Time  one day 5 hours 28 minutes

Coordinates 2413

Uploaded May 30, 2017

Recorded May 2017

-
-
3,386 f
1,779 f
0
4.0
8.0
16.06 mi

Viewed 174 times, downloaded 8 times

near Siurana de Prades, Catalunya (España)

El recorregut detallat es el següent: Siurana (es pot fer nit al refugi o ve al càmping),Mas de la Barba (amb la seva alzina centenària), Mas d'en Gravat (en ruïnes i en mig del bosc), Mas del Extremenyo (a sobre del cingle del barranc de la Gritella), Mas de la Noguera (un cop a l'altra banda del riu del barranc de la Noguera), Coll de l'Andreu, Coll del Vidrier (on començarem a trobar les balises i pals de "Caminos Naturales"), Creu del Camí de Reus, Prades (molts establiments on fer un àpat), Ermita de Sant Antoni, Roca Foradada, Llac de la Roca Foradada. A partir d'aquest punt el camí es complica força ja que mena molt perdut a més, han caigut alguns arbres que encara el fan més complicat, s'ha de grimpar per les roques del cap del barranc fins retrobar el bon camí a la part alta on hi ha una balisa. Seguim a la dreta cap a l'ermita de Sant Roca, i de allí a la de l'Abellera, casi sempre barrada. Baixem vers la font de la Bullanga o de l'Abellera, baixem fins trobar la pista senyalitzada com a GR que seguim a l'esquerra. Anem en compte en aquest tram, ja que a la tercera corba a l'esquerra de la pista l'hem de deixar per un desdibuixat sender a la dreta (feu molt de cas a les dades del track) que travessa el barranc dels Rebollans i fa cap al davant del mas de la Mistera, passat el mas veurem un camí a la dreta que ens durà a la font, sempre raja. Retornarem sobre les nostres passes fins el mas i seguirem durant uns metres una pista en direcció est que deixarem just després de passar una cadena que barra el pas per un corriol que s'enfila al marge per la dreta i que puja fort fins creuar-se amb el camí dels Rancs i el GR® 65-5 una estona més tard.
Seguint el GR® creuarem el Coll de Capafonts i arribats a una bifurcació optarem per seguir fins el Picorandan o baixarem per la pista de la dreta; sigui com sigui, envoltarem el pla del Ermitanet fins deixar la pista i baixar cap a la Febrò pel camí del barranc de la cova del Corral o dels Coloms.
Creuarem el poble i sortirem cap a l'oest fins creuar el barranc de Vinarroig on seguirem el camí senyalitzat com ha SL®-C 160 (colors blanc i verd), deixarem a la dreta una pista que du a Les Socarrades i als masos de Galzeràn, Creuarem el riu Siurana tres cops i més tard deixarem el SL® per seguir a la dreta el camí dels Quatre Molins vers la Cova Serena. Als voltants del Molí de l'Esquirola creuarem de nou el riu i seguirem el PR®-C 7 cap l'oest i poc després de passar sota el molí deixem el PR®-C7 per seguir durant uns metres una pista que surt per la dreta i senyalitzada com ha PR®-C 7-1; trobarem un pal de senyalització vertical cap el Grau del Corral Nou, grau que ens farà suar de valent i que un cop a dalt farem cap al Corral de l'Isidret on deixarem el PR® i seguirem uns metres la pista asfaltada que condueix a Siurana i que un cop passat el coll del Ginebre acabarem el recorregut al càmping.
Atenció!. Aquest recorregut, encara que es factible de fer en una sola jornada emprant només unes 10:45 hores, nosaltres la vàrem fer en dos dies, de aquí el error del temps emprat; si es vol fer d'aquesta forma, es pot fer nit a algun dels establiments situats a Prades, com el hotel La Botiga, o al alberg-turisme rural de Capafonts "Somianatura".
Intersection

SENDER

Deixem la font i tornem al edifici; seguim la pista que surt vers el est i just després de paar la cadena que barra l'entrada de vehicles deixem la pista per un sender a la dreta que puja i que fa cap al GR 65-5 al passar pels Rancs.
Intersection

CRUÏLLA AMB EL GR® 65.5

Ens creuem amb el GR®65.5 que ve de Prades a l'alçada dels Rancs; el seguim cap a la esquerra (Est).
Risk

CARRETERA

Creuem la T-7041, ull amb el tràfic, i seguim un sender per la dreta.
Intersection

CRUILLA PISTA A ESK

Encreuament amb pista que seguim cap a l'esquerra sempre pujant suaument.
Information

