Time  5 hours 23 minutes

Coordinates 2392

Uploaded March 6, 2018

Recorded March 2018

-
-
3,270 f
964 f
0
2.1
4.2
8.35 mi

Viewed 1573 times, downloaded 60 times

near Sadernes, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Sadernes. Aquesta excursió treient la visita a les Cova de Cufí, va ser la XXI Excursió matinal per Montagut i es va fer el dia 4-03-18.

Anirem pel camí de la Xarxa de Camins d'Itinerànnia (senyals de pintura groga) que creua el càmping de Sadernes en direcció nord per anar a trobar la tanca que queda per la cara de Ponent. La resseguirem fins trobar la carretera que puja a Gitarriu, (també podeu pujar per la carretera que surt una mica abans de Sadernes).
En aquest punt seguirem sempre el camí, que l'anirà creuant vàries vegades mentre va pujant per portar-nos a trobar la pista forestal de Gitarriu. Aquí anirem com uns 160 metres per la pista en direcció sud per trobar una petit rastre que puja a sobre de la pista (uns 10 metres) a trobar la Cova Gran de Cufí.
Un cop visitada seguirem la paret del Cingle en direcció sud i a pocs metres ( uns 35 m.) trobem la Cova petita de Cufí. La tornada la farem baixant a sota que tenim una petita fixa i retornarem al pujant per baixar a la pista. Desfarem el camí fins la cruïlla, per seguir pujant un petit tros per la pista fins que al costat de les runes de la casa de Cufí surt un camí per la cara de Llevant que seguirem (pintura groga).
En la pujada el camí creua vàries pistes de desemboscar. En arribar a la cruïlla de Gitarriu (pal indicatiu), anirem pel que marxa a Llevant fins que en un revolt trobem una cruïlla. Aquí deixarem la senyalització groga i agafarem el camí que puja recta al nord-est a trobar l'església de Sant Andreu de Gitarriu, (Catalunya Romànica, vol. IV La Garrotxa, pàg. 310).
Continuarem per la pista en direcció a Ponent. Passarem per sobre de la casa del Serradell i trobarem la Font del Sarredel i al seu costat un Roure monumental. Més endavant trobem una cruïlla de pistes. Anirem per la que marxa en lleugera pujada a Ponent fins trobar l'entrada, en un revolt, el camí del Treu Petit (senyals de pintura blava) que seguirem.
En arribar al Treu Petit, deixarem uns moments el camí i pujarem sobre de les pedres per la cara de Llevant un tros amunt per gaudir de molt bones vistes. Retornarem i creuarem el Treu Petit tot comen sant la baixada fins que trobarem una cruïlla de camins.
Anirem pel que marxa a Ponent. En la baixada passarem al costat de la Roca del Castell Falça (és un bon mirador). Un cop visitada seguirem baixant per anar a trobar la pista de Sant Feliu. La seguirem en direcció a Ponent per arribar a Sant Feliu de Riu, (Catalunya Romànica, vol. IV La Garrotxa, pàg. 275).
Un cop visitada anirem al seu darrera cara sud per agafar el camí (pintura groga, també verda i taronja) que ens portarà al lloc conegut com el Queret i d'aquí baixarem a trobar la pista que en direcció sud ens retornarà a Sadernes (Catalunya Romànica, vol. IV La Garrotxa, pàg. 309).
Cartografia Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

Comments

    You can or this trail