Coordinates 513

Uploaded June 9, 2011

-
-
5,879 ft
4,524 ft
0
1.5
3.1
6.19 mi

Viewed 1963 times, downloaded 47 times

near Montant, Catalunya (España)

Ruta traçada manualment.
Qui ha contemplat la Roca de la Pena (l'anticlinal per antonomàsia) des del fons de la vall d'Alinyà, no pot evitar l'impuls de pujar-hi. Encara que hi hagi poca informació sobre com accedir-hi.
La ruta que vaig fer (i que considero la normal) reuneix tots els ingredients desitjables: Poc o gens perdedora, un desnivell assequible i poc pronunciat, varietat paisatgística: solana eixarreïda, boscos xamosos, antics camps de conreu de patates convertits en un perfecte mosaic de prats (els Acens) i grans praderíes (els Ordiets i Sobre-roca) de quasi 1,5 km de llargària. Varietat també floral: des de la solana del primer tram fins als prats alpins del superior: vaig passar més temps fotografiant les flors que caminant. En aquest sentit crec que el millor temps per fer-la és juny-juliol i a la tardor: segona quinzena d'octubre i primera de novembre.
Hi vaig esmerçar prop de sis hores molt ben aprofitades.
Feia temps que no m'ho passava tant bé fent una caminada, per lo que la recomano vivament.
Hiking

Bifurcació

Per l'esquerra es va a al Corral de la Censada i al clot de Jordanera. Agafarem el de la dreta que baixa a creuar el torrent. En endevant i fins més amunt del corral dels Acens, el camí està marcat amb ratlles verd-blaves.
Panorama

Corral de la Censada

Queda pel damunt del nostre camí
Archaeological site

Clot de trumfos

El petit prat on hi ha el clot era destinat al cultiu de trumfos
Hiking

Font dels Acens

Amb una rècula d'antics abeuradors
Archaeological site

Corral dels Acens

Antic centre de l'activitat del cultiu de trumfos als nombrosos prats de les seves rodalíes
Hiking

Bifurcació

Per l'esquerra faríem cap al clot de Jordanera. Hem de seguir amunt, seguint sempre el marge dret de la rasa dels Acens, fins a l'altura de la font de l'Ordiet. Hi ha poc rastre del camí.
Hiking

Bifurcació

Quan siguem a l'altura de la font d'Ordiet (es veu a l'altra banda de la rasa), una mica més amut, trobarem un camí ben fressat que baixa per travessar-la i pujar a la font.
Panorama

Font d'Ordiet

Al començament de l'ubérrim prat d'Ordiet. Seguirem el camí-rastre del bestiar en direcció oest per un paratge idíl-lic.
Hiking

Coll de Sobre-roca

Girerem cap al nord en direcció al cap de la Roca de la Pena que, des d'aquí, es presenta com una simple ondulació del prat, coberta de boixos. No s'entreveu l'esvoranc de la cara nord.
Panorama

Roca de la Pena

Magnífic mirador sobre la vall d'Alinyà. Retornarem pel camí de pujada.
Archaeological site

Clot de trumfos

Una mostra més de l'activitat de la zona.

Comments

    You can or this trail