MIRADOR CAPAFONS

Cruïlla, antenes i senyalització vertical.
fountain

FONT DEL BASSIOL

A tocar de l'anterior cova. Sempre hi ha aigua.
Cave

COVA DEL CORRAL

Gran cova adaptada com a corral que pot servir perfectament d'aixopluc en moments de climatologia adversa.
Sacred architecture

CEMENTIRI

Per tal d'arribar a la Febrò cal seguir uns metres la TV-7021 cap a la dreta (nord) i girar cap a l'esquerra enfront del cementiri.
Sacred architecture

ESGLÈSIA LA FEBRÒ

El carrer de Prades entra tot baixant i abans d'arribar a la plaça passa pel costat de l'església del poble.
Information

VINAROIG I MARTORELL

Sortim de la població pel carrer de la Canyada i creuem el barranc de Vinarroig tot passant vora el corral d'en Josep Maria Martorell que deixem a la nostra dreta.
Intersection

PISTA ALS MASOS

Per la dreta en surt una zigzaguejant pista vers els masos de Galzerán i també en surt un sender cap a les Socarrades.
Information

CAMÍ DELS QUATRE MOLINS

Surt de la dreta de la pista.
Cave

COVA SERENA

Enorme balma a ambdós costats del riu.
Risk

GRAU DEL NEN DE PRADES

De la dreta del sender en surt un corriol dreter, desdibuixat i una mica accidentat que fa cap a les Socarrades i al mas del Gris.
River

CREUEM EL RIU SIURANA

Un cop fet això, seguim el PR®-C7 cap a la dreta (oest), trobarem un parell de pals de senyalització vertical, cal seguir la direcció indicada com "Siurana", la qual cosa ens farà creuar un altre cop el riu i més tard el riuet que baixa del barranc del Carcaix.
Building of interest

MOLÍ DE L'ESQUIROLA

Passem a tocar les ruïnes d'un dels quatre molins que existien en aquesta ruta i aquest es el que queda mes dempeus.
Intersection

PR®-C 7.1, GRAU DEL CORRAL NOU

Un cop deixem enrrere les restes del molí, creuem el riuet del Carcaix i seguim per un sender que aviat s'eixampla en una pista, just aquí l'hem de deixar per seguir per una altra que puja cap a la dreta fins un pal que senyalitza el grau del Corral Nou a l'esquerra per on seguirem pujant.
Information

FINAL GRAU

Bona estona més tard, el camí es redreça fins fer-se planer, es la part alta del grau on veiem un pal que ens ho informa.
Information

GRAU DEL MASET DEL PLACERO

A poc de seguir el camí cap a Siurana ens trobem l'anunci del Grau dels Masets. No es tracta del grau que hi ha a prop del mas de la Bàrbara, sinó el que es refereix al que baixa des de el maset del Placero fins el mas d'en Candi vora el riu Siurana. Sortim a la pista asfaltada vora el corral del Isidret i la seguim vers Siurana, cap el sud oest (esquerra)
Information

SENDER AL GRAU DE LA TORNERA

Anem per la pista asfaltada i poc abans de trobar-nos amb el càmping deixem a la nostra esquerra el sender vers el grau de la Tornera senyalitzat amb un pal del Reus Deportiu.
Camping

FINAL CÀMPING

Finalment fem cap al càmping-bar de Siurana on pararem per descansar una estona i des de on retornarem cap a casa. Hi trobarem un bar, un restaurant (si no som massa exigents), i lloc per passar-hi la nit en tenda o en bungalou si es que no tenim presa i volem visitar el poble de Siurana més tard.
Camping

CÀMPING DE SIURANA

Punt d'inici de l'excursió per la pista asfaltada i en direcció nord est.
Information

PAL A PRADES

Deixem la pista asfaltada per una altra a l'altura del corral del Isidret senyalitzada com a camí de Prades.
Information

BIFURCACIÓ CAP A LA DRETA

Fem cap a una bifurcació amb pal, seguirem cap el mas de la Bàrbara.
Tree

MAS I ALZINA

El mas de la Bàrbara o Barba està totalment en ruïnes, al contrari de l'alzina que cada cop esta més i més maca.
Ruins

MAS D'EN GRAVAT

El mas d'en Gravat mena totalment destruït, tant sols alguns restes de les parets es mantenen dempeus, ames, es troba ven envoltat de pins i arbusts que encara el fan més imperceptible a les mirades dels forasters.
Ruins

MAS DE L'EXTREMENYO

Aquest mas també esta totalment enrunat, però te un parell de singularitats a diferencia del d'en Gravat; la primera es que al seu davant hi ha l'antiga era pel que no hi han crescut ni matolls ni cap tipus d'arbre pugen apreciar tota la seva antiga dimensió i la segona es que està situat just a la cinglera sobre el barranc de la Gritella amb impressionants parets de pedra calcària.
Information

