Time  4 hours 27 minutes

Coordinates 1042

Uploaded March 28, 2017

Recorded March 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
824 ft
412 ft
0
1.9
3.7
7.49 mi

Viewed 1059 times, downloaded 25 times

near Sant Daniel, Catalunya (España)

Caminar por la Valle de Sant Daniel , es disfrutar de un paseo agradable y fresco , recomendado para toda persona que quiera sentir la naturaleza.
Nos hemos propuesto visitar sus algunas de sus fuentes , de las muchas que hay por el valle , hoy haremos las mas populares , dejando la exploración de esos rincones mas profundos y salvajes para sucesivas salidas.
La primera fuente es la de la Curculla , como la mayoría esta seca y con la peculiaridad de estar adornada por conchas pegadas al techo , de ahí su nombre, se encuentra a medio camino de la cima del Calvari , de bajada y cruzando la riera del Polvori , esta la F. den Fita antiguamente se encontraba en terrenos de Daniel Fita . Nada mas cruzar el viaducto de la variante N-II encontramos el rio Galligants y unos metros mas abajo y a la derecha la F, del Lleons, alguien ha roto la cara de león por la que brotaba el agua , su nombre se puso en memoria del Bisbe Lorenzana que era de Leon. Unos centenares de metros curso arriba y en el margen izquierdo del camino esta la F. den Faust , y ya dentro de los terrenos de Can Ferriol esta o estaba la F. del Cossi , hace algunos años aun se podía ver el poste ,de lejos por estar vallado, con el cartel verde indicando el lugar de su ubicación. Las siguientes tres fuentes se encuentran en el torrente Estella , a la altura de la F. del Ferro viniendo desde el Puig den Garcia, un camino a la derecha , que mas tarde se transformara en senda , nos lleva a la F. Mulanes excavada en la roca y a la de Capellans , desde esta fuente tenemos que ir por el curso del torrente , lo seguiremos hasta un paraje donde una senda empieza a subir hacia Sant Miquel , en este lugar hay una pequeña balsa de agua en la roca , que la deja caer , por un canal desgastado , no se, si esta podría ser la F. del Boix , mas adelante la torrentera se estrecha haciendo impenetrable su paso y solo el agua entre la vegetación tiene derecho a moverse. Desandamos este camino , para volver a la F. del Ferro que debe su nombre a sus aguas ferruginosas , se encuentra en una zona de picnic y tiene un dispositivo eléctrico para hacer llegar el agua al caño, cerca de esta fuente en un rincón esta la F. de la Pinya rota y olvidada , y como casi todas las demás ya sin agua.
La vuelta la hacemos por el cementerio de Sant Daniel, pasando por detrás del monasterio , para visitar la penúltima fuente de hoy , la F. del Bisbe con su puente medieval y calle adelante visitamos la F, del Pericot o Romana que esta situada en terrenos de la familia Pericot. Y terminamos la salida de hoy , fue de fuentes , si tenemos otra oportunidad volveremos , hemos estado , Porfi, Inma, Carles , Miguel , Manolo , Paco y Julian.

Caminar per la Vall de Sant Daniel, és gaudir d'un passeig agradable i fresc, recomanat per a tota persona que vulgui sentir la natura.
Ens hem proposat visitar les seves algunes de les seves fonts, de les moltes que hi ha per la vall, avui farem les mes populars, deixant l'exploració d'aquests racons més profunds i salvatges per successives sortides.
La primera font és la de la Curculla, com la majoria aquesta seca i amb la peculiaritat d'estar adornada per petxines enganxades al sostre, d'aquí el seu nom, es troba a mig camí del cim del Calvari, de baixada i creuant la riera del Polvori, aquesta la F. donin Fita antigament es trobava en terrenys de Daniel Fita. Res més creuar el viaducte de la variant N-II trobem el riu Galligants i uns metres mes a baix ia la dreta la F, de l'Lleons, algú ha trencat la cara de lleó per la qual brollava l'aigua, el seu nom es va posar en memòria del Bisbe Lorenzana que era de Leon. Uns centenars de metres curs dalt i al marge esquerra del camí hi ha la F. donin Faust, i ja dins dels terrenys de Can Ferriol aquesta o hi havia la F. del Cossi, fa alguns anys encara es podia veure el pal, de lluny per estar tancat, amb el cartell verd indicant el lloc de la seva ubicació. Les següents tres fonts es troben al torrent Estella, a l'altura de la F. del Ferro venint des del Puig d'en Garcia, un camí a la dreta, que mes tard es transformés en senda, ens porta a la F. Mulanes excavada a la roca ia la de Capellans, des d'aquesta font hem d'anar pel curs del torrent, el seguirem fins a un paratge on una senda comença a pujar cap a Sant Miquel, en aquest lloc hi ha una petita bassa d'aigua a la roca, que la deixa caure, per un canal desgastat, no, si aquesta podria ser la F. del Boix, mes endavant la torrentera s'estreny fent impenetrable seu pas i només l'aigua entre la vegetació té dret a moure. Cal desfer aquest camí, per tornar a la F. del Ferro que deu el seu nom a les seves aigües ferruginoses, es troba en una zona de pícnic i té un dispositiu elèctric per fer arribar l'aigua a la canella, prop d'aquesta font en un racó hi ha la F. de la Pinya trencada i oblidada, i com gairebé totes les altres ja sense aigua.
La tornada la fem pel cementiri de Sant Daniel, passant per darrere del monestir, per visitar la penúltima font d'avui, la F. del Bisbe amb el seu pont medieval i carrer endavant vam visitar la F, de l'Pericot o Romana que aquesta situada en terrenys de la família Pericot. I acabem la sortida d'avui, va ser de fonts, si tenim una altra oportunitat tornarem, hem estat, Porfi, Inma, Carles, Miquel, Manolo, Paco i Julian.
fountain

Font de les Curculles

Curculles
fountain

F Fita

F Fita
fountain

F del Lleo

F del Lleo
fountain

F den Faust

F den Faust
Ruins

Forn

Forn
fountain

F Mulanes

F Mulanes
fountain

F capellans

F capellans
fountain

F pinya

F pinya
fountain

F ferro

F ferro
fountain

Otra

Otra
Archaeological site

Piedra

Piedra
fountain

F del Bisbe

F del Bisbe
fountain

F.den Pericot

Pericot

2 comments

 • Photo of jordigumbau58

  jordigumbau58 Nov 8, 2018

  I have followed this trail  View more

  Ruta fàcil, molt correcte i un bon entorn per desconnectar.

 • Photo of witxi

  witxi May 3, 2020

  La pedra desconeguda situada davant del convent de Sant Daniel és una de les catorze fites amb l'escut de Girona i la inscripció: Per la mitja llegua.
  La mitja llegua és privilegi del 13 de febrer de l'any 1445 fixat per la Reina Maria de Castella, esposa d'Alfons V a la ciutat de Girona, que prohibia la venda de determinats productes com el vi, la llet o la carn a menys de mitja llegua de les muralles de la ciutat. D'aquesta manera impedien que comerciants d'altres pobles venguessin prop de la ciutat sense pagar els impostos que pagaven els comerciants de la ciutat.
  https://www.diaridegirona.cat/comarques/2008/08/24/mitja-llegua-girona/283401.html

You can or this trail