Download

Distance

6.43 mi

Elevation gain

1,401 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

1,401 ft

Max elevation

1,079 ft

Trailrank

32 3.3

Min elevation

49 ft

Trail type

Loop
 • Photo of Ruta dels Dolmens
 • Photo of Ruta dels Dolmens
 • Photo of Ruta dels Dolmens
 • Photo of Ruta dels Dolmens

Coordinates

193

Uploaded

March 11, 2015
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Be the first to clap
2 comments
 
Share
-
-
1,079 ft
49 ft
6.43 mi

Viewed 2264 times, downloaded 56 times

near Vilajuïga, Catalunya (España)

Aquest conjunt megalític, datat entre el IV i II mil·leni a.C., presenta un grup molt notable de sepulcres megalítics. La seva proximitat i el fet que es trobin en un mateix paratge geogràfic, fa d'aquest indret una de les més singulars concentracions megalítiques de la comarca.

DOLMEN DE LA CARENA Es tracta possiblement d'un sepulcre de corredor, amb planta sensiblement rectangular. Té cinc Lloses verticals i una sola de coberta que medeix 2,65 m per 2,30 m. L'entrada està orientada al sud-oest i el material emprat és el gneis, domina pels costats sud, oest i nord.


DOLMEN CAIGUT I A la mateixa alçada, però a l'altre vessant, es troba aquest megàlit. Té un dels seus costats i la coberta caiguts, però amb els seus elements allí mateix. és un sepulcre de corredor, amb planta trapezoïdal.


DOLMEN CAIGUT II A poca distància de l'anterior i al mateix vessant, es troba aquest sepulcre de corredor. De tots els megàlits de Coma de l'Infern és el que està més malmès, ja que només resten dempeus una o dues lloses.


DOLMEN DE LES RUÏNES A l'altre vessant, i a continuació del dolmen de la Carena, trobem aquest megàlit. Era possiblement un sepulcre de corredor. Té sis lloses dempeus i dues de coberta. L°orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis. L'emplaçament és dominant pel sud, oest i nord.


DOLMEN DE LA TALAIA És de tipus galeria catalana amb planta en forma de V. Conserva cinc lloses verticals i una de coberta que medeix 2,40 m. de llargada per 1,95 m. d'amplada. El sepulcre és orientat al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant vers migdia, ponent i tramuntana.


DOLMEN DEL GARROLLAR És un sepulcre de corredor, amb caixa rectangular. De tots els megàlits de la Coma de l'Infern és el que ha estat més transformat per a convertir-lo en barraca. Té tres lloses verticals i una sola llosa de 3,6 m. de llargada per 2,7 m. d'amplada per coberta. L'orientació és al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant, però no tant com la dels altres sepulcres.


DOLMEN DE LA UINYA DEL REI Aquest megàlit és el més gran del terme de Vilajuïga i el seu emplaçament en un fondal en un lloc gens dominant, és excepcional. És un sepulcre del tipus de corredor amb planta trapezoïdal. Cinc grans lloses verticals componen la caixa, i una sola llosa de 4,15 m. de llargada per 2,95 m. d'amplada, la coberta. L'orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis.

2 comments

 • Photo of josepfferrer

  josepfferrer Jan 16, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  No s'ha pogut trobat el cami de baixada, hem hagut de tornat pel mateix camí.

 • Photo of Tolarok

  Tolarok Feb 17, 2019

  Ruta molt maca. Recomanable per mainada (fet amb nens a partir de 6 anys)
  Si que és cert que a la baixada la ruta GPS sembla errònia, no hi ha camí per on marca, però va ser fàcil trobar un camí alternatiu que va a parar al mateix lloc.

You can or this trail