-
-
10,582 f
9,246 f
0
1.5
3.1
6.1 mi

Viewed 4179 times, downloaded 152 times

near Cornudella, Catalunya (España)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera)
(In the blog, you can access the automatic translation into english and other languages)

Excursió a Roca Corbatera (Montsant) el febrer 2011. 4 hores; +500 -400; 11 qm.
Per cert: els misteris del Garmin gps fan que les altures que diu no són correctes, però els desnivells sí.
Tingueu en compte que a la Serra Major del Montsant, a l'estiu va una calor que esberla les pedres.

Aquesta excursió la vaig fer amb els amics Toni i l’Anna. Ens va fer un dia força agradable i sense gaire vent, cosa que s’ha de tenir molt en compte per les terres del Montsant.

La Roca Corbatera és un cim pelat que es troba situat a l’extrem més oriental de la Serra . Per anar-hi cal atansar-se a Cornudella de i després per una pisteta estreta, amb tot de revolts, anar cap a l’ermita de Sant Joan del Codolar (750m). Mentre hi anem, la visió del cingle a sobre de l’ermita, amb els seus grans blocs de pedres arrodonides, permeten entendre perfectament el nom donat al temple. Allà, si no hi ha cap mena d’activitat especial, hi ha lloc per aparcar uns deu cotxes. A partir del mateix punt de l’aparcament hi ha uns rètols que indiquen el GR que hi passa i que se’n va en direcció oest.

El camí s’enfila dret immediatament, doncs s’ha d’anar superant el grau del Montsant, en direcció a la Roca de les Dotze.

Dalt del tot, el camí s’aplana i pren una decidida direcció nord, acostant-se al que en els mapes s’indica com a cova del Moloner. A l’esquena ens queda tota la Serra Major, al davant tenim els cingles arbrats que davallen cap a Ulldemolins i més enllà, al nord, hi ha la Serra de la Llena que, des d’aquí per on caminem, no es veu pas.

La Roca Corbatera es veu allà al davant, amb el piló del vèrtex geodèsic al cim (1.163m). S’hi arriba aviat i aquí sí que el vent s’ha decidit a posar-se en marxa. Hi ha també un petit monòlit de les Entitats Excursionistes de les Comarques tarragonines a Artur Osona. La data que hi posa és el 4 d’abril de 1982... ...


Per a més informació podeu anar al blog vinculat:

View more external

3 comments

 • Photo of Botas8500

  Botas8500 Mar 29, 2013

  I have followed this trail  View more

  Al Monsant, com sempre, magnífiques vistes. Aquesta volta és molt agradable i l'indret de l'ermita, extremadament bonic.

 • Photo of Tarragona Blog

  Tarragona Blog Jan 9, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Una ruta espectacular!

 • Photo of Miquel Garriga

  Miquel Garriga Jan 9, 2019

  I tant! Gracies per la valoració. Salut i muntanya!

You can or this trail