Download

Distance

3 mi

Elevation gain

699 ft

Technical difficulty

Easy

Elevation loss

95 ft

Max elevation

3,799 ft

Trailrank

41 5

Min elevation

3,233 ft

Trail type

One Way

Time

one hour 15 minutes

Coordinates

1303

Uploaded

February 4, 2020

Recorded

September 2019
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   

Outdoor Navigation

Guide yourself along millions of outdoor trails from your smartphone. Even offline!

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Outdoor Navigation Outdoor Navigation
Share
-
-
3,799 ft
3,233 ft
3.0 mi

Viewed 918 times, downloaded 51 times

near Ventolà, Catalunya (España)

CAT
Camí recuperat amb l’ajuda dels veïns de la Vall que tradicionalment unia el poble de Planoles, situat a 1.150 m d’alçada, sobre el Riu Rigat, amb Ribes de Freser, centre comercial i administratiu de la Vall de Ribes. Amb els anys, Planoles s’ha convertit en un nucli ple de vida que s’ha integrat amb la natura i l’ha convertida en un dels seus principals valors.

Sortim de Roques Blanques, on trobem l’encreuament RF16 , i abans de travessar el pont agafem el sender de la dreta, que es dirigeix a les Casetes, sempre amb el Riu Rigat com a referència. El camí alterna bosc amb zones de prats de pastura i algun torrent, que travessarem sense cap complicació, fins a topar-nos amb el pont de Ferro, que travessarem al costat d’una de les pilones per arribar posteriorment a les Casetes, on trobarem l’encreuament Pl4.

Seguim en direcció a Planoles, ja per un camí ample, fins a l’encreuament R151 Planoles - font de la Serra, que ens dirigirà al final de la ruta, on trobarem el senyal R150 Planoles -
camí de la Baronia. La tornada la podem fer pel mateix camí o enllaçar amb la xarxa bàsica i tornar per Ventolà i la collada  de Segura, per on trigarem poc més de 3h.

ESP
Camino recuperado con la ayuda de los vecinos del valle que tradicionalmente unía el pueblo de Planoles, situado a 1.150 metros de altura, sobre el río Rigat, con Ribes de Freser, centro comercial y administrativo del Valle de Ribes. Con los años, Planoles se ha convertido en un núcleo lleno de vida que se ha integrado con la naturaleza y la ha convertido en uno de sus principales valores.

Salimos de Roques Blanques, donde encontramos el cruce RF16 y antes de cruzar el puente tomamos el sendero de la derecha, que se dirige a les Casetes, siempre con el río Rigat como referencia. El camino alterna bosque con zonas de campos de pasto y algún torrente, que cruzaremos sin ninguna complicación hasta encontrar el Pont de Ferro, que cruzaremos al lado de uno de los bolardos para llegar posteriormente a les Casetes, donde encontraremos el cruce Pl4.

Seguimos en dirección a Planoles, ya por un camino ancho, hasta el cruce R151 Planoles – font de la Serra, que nos dirigirá al final de la ruta, donde encontraremos la señal R150 Planoles – camí de la Baronia. La vuelta la podemos realizar por el mismo camino o enlazar con la red básica y volver por Ventolà y la collada de Segura, por donde tardaremos poco más de 3 horas.

FR
Route récupérée avec l’aide des habitants de la Vall ; elle unissait traditionnellement le village de Planoles, situé à 1 150 m d’altitude, au-dessus du fleuve Rigat, à Ribes de Freser, centre commercial et administratif de la Vall de Ribes. Avec le temps, Planoles est devenu un village très animé complètement intégré à la nature qui en a fait d’ailleurs l’un de ses principaux atouts.

Le départ se fait depuis Roques Blanques où nous trouverons l’indicateur RF16 et, avant de traverser le pont, nous emprunterons le sentier de droite, qui se dirige vers les Casetes, toujours avec le fleuve Rigat comme référence. Le chemin traverse des forêts, des prés et des pâtures et un torrent, que nous franchirons sans aucune difficulté, jusqu’à arriver au Pont de Ferro, que nous traverserons à côté de l’un des pylônes pour arriver ensuite à les Casetes, où nous trouverons l’indicateur Pl4.

Nous poursuivons en direction de Planoles, par un large chemin, jusqu’à l’indicateur R151 Planoles –font de la Serra, qui nous mènera à la fin de l’itinéraire, où nous trouverons l’indicateur R150 Planoles – camí de la Baronia. Le retour peut se faire par le même chemin ou rejoindre le réseau basique Itinerànnia et revenir par Ventolà et la collada de Segura, où nous mettrons un peu plus de 3 h.

ENG
Recovered with the help of la Vall residents, this path traditionally connected the village of Planoles, at an altitude of 1,150 m over the Rigat river, with Ribes de Freser, the commercial and administrative centre of Vall de Ribes. Over the years, Planoles has become a lively village that has integrated with nature and made it one of its main values.

We leave Roques Blanques where we find the RF16 crossroads, before crossing over the bridge we take the path on the right leading to les Casetes, with the Rigat river always as our point of reference. The path goes through woods and meadows with a few brooks, which we cross easily, until we reach the Pont de Ferro, which we cross next to one of the pylons to then reach les Casetes, where we will find the Pl4 crossroads.

We continue towards Planoles along a wide path until we reach the R151 Planoles – font de la Serra crossroads, which will take us to the end of the route, where we will find the signpost for R150 Planoles – camí de la Baronia. For the return journey we can follow the same route or join the basic network of roads and return via Ventolà and collada de Segura, which will take just over 3 hours.

View more external

4 comments

 • Photo of Eva Garolera

  Eva Garolera Oct 21, 2021

  Bon dia! Em podrieu dir si passem per fins de camps de Pastura on pot hacer-hi bestià? Es q portem gossos. Moltes gràcies!

 • Photo of Itinerànnia

  Itinerànnia Oct 22, 2021

  En algun tram el camí (sobretot proper a Roques Blanques) hi ha algun fil indicador de que hi pot haver vaques, en aquests tram és recomanable que porteu el gos lligat.

 • Photo of Eva Garolera

  Eva Garolera Oct 22, 2021

  Perfecte, moltes gràcies.

 • Photo of Eva Garolera

  Eva Garolera Oct 23, 2021

  I have followed this trail  verified  View more

  Bonica ruta, sobretot ara per gaudir dels colors de la tardor.

You can or this trail