Time  8 hours 57 minutes

Coordinates 3469

Uploaded September 30, 2016

Recorded September 2016

-
-
836 ft
-241 ft
0
3.0
6.1
12.15 mi

Viewed 1292 times, downloaded 82 times

near Begur, Catalunya (España)

A causa de la distància entre la sortida i l'arribada ,aquest recorregut l'hem fet amb dos cotxes.
Sortim de Sa Riera i comencem a caminar tot seguin el camí de ronda . Intentarem fer el màxim pel camí de ronda i no pas per les urbanitzacions , encara que algun tram és necessari perquè el camí està tallat o no existeix.
Voregem la punta de Cap Sa Sal amb el famós hotel omnipresent des de molts llocs de la costa. la caleta d'Aiguafreda aviat ens dóna la benvinguda i una mica més enllà Sa Tuna que juntament amb la caleta de S'Eixugador que està al costat formen un magnific racó.A partir d'aquí s'inicia una constant pujada per arribar al Cap de Begur , però abans passarem per una mena de monument que fa de mirador i mes enllà per una taula de pedra amb vista a la zona de S'Encalladora que està a peu d'un penya-segat i amb la que s'ha d'anar amb compte.
Seguim pujant i arribem al Cap de Begur on trobem un antic far ( alguns llocs en diuen semàfor) avui en desús i completament abandonat . és una autèntica pena que es trobi en tant mal estat doncs el lloc és impressionant.
Seguirem pujant per la Serra de Sa Guàrdia fins a gairebé el Puig del mateix nom i a partir d'aquí i amb impressionants vistes sobre Fornells i Aiguablava comencem una abrupta baixada que ens portarà a Cala Fonda .
Poc després passem per una mena de piscina natural amb l'aigua molt bruta i estancada.
Anant cap a Fornells passem per una petitíssima caleta , la platja de l'Anastàsia . De seguida arribem al Port de Fornells i a tocar dues caletes molt petites a la zona coneguda com a Port dels Orats. Escales i túnels conformen aquesta part de camí de la costa . Arribem a la Platja d'en Malaret on en un espigó hi ha una casta del club esportiu Sant Joan d'Aiguablava.
En arribar a la magnífica cala d'Aiguablava travessem la platja i comencem a pujar el carrer , passarem per l'entrada al Parador de Turisme i seguirem fins a l'aparcament i començarem de nou a pujar paral·lels a la carretera fins que ens unim a ella , que en arribar a la urbanització de Ses Falugues veiem un retol de l'espai protegit del mateix nom .Travessarem ,ara si , la zona urbanitzada i arribarem a un mirador que a la placa diu Mirador d'aigua Xelida , encara que no hi som encara .
Abans passarem per un autentic mirador natural encara mes impressionant que l'anterior des de on podrem admirar les magnifiques roques de la Catedral amb la petita illa de la Marquesa d'una banda i de l'altre, ja baixant La Roncadora, i Ses Negres . Passem per la cala d'en Gotes i després la Platja Gran d'Aigua Xelida . En sortir d'Aigua Xelida , el camí de ronda queda interromput ( segurament per algun despreniment ) i ens obliga de nou a caminar per zona urbanitzada fina arribar a la Platja de Tamariu que és el nostre destí d'avui.
No es un recorregut difícil però és una mica llarg i sobretot en constant pujar i baixar que fan recomanable una qualificació de moderat.
Salut i bon camí
Waypoint

SA RIERA

Waypoint

CAP SA SAL

Waypoint

AIGUA FREDA

Waypoint

CALETA DE S'EIXUGADOR

Waypoint

MIRADOR

Waypoint

TAULA DE PEDRA

Waypoint

FAR DEL CAP DE BEGUR

Waypoint

VISTES PROP PUIG SA GUÀRDIA

Waypoint

CALA FONDA

Waypoint

PISCINA NATURAL

Waypoint

CALA DE L'ANASTASIA

Waypoint

PORT DE FORNELLS

Waypoint

CALA MALARET

Waypoint

CALA MALARET 2

Waypoint

PORT D'ESCLANYÁ CLUB AIGUABLAVA

Waypoint

AIGUABLAVA

Waypoint

ZONA SES FALUGUES

Waypoint

MIRADOR D'AIGUA XELIDA

Waypoint

CALA GOTES

Waypoint

AIGUA XELIDA

Waypoint

TAMARIU

Comments

    You can or this trail