura, que sembla que devia ser de la fi del segle XII o el principi del XIII. Durant molts anys, es va guardar a la masia de Can Sales, després fou retornada a la parròquia i cremada el 1936. Informació extreta de: https://ca.wikipedia.org
Intersection

Desviament

Desviament
panorama

Panoràmica de la Mola

Panoràmica de la Mola
Information

Centre d'informació ambiental Bonvilar

Centre d'informació ambiental Bonvilar
Ruins

Forn de calç de Can Bonvilar

Forn de calç de Can Bonvilar: forn de calç que s'utilitzava entre els segles XIX i XX per calcinar les pedres de calç i deshidratar-les i utilitzar la calç per a la construcció.
Building of interest

Torre Mossèn Homs I Capella del Sagrat Cor.

Torre Mossèn Homs: Masia construïda al segle XIV i amb antecedents al segle X. Actualment funciona com a escola d’hostaleria. Capella del Sagrat Cor: construïda al segle XVIII, de planta rectangular, amb absis trapezoïdal i campanar d’espadanya.
Bridge

Pont

Pont
Building of interest

Mas Can Montllor

Mas Can Montllor: Masia construïda al segle XII, en l'encreuament del camí dels Monjos, amb el camí ral de Terrassa a Castellar del Vallès. A finals del segle XX s’utilitzava com a restaurant.
fountain

Font de Sant Josep

Font de Sant Josep
fountain

Font de La Grípia

Font de La Grípia
Bridge

Pont via del tren

Pont via del tren
Tree

Estació de Torrebonica i Alzina de Torrebonica

Baixador de Torrebonica: es va conèixer la zona com el Baixador de la Mort, ja que molts viatgers baixaven el tren allà per anar fins al sanatori per ser tractats de la tuberculosi.
Information

Àrea d'estada del Torrent de la Betzuca

Àrea d'estada del Torrent de la Betzuca

Comments

    You can or this trail