Time  2 hours 23 minutes

Coordinates 596

Uploaded October 10, 2014

Recorded September 2014

-
-
479 f
274 f
0
1.7
3.3
6.67 mi

Viewed 3032 times, downloaded 108 times

near Vidreres, Catalunya (España)

Agradable ruta, bastant planera, pels pantans d'en Llobet i el Castell de Sant Iscle de Vidreres.
Comencem a l'aparcament del pavelló de Vidreres, i el voregem cap a la dreta. Seguim pel carrer Mestral i voregem la carretera fins que trobem el pont a mà dreta que la travessa. Agafem el primer trencant a mà dreta, vorejant la carretera una estona, i seguint els senyals indicadors, passem per la Torre d'en Llobet.
El cos original de la casa data dels segles XV-XVI i consta de tres plantes, amb porta dovellada de mig punt i finestra central d’arc conopial i lobulada. A ponent hi ha una torre de defensa de quatre plantes. A llevant s’afegí en els segles XVIII-XIX un edifici perpendicular de tres pisos. Al segle XX s’aixecà una torre quadrada oposada a l’altra. Al costat de la casa hi ha un molí modernista, la torre del qual és hexagonal.

Seguim els senyals i arribem als pantans, el segon més gran que el primer. Desfem un tros de camí i seguint les senyals passem per Can Morell. Al cap d'una estona trobem el trencant d'anar al Castell de Sant Iscle.
"Aquest castell va pertànyer als vescomtes de Cabrera i la primera notícia que es té és del 1194 com a conseqüència d’un pacte entre el vescomte Ponç III de Cabrera i el rei Alfons I el Cast. El 1241 va ser donat als templers però retornà als Cabrera, i el 1310 hi residia Elionor, muller del vescomte Bernat I.
Fou ocupat pels remences durant l’última guerra remença i fou retornat el 1485. A partir del segle XVI ja no trobem cap esment del castell en cap altre conflicte armat. Així podem dir que va perdre la seva funció militar, fins el punt que la finca ocupada pel castell passà a mans de la família Aulet, i fou aprofitada com a explotació forestal. Avui dia el castell es troba abandonat, i a part de netejar la vegetació no s’hi ha fet cap actuació de consolidació o excavació amb tota regla.
Les restes del castell mostren una planta força quadrangular d’uns 30 metres per costat. Es poden detectar dues fases constructives: la primera fase dels segles XII-XIII inclou la torre sud-est de 15 m d’alçada i tres pisos, murs adossats, cisterna i la capella dedicada a sant Iscle i santa Victòria, de la qual queden restes de les parets i de l’absis semicircular. La segona fase data del segle XIV, inclou la resta de les torres, murs atalussats i revestiments de murs antics."(https://www.vidreres.cat/turisme/edificis-historics/castell-de-sant-iscle)
Waypoint

Castell de Sant Iscle

Intersection

Encreuament

Intersection

encreuament Ruta pantans/ ermita Caulès

Lake

Pantà 2

Pantà 2
Lake

Pantà 1

Pantà 1

4 comments

 • Photo of VaSivinayak

  VaSivinayak Jan 18, 2015

  Nice trail..

 • gapy Jul 18, 2015

  que tal están los pantanos? es posible un bañito aunque sean solo los pies? quiero ir con mi hija de casi 4 años y se que recordaría como algo especial bañarse o mojarse en el rio. Si ademas se puede entrar con tranquilidad en el castillo y en el molino ya sería la ruta del siglo para ella. quiero introducirla ene l senderismo porque a mi me encanta y para que le guste debe ser caminar como medio para llegar a un punto donde hay algo de interés para ella.
  gracias

 • Photo of Xrunning⛰

  Xrunning⛰ Jul 19, 2015

  Gracias vsvinaykumar y gapy por los comentarios. Para los críos no hay problema mientras estén acostumbrados a caminar estas distancias, 10 km en este caso. La ruta es casi llana. El molino está en una propiedad privada, pero el castillo sí que se puede visitar. A los lagos os podéis bañar, no hay problema. Dime que tal ha ido cuando vayas, Salut!;)

 • gapy Jul 21, 2015

  me gusta lo de bañarlos en los pantanos...veremos si el agua está limpia cuando lleguemos ya te contaré

You can or this trail