-
-
4,257 f
1,571 f
0
3.4
6.7
13.42 mi

Viewed 4160 times, downloaded 100 times

near Bas, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre el nom de l'excursió es posarà de color blau, clica amb l'esquerra i enllaçaràs amb les fotos de l'excursió que estant al Picasa.

Sortida - arribada, Sant Esteve d'en Bas.

Aquesta excursió es va fer el dia 6-05-2012, era la XXXIII LLETISSONADA de la G.E.C.A. de Sant Esteve d'en Bas.

Sortirem del parc de l'Estació i anirem al pont de les Mates (d'origen medieval), continuarem per la pista que ens portarà a la casa de la Cau. Continuarem per las cases de la Caseta, les Mates, les Mates de Terrùs i sortirem a la carretera ( C-53 ). La seguirem un tros (direcció sud) fins a la primera cruïlla, on agafarem la pista (direcció oest) per agafar la carretera de la Parcel.lària.
La seguirem (direcció sud-est) fins trobar la primera cruïlla (al costat del rec) on agafarem la pista que va (direcció sud) a la casa de las Canameres. Continuarem fins a la casa del Bertrans. Pel darrera de la casa (direcció sud) surt el camí que ens puja al mirador del Petró.
Continuarem pujant fins arribar a la font de les Fontiques, creuarem el rec de Pujolriu i el del Grau (aquí podrem gaudir de la seva cascada) i seguirem pujant fins arribar al Camí Ral de Vic a Olot. El seguirem, tot pujant per el lloc conegut de les Marrades i pel costat de la casa del Grau. Seguirem pel camí Ral fins que marxa tot planejant a trobar el pont de l'Hostalot .
Nosaltres seguirem baixant en direcció al Torrent de l'Hostalot, fins trobar una cruïlla. Aquí seguirem el camí que segueix el Torrent per la seva cara est en direcció sud. Una mica més amunt el camí creua el Torrent i marxa a l'oest a trobar la carretera de Falgars. La creuarem i seguirem la pista que va a la casa de Quatracases fins trobar una cruïlla.
Seguirem per la pista que continua en direcció sud-oest. Més endavant continuarem per un camí que ens portarà la font del Rec o de Quatrecases. Continuarem pujant per el costat del Rec (cara nord) fins trobar una pista forestal. La seguirem uns poc metres (direcció sud) i agafarem un camí que puja (direcció oest) seguint el caire de la muntanya fins trobar una pista forestal.
La creuarem i seguirem pujant per el camí (direcció nord-oest ) que ens pujarà al Coll Sabastida. Aquí agafarem el camí (direcció sud) que ens pujarà al Pla d'Aiats. És un mirador de primera per el nord-est, tenim la Badia de Roses, el Rocacorba. Seguirem una mica més endavant i arribarem al mirador del Pla Xic.
Sota nostra la casa de Comajoan, més al fons l'Agullola. Per l'oest, primer veiem CanTonigròs, més al fons Torelló, Manlleu. Continuarem i creuarem el Pla Xic en direcció al nord-oest per agafar un camí obert en motiu d'aquesta Lletissonada que ressegueix el rec eixut que baixa. Té algun tram molt dret, cal fer-lo amb prudència .
Aquest camí després d'unes llaçades ens portarà a trobar una pista forestal, que seguirem i volta el puig Sabastida per la cara oest i baixa al Collet de Saiols. Una mica abans del coll un camí ens fa drecera i ens portà a trobar la pista on trobem el GR 151.1. La creuem i seguim pel camí que marxa a l'est i que ens portarà novament a trobar la pista.
La seguirem un petit tros i agafarem el camí que baixa sempre seguint el caire de la muntanya fins arribar al Pla de les Soques on trobarem la pista forestal. La seguirem un petit tros, per deixar-la novament i continuar pel camí que segueix baixant sempre, seguint la carena (creuarem vàries pistes).
Aquest camí ens baixarà a trobar la pista forestal que baixa seguint el Torrent de la Codina. Més avall trobarem la pista de la Casa de la Codina. La seguirem (direcció est), ens portarà a trobar la carretera de Falgars. La creuarem i agafarem el camí que baixa per la Portellera (recuperat amb motiu de la IV Lletissonada, any 1983). Tot baixant passarem per la font de la Portellera, la Balma de la Portellera i sortirem al Rec de la Coromina.
El creuarem (per la part de sota podrem veure el seu salt) i seguirem el camí que marxa tot planejant a trobar la carretera de Falgars. La seguirem un petit tros tot baixant fins trobar un camí que surt per la seva cara nord. El seguirem ens portarà novament a trobar la pista. La creuarem i agafarem el camí que continua baixant (pal indicador).
Es el camí de les Tres Creus que ens baixarà a la casa dels Terres. Continuarem per la pista que va a la casa de la Torre i al Moli de la Clapera. Continuarem pel carrer vell dels Hostalets, per continuar per la carretera fins poc després de la casa de Patllari on agafarem la pista forestal (direcció nord-est) que ens portarà a can Benet, al Pont medieval de can Benet i a la carretera dels Matins.La Seguirem (direcció est) i arribarem a Sant Esteve d'en Bas.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Vall d'en Bas - les Preses.

View more external

6 comments

 • Photo of Adorca

  Adorca Mar 20, 2013

  I have followed this trail  View more

  De petit l'haviem fet 2 cops la Lletissonada amb el pare, l'entorn és molt bo, però al ser bastant petit el rècord que guardava no era dels millors. Ara ja més adult, la vaig pogué gaudir molt! i la veritat que tant en organització, recorregut (bàsicament corriols), com en paisatge és molt i molt bona! Les meves felicitacions! Aquest any hi tornarem! :)

 • Longway Mar 30, 2013

  Bonita circular.

 • Photo of Xondu

  Xondu May 8, 2013

  Hola, per les fotos de picasa podries fer servir això: http://www.askdavetaylor.com/embed_picasa_google_photos_photograph_blog.html
  Salut.

 • Photo of jjpuch

  jjpuch Nov 17, 2013

  I have followed this trail  View more

  Informació escrita molt detallada sobre noms de les cases,etc. però que de poc et serveix si no coneixes la zona.Gens recomenable si no portes l'app de wikiloc per seguir-la

 • seyade Jan 11, 2014

  I have followed this trail  View more

  En algun punt la ruta era una mica complicada de seguir, però valia la pena. A la part final vam continuar la baixada fins al final del camí ral enlloc de seguir el track. Molt maco. Moltes gràcies.

 • xurriacador Jun 28, 2014

  I have followed this trail  View more

  Molt irregularment marcada. Impossible fer només amb mapa, GPS imprescindible. Si no s'ha fet mai, cal donar-se temps de marge, per si de cas.

You can or this trail