Time  5 hours 22 minutes

Coordinates 3625

Uploaded March 22, 2019

Recorded March 2019

-
-
2,844 f
1,562 f
0
2.2
4.4
8.76 mi

Viewed 193 times, downloaded 4 times

near Prenafeta, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Poble de Prenafeta (Montblanc).

Sortirem del poble en direcció a Llevant, tot passant per la font d'en Guardies. Estem sobre el GR 175 (pintura blanca i vermella) que seguirem tot pujant. En aquesta pujada trobem un camí amb restes del seu antic empedrat que ens portarà a creuar l'antic poble (runes) de Prenafeta i l'església de Sant Salvador (runes).
Una mica més amunt tenim la font de Sant Salvador i el camí que seguirem en direcció nord, per anar a visitar les restes del castell de Prenafeta (un bon mirador). Un cop visitat retornarem a la font i continuarem pel camí tot pujant per arribar al Coll de la Planota del Faló.
Aquí començarem una baixada fins trobar una cruïlla de pistes. Continuarem per la que marxa, tot pujant, en direcció sud fins trobar una cruïlla (pal indicatiu) on deixarem el GR i continuarem pista amunt fins el Coll de Coloma, on agafarem el camí que marxa per el caire de la muntanya en direcció a Ponent.
Creuarem tota la serra i arribarem al seu punt més alt, el Tossal Gros o Morrot de Sant Jordi (és un gran mirador de 360 graus, amb molt bones vistes en un dia clar del Pirineu, de la Marina i de les planes de Montblanc per Ponent i les de Valls per Llevant.
La baixada la farem per la cara sud-oest tot seguint el camí (té algun punt força dret, en el que algun puntal pot tenir que fer servir les mans, però res d'importància per anar a trobar el Coll de Prenafeta on trobem el GR 7.8 que seguirem per una pista forestal.
Trobarem vàries cruïlles, totes senyalitzades, fins arribar uns metres abans de la cruïlla on s'ajunta el PR_C 5.1 amb el GR 7.8. En aquest punt surt un camí fressat, que marxa tot pujant, en direcció al nord-oest a trobar la Serra Carbonària.
En aquest punt trobem una pista forestal i una cruïlla de camins. Anirem per una que marxa tot pujant a Llevant i puja a la cresta de la Serra. La creuarem per el seu caire, té algun punt puntual aeri, però es força ampla i de grans vistes.
Una mica més endavant arribem al Tossal de la Somerota i les seves antenes de tele comunicacions.
Un cop gaudit de les seves vistes, continuarem per la pista forestal que marxa al sud, fins trobar una cruïlla (té una fita). Aquí deixarem la pista i seguirem el camí que ens baixarà a trobar un coll on tenim el GR 7.8 que creuarem per pujar en direcció sud al cim de la Cogulla.
La Cogulