Moving time  2 hours 9 minutes

Time  2 hours 57 minutes

Coordinates 1756

Uploaded January 15, 2019

Recorded January 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,549 f
1,722 f
0
1.5
3.1
6.2 mi

Viewed 130 times, downloaded 9 times

near Sentfores, Catalunya (España)

Per arribar al lloc d’inici seguirem la C-154 que va de Vic a Olost, i entre els qms. 3 i 4 trobarem una cruïlla a l’esquerra indicant sant Joan de Galí, on hi han plafons informatius del PR C-41. S’aparca davant mateix de l’església.
Començo la caminada amb -2º negatius i envoltat de boira espessa, no veient el Sol fins arribar a l’altiplà de sant Sebastià.
Es caminen 2 qms. pel voral esquerra de la C-154 fins el trencall a l’esquerra del Molí de la Pujada i seguir els senyals de franges blanques i grogues del PR; es travessa la Riera de sant Bartomeu i ara sols cal seguir la pista amunt.
Al punt de 2,7 qms. he seguit les marques del PR per un camí que puja per l’esquerra, però han desemboscat, és ple de branques i amb roderes de tractor molt enfangades; gairebé no es pot avançar i és millor continuar per la pista, tot i el senyal de barrat ( X ) que es troba.
A dia d’avui trobo totes les pistes força malmeses, amb una terra argilosa que s’enganxa a les botes i propicia lliscades.
Arribat a sant Sebastià, llueix un bon Sol però la vista per baix es tant sols de boira.
Un cop llegits els faristols informatius i feta la visita de l’indret, es continua per la pista de grava que surt pel vessant surt, en direcció a santa Eulàlia de Riuprimer. Arribat al pla, segueixo la pista que surt per l’esquerra, amb indicadors de direcció a Vic,passant pel Pont del Ca, trencant i pont de la Vila, el Roure fins arribar de nou a l’aparcament de sant Joan de Galí.

Una mica d’història del lloc

Pels dies que no es troba boira, una caminada amb bona talaia sobre la Plana de Vic, des de l’ermita a 770 metres d’alçada , i lloc històric pel Pacte dels Vigatans, on diverses personalitats de la petita noblesa vigatana, coneguts popularment com a "Els Vigatans" i més oficialment com a Companyia d'Osona, atorgaren poders a Domènec Perera i Antoni Peguera per tal de negociar la llibertat de Catalunya amb el govern d'Anglaterra i mostrar el seu posicionament a favor de l'arxiduc Carles D'Àustria.

Llorenç Tomàs, rector del poble el 1705, va instigar la trobada a l'ermita de Sant Sebastià que havia de cristal•litzar en aquest Pacte. Un mes més tard, el 20 de juny del 1705, els comissionats Domènec Perera i Antoni de Peguera i d'Aimeric es reunirien a la capital de la República de Gènova, per a signar el Tractat de Gènova amb Mitford Crowe, l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra.
Com a record d’aquest episodi de la nostra història, han instal•lat un original muntatge commemoratiu, a modus d’espai museístic, representant els assistents a la trobada, fets amb “acer corten”.
Son 11 figures que representen els 9 signants de la trobada, el rector que la va auspiciar i l’emissari a qui atorgaren poders; a la part del darrere de cada figura, es troba una explicació breu de l’historial de cada personatge.
Sacred architecture

Inici i final

A l'església de sant Joan del Galí. L’esglèsia de sant Joan del Galí, anomenada abans sant Joan de Riuprimer, té els seus orígens al segle Xl però no conserva cap element de l’antic temple, doncs fou renovada vers el 1697. Fou l'església parroquial de la quadra de Sant Joan de Galí, políticament autònoma fins que al 1840 s'uní amb Sentfores
Intersection

Molí de la Pujada

Aquí es deixa la carretera i es continua per la pista de l'esquerra. Seguir els senyals blancs i grocs del PR-C-41
River

Riera de sant Bartomeu

Als mapes del IGN surt com a riera de sant Joan del Galí.
Intersection

null

El camí es marcat per l'esquerra, però en desemboscar el terra es ple de branques i fangueig. Millor continuar per pista
Intersection

Pista a la dreta

Continuar per la dreta.
Intersection

Cami esquerra

Deixar pista i seguir drecera de l'esquerra
Intersection

Pista per l'esquerra

A l'arribar al altiplà, seguir la pista de l'esquerra
Intersection

Gir a l'esquerra

Continuar per l'esquerra.
Sacred architecture

Sant Sebastià

Es diu que el seu origen data del 1522, aixecada amb motiu de les pestes que assolaren el territori a principis del segle XVl. En aquest indret es van reunir 9 prohoms vigatans, un 17 de maig de 1705, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans. Forma part de la Ruta 1714 de la Generalitat de Catalunya.
panorama

Mirador del Solell

Mirador del Solell, però avui tant sols es veu boira.
Intersection

Pal indicador

Continuar per la pista de l'esquerra
Intersection

Pal indicador

Continuar per la pista de l'esquerra
Waypoint

Pont del Ca

Waypoint

Pou d'aigua

Intersection

Girar a la dreta

Bridge

Pont de la Vila

Intersection

Gir a l'esquerra

Waypoint

mas el Roure

Waypoint

mas el Galí

2 comments

 • Photo of enricgelis1

  enricgelis1 May 16, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Grans vistes desde Sant Sebastia
  Gracies per l, informacio

 • Photo of albhertot

  albhertot May 16, 2019

  Me'n alegro que que et servís. Gràcies per la valoració.

You can or this trail