Moving time  34 minutes

Time  one hour 27 minutes

Coordinates 1250

Uploaded July 31, 2018

Recorded July 2018

-
-
2,486 ft
1,955 ft
0
1.5
2.9
5.83 mi

Viewed 614 times, downloaded 20 times

near Boglio, Piemonte (Italia)

Percorso Agri-Panoramico

Ik heb de route met de auto gedaan want het was te heet om te wandelen op het uur dat ik er was. De tocht is eigenlijk bedoeld als wandeling want het is zonde om vanuit de auto dit wonderschone gebied te bekijken. De asfaltweg is smal en je komt er nauwelijks een auto tegen. Lekker lopen dus ... maar niet op het heetst van de dag. Vanaf Camping Viora is het een kleine 20 minuten rijden. Langs de route kan je op vele plekken de auto parkeren en stukjes wandelen langs en door de velden. Ook was het zicht niet optimaal omdat het nogal heiig was door de kleffe warmte die dag. De route zal prachtig zijn als alle lavendel nog in bloei staat en het zicht beter is. Als je nu toch in de buurt bent ga dan het dorpje Sale san Giovanni even in. Prachtig historische straatjes en het oude kasteel. Op de routekaart zie je dat ik naar de parkeerplaats ben gereden waarvandaan je verder loopt het dorpje in. In het laatste weekend van juni word hier de jaarlijkse markt “Non solo Erbe” gehouden. Een markt van geneeskrachtige en aromatische kruiden word dan georganiseerd.

Om heerlijk geurende lavendelproducten te kopen ga dan even langs bij Fior di lavanda Sale san Giovanni

Sale San Giovanni

Een kleine “Provence” maar dan een paar kilometer van huis. Een land om te ontdekken dat je jezelf laat vangen door de uitzichten, het palet van kleuren en de geuren die de lucht bedwelmen.

Sale San Giovanni, 5 km van Ceva, is het land van geneeskrachtige kruiden, in de eerste plaats de lavendel.
Een korte trail, te voet of met de auto langs 6 km smalle asfaltweg met diverse hellingen.
Als je te voet wil gaan kan je de auto achterlaten op de kleine parkeerplaats aan de rechterkant net onder de oude “Pieve di San Giovanni Battista”, duidelijk zichtbaar vanaf de weg. Vanaf hier loop je dan eerst lans de grote weg naar het beginpunt wanneer je met de auto gaat bij de afslag met het bruine bord "Percorso Agri-Panoramico”.
Langs hier ontdek je de plantages, de velden met geneeskrachtige kruiden en een zeer oude granen: “Enkir”. Enkir is het oudste graan ter wereld, een van de eerste gedomesticeerde en gecultiveerde planten al rond 7500 voor Christus in het Midden-Oosten verbouwd.

Onnodig te zeggen, de meest populaire route is de lavendel ... maar wordt gesneden in begin juli. Dus voor wie de paarse kleurrijke weilanden wilt zien is het noodzakelijk eind juni de wandeling te maken voor de oogst.

Onderweg vindt u kleine dorpjes en panoramische punten om van het panorama te genieten. De plantages worden gemarkeerd door houten borden met de "identiteitskaart" van de plant.

View more external

Photo

Begin van de route

Begin van de route "Percorso Agri-Panoramico"
Photo

Lavendel

2 weken geleden geoogst.
Photo

Salvia / Salie

Veld met heerlijk geurende salie.
Photo

Lavendelveld

Photo

Lavendel

Photo

Lavendel

Prachtige volle lavendel. Wat zal dat mooi zijn als ze in bloei staat.
Photo

Lavendel

Photo

Nabij Frati

Bij een groepje huizen verkeerd gereden en terug gegaan. Ga hier niet naar Surie maar ga verder naar beneden. Je ziet dat ik hier, op de route, een keer terug gereden ben.
Photo

Graan

Photo

Melissa info

Photo

Melissa veld

Photo

Hout voor de kachel

Photo

Niet voor de beesten

Kennelijk vinden de beesten in het wild dit ook lekker.
Photo

Lavendel

Langs de weg terug naar het beginpunt.

Comments

    You can or this trail