Time  4 hours 12 minutes

Coordinates 1785

Uploaded January 8, 2018

Recorded January 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,771 f
1,777 f
0
1.3
2.5
5.04 mi

Viewed 827 times, downloaded 74 times

near Gurb, Catalunya (España)

(06-01-2018) Sant Andreu de Gurb-Creu de Gurb-La Pinassa-Sant Roc-Bosc Encantat

**PRESENTACIÓ DE FOTOS ORDENADES D'INICI A FINAL**

Sortim des de la parròquia de Sant Andreu de Gurb, on tenim un plafó amb informació del Sender de Gurb PR-C 41, que al llarg de la ruta d'avui hi anirem entrant i sortint. També tenim a quatre passes al Bosc Encantat que deixem per la tornada ja que ens vindrà de pas. Anem cap al cementiri on també hi ha un bon lloc per aparcar i poc després arribem a una granja, on agafem el sender que puja pels terrers a mà dreta.

Seguirem aquest camí sense problemes pel fresat que és i alguna fita que hi ha de tant en tant. Passem tota la zona de terrers i connectem amb el PR que seguim cap a l'esquerra. De seguida arribem a un pal indicador i agafem el camí de la dreta, seguint les marques del PR cap al Castell de Gurb. Després d'una continuada i forta pujada, arribem a un collet amb pal indicador on deixem el PR i anem cap a l'esquerra. Tot pujant veurem un camí que baixa cap a la dreta que serà per on baixarem i des d'on continuem pujant el poc trosset que ens queda per arribar a dalt el Turó de la Creu de Gurb.

A dalt veiem el poc que queda del Castell, també veiem la Creu de Gurb que aquests dies ajuda a subjectar una gran Estrella Nadalenca, també hi ha una Estelada i una Taula d'Orientació. Baixem del Castell pel mateix camí fins arribar al camí abans esmentat que ara ens queda a ma esquerra i que farem servir per baixar. Aquest camí ben fresat i net, baixa bastant fort fent giragonses i quan el camí comença a planejar trobem una cruïlla de dos camins, nosaltres seguim el de la dreta que un tros més avall connecta amb una pista que també seguim cap a la dreta i que connecta més endavant amb una altra pista més transitada que seguim cap a la dreta i amunt. Anem pujant per aquesta pista i arribem a una cruïlla de pistes on connectem de nou amb el PR.

Seguim la pista del mig i de seguida arribem a un altre pal indicador on deixem el PR i seguim el camí de l'esquerra indicat Sant Roc. Baixem per aquest camí i quan arribem a un punt, que hi ha un pal curt només amb fletxes, deixem aquest camí-pista i seguim el de l'esquerra que dóna una mica de volta per passar per La Pinassa, arbre referenciat als mapes ICC i que torna a connectar una mica més avall, amb la pista que hem deixat abans per passar per la Pinassa (també hi ha un pal curt)

Seguim aquesta pista i arribem a Can Serra de l'Oro (en ruïnes) seguim la pista de la dreta, hi ha un pal indicador i seguim Sant Roc, sempre per pista en bon estat i amb indicadors de fusta clavats en els arbres, en totes les cruïlles fins arribar a l'Ermita de Sant Roc. A l'Ermita tornem a connectar amb el PR, que en aquest sector està en fase de modificació del seu traçat, per evitar el seu pas pel mig de la masia i els tancats de les vaques del Puig.

Arribem a la masia i ja no passem pel mig, agafem la pista de la dreta i a uns 100 metres ja veiem les marques del PR, amb el camí habilitat que baixa cap a l’esquerra, per no haver de passar pel mig de la masia. Aquest camí baixa decidit cap al Rec del Puig on el primer que veiem és la Font del Puig, lloc on comença el curiós Bosc Encantat. Anem seguint Rec avall, on veiem les diferents talles de fusta, sortim a la carretera que seguim cap a la dreta i arribem a l'aparcament del Bosc Encantat, des d'on continuem fins el cotxe que ja veiem des d'aquí.

Érem la iaia Montse i l'avi Pep
Total temps caminant 2h 38'
Waypoint

INICI

Waypoint

CEMENTIRI

Waypoint

GRANJA-DRETA

Waypoint

TERRERS-MARGUES

Waypoint

ENTREM AL PR-ESQUERRA

Waypoint

RÈTOL-CAMÍ DRETA

Waypoint

COLLET-ESQUERRA-DEIXEM PR

Waypoint

ANEM I TORNEM

Waypoint

TURÓ DE LA CREU DE GURB

Waypoint

CAMI DRETA

Waypoint

PISTA DRETA

Waypoint

PISTA AMUNT

PISTA_AMUNT
Waypoint

DRETA-ENTREM AL PR-PISTA DEL MIG

Waypoint

DEIXEM PR-CAMÍ ESQUERRA

Waypoint

CAMÍ ESQUERRA-DEIXEM PISTA

Waypoint

LA PINASSA

Waypoint

TORNEM A LA PISTA

Waypoint

CAN SERRA DE L'ORO

Waypoint

DRETA

Waypoint

DRETA

Waypoint

SANT ROC

Waypoint

EL PUIG-PISTA DRETA

Waypoint

CAMÍ ESQUERRE-MARQUES PR

Waypoint

FONT DEL PUIG

Waypoint

BOSC ENCANTAT

Waypoint

BOSC ENCANTAT

Waypoint

BOSC ENCANTAT

Waypoint

BOSC ENCANTAT

Waypoint

CRTA. DRETA

Waypoint

PARQUING BOSC ENCANTAT

Waypoint

BOSC ENCANTAT

Waypoint

FINAL

Waypoint

SANT ANDREU

2 comments

 • Photo of acoromi1

  acoromi1 Aug 20, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta molt ben explicada i fàcil de seguir. Gràcies! Una molt bona matinal.

 • Photo of avipep

  avipep Aug 20, 2018

  Moltes gràcies acoromi1 pel comentari i la valoració.

You can or this trail