SENDER DE BAIXADA

Retornem unes passes enrere fins fer cap al sender que baixa fent ziga-zagues vers el fons del barranc per on anirem perden alçada cap el riuet del Carcaix.
Risk

CAMÍ MOLT BRUT

El camí de pujada cap el mas de la Noguera creua un parell de pistes forestals però finalment mena quasi tapat per l'herbam cosa que dificulta el progressar sense fer marrades.
fountain

FONT NOGUERA SECA

Poc abans d'arribar al mas, deixem a la dreta la font, sempre seca, seguim i al poc apareixen les parets del mas completament enrunat.
Lake

BASSA CARTESIANA

Vora la pista un xic abans d'arribar al coll de l'Andreu.
Information

PAL COLL DE L'ANDREU

Encreuament de pistes al mal senyalitzat Coll de l'Andreu, de fet el coll està situat uns metres abans per la pista; seguim cap a la dreta
Intersection

COLL DEL VIDRIER

Nou encreuament de pistes, després d'aquest lloc ja s'inicia la senyalització de "Fomento" dels "Caminos Naturales". Seguim per la pedregosa pista de la dreta.
panorama

VISTA DE PRADES

El camí fa una mica de baixada i albirem una bonica panoràmica de Prades
Information

BIFURCACIÓ AMB PAL

Trobem el primer pal en el encreuament amb el camí vell de Reus que se'ns ajunta per la dreta.
Information

NOVA BIFURCACIÓ AMB PAL

Als pocs metres se'ns ajunta per la esquerra un camí asfaltat provinent de les granges de Castellots i de la deixalleria municipal, seguim recte. Poc després el camí asfaltat marxa per la dreta cap a la carretera T-704 i el nostre camí mena de terra.
Intersection

PRADES

Entrem a prades pel carrer de l'Aigua i seguint pel carrer major fem cap a la plaça major de on sortim pel portal passant a tocar l'església de Santa Maria i enfilant el carrer de Sant Roc que després canvia a carrer pau Picasso.
Sacred architecture

SANT ANTONI

Aviat deixem a la nostra dreta l'ermita de Sant Antoni, bessona de Sant Roc.
Intersection

ROCA FORADADA

Seguim camí vers la roca Foradada de Prades. Per això anem pel carrer Jaume Huget fins deixar-lo en una corba a l'esquerra per un camí de terra a la dreta.
Lake

LLAC DE PRADES

Citat en alguns llocs com a "Llac de la Roca Foradada", el trobem a poca distància de la roca seguint cap a l'est. Després continuem en la mateixa direcció per camí molt desdibuixat com si volguessin sortir del lloc grimpant per la capçalera del barranc on trobem gran quantitat de molsa i d'arbres caiguts per les darreres nevades.
Risk

MOLT MOLT BRUT I COMPLICAT DE PUJADA

El inexistent camí ens fa grimpar per les roques fins aconseguir sortir del barranc i retrobar el bon camí vers l'ermita de Sant Roc.
Waypoint

BALISA

Un cop aconseguit arribar a la part més elevada, trobem una balisa i seguim un camí més evident cap a la dreta, (sud)
Sacred architecture

SANT ROC

Al final del camí fem cap a l'ermita de Sant Roc on trobem una mena de pista enquitranada i coberta de grava que seguim cap a l'esquerra.
Sacred architecture

ABELLERA

Poc a poc i per pista de terra en direcció sud oest fem cap a l'ermita de l'Abellera arrapada al cingle.
fountain

FONT BULLANGA

Sempre raja, per arribar-hi hem de baixar de l'abellera per un sender de forta pendent i la trobarem al costat esquerra anunciada con a "Font Abellera o del Bullanga". Tot seguit seguirem baixant fins fer cap a ampla pista senyalitzada com a GR 65.5 que seguirem cap a l'esquerra, est, fent les corbes del ample camí.
Intersection

CAMI A LA DRETA

Hem de anar en compte perquè desprès de la darrera corba forta de la pista cap a l'esquerra hem d'agafar un camí no gaire patent a ma dreta que després de travessar uns dens bosc fent algunes ziga-zagues ens durà a creuar el barranc del Rebollar, pugem per l'altre costat i al poc fem cap davant del mas de la Mistera.
fountain

MAS DE LA MISTERA

S'acaba el bosc i davant nostre apareix el Mas de la Mistera, en prefectes condicions, una pista a la dreta i un camí a l'esquerra ens duran a la font del mateix nom que poc o molt sempre raja.

Comments

    You can or this trail