-
-
8,898 f
3,012 f
0
3.1
6.2
12.43 mi

Viewed 3689 times, downloaded 71 times

near Mérens-les-Vals, Midi-Pyrénées (France)

RECORDA si et posiciones sobre " Fes clic aquí per visitar la pàgina Web d'aquesta ruta " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida, Refuge d'en Beys. Per arribar veure la ruta Les Forges d'Orlu- La Fanguil-Refuge d'en Beys. http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3258319
Arribada, les Forges d'Orlu, per arribar agafarem la carretera que surt d'Ax les Thermes i va al Poble d'Orlu i després continua fins a les Forges d'Orlu.

Agafarem el camí que marxa del refugi (direcció sud-oest, estem sobre el GR , senyals de pintura vermella i blanca) i ressegueix l'Étang d'en Beys per la seva cara nord-oest. en acabar-se el Estany trobem una cruïlla de camins (pal Indicador). Deixarem el GR i agafarem el que marxa en direcció a l' oest (senyals de pintura Vermella i groga fins a les Forges d' Orlu). És un camí fressat i que no té cap dificultat.
El seguirem fins arribar a dalt de la collada d'en Beys. Aquí deixarem el sender senyalitzat ( a partir d'aquí i fins que tornem a trobar-nos amb el Sender senyalitzat, no trobarem cap mena de fita, cal TENIR UN MÍNIM D'EXPERIÈNCIA EN SABER RASTREJAR PETITS RASTRES I SENTIT DE L'ORIENTACIÓ ) i agafarem el caire de la muntanya que baixa del Pic d' Etang Faury. El seguirem un petit tros (té alguna fita).
En arribar al començament de la pujada, per la cara de sobre els Estanys des Peyrisses, cal buscar un pas que ens permet passar enganxats a sota de la rocada dels Pic des Peyrisses (no teniu cap més pas, ni més amunt ni més avall, s'intueixen petits rastres del camí que fan servir les ovelles per passar. En acabar de creuar tota la rocada del Pic des Peyrisses arribarem en una zona de rocs, la creuarem (davant nostre tenim una gran rocada que ens barra el pas per l'oest) i enfilarem per la cara nord una canal herbada que ens permetrà pujar a sobre de l'Estany Superior de les Peyrisses.
Enfilarem novament en direcció a l'oest i creuarem una nova zona de rocs fins arribar a sota de la canal herbada (cara nord) que ens permet pujar al Pic d' Esquina d'Ase (és un molt bon mirador de 360º). La baixada la farem seguint el màxim possible las zones herbades, baixant cap a l'estany Superior de les Peyrisses.
Una mica abans d'arribar a l'Estany creuarem una zona de roques llisses i voltarem l estany per sobre de la seva cara sud i anirem a buscar la sortida d'aigua dels Estanys. Aquí trobem el rastre del camí i unes poques fites que ens guiaran fins a trobar una canal molt dreta. La baixarem uns pocs metres, després el camí baixa enganxat a la canal fent petites llaçades. Un tros avall creua la canal i resegueix tot l'estany Inferior de les Peyrisses per la seva cara nord.
Acabarem de voltar ' estany per la cara sud i seguirem el rastre del camí (ja trobem alguna fita, direcció est) que ens portarà a trobar el Sender que baixa de la Collada d'en Beys (recordeu sempre senyals de pintura vermella i groga fins a l'aparcament de les Forges
d'Orlu) i que seguirem.
Resseguirem tota la Coume d'Eychouze per arribar a l'Étang de Naguille. El resseguirem per la seva cara oest fins a la pressa. Aquí el camí ressegueix tota la Coume des Gnioles. És un camí ben fressat que baixa molt dret però fa moltes petites i curtes llaçades per dins del bosc.

Cartografia 2249 OT Bourg Madame i 2148 ET Ax les Thermes.

View more external

Comments

    You can or this trail