Moving time  2 hours 42 minutes

Time  3 hours 7 minutes

Coordinates 2418

Uploaded August 10, 2018

Recorded August 2018

-
-
218 f
11 f
0
2.2
4.4
8.7 mi

Viewed 68 times, downloaded 1 times

near Rozenburg, Zuid-Holland (Nederland)

Rondwandeling over het voormalige eiland Rozenburg vanaf de steiger van de veerpont Maassluis-Rozenburg langs de groene randen van de plaats Rozenburg en door het gebied tussen de Brittanniëhaven en de Seinehaven aan de andere kant van de A15. Hier bevinden zich chemiebedrijven, maar ook overslagbedrijven voor auto's en het uitgebreide C. Steinweg Handelsveem. Hier lag vroeger het dorpje Blankenburg; mooi bezongen door de nederlandstalige band The Amazing Stroopwafels.

Het eerste deel van de wandeling geeft volop zicht op het scheepvaartverkeer over de Nieuwe Waterweg en komt langs en door het bescheiden Botlekbos. Het tweede deel voert langs de indrukwekkende (petro)chemische industrie. Het derde deel komt langs de Rozenburgsesluis die het Calandkanaal met het Hartelkanaal verbindt. Via opnieuw de groene rand van Rozenburg komen we terug bij de veerpont.

Theemsweg en het gebied van de Rozenburgsesluis zijn de komende jaren ook het toneel van de aanleg van een nieuw stuk van de Havenspoorlijn. Dit zogenaamde Theemswegtracé wordt in 2021 gerealiseerd, is circa 4 km lang en loopt vanaf de Merseyweg over een verhoogd spoorviaduct langs de Theemsweg en via de Neckarweg tot aan de Moezelweg. Voor het spoor worden twee boogbruggen aangelegd: bij de Thomassentunnel en over de Rozenburgsesluis. Onder het spoorviaduct komt uiteindelijk zelfs een voetpad!

View more external

Comments

    You can or this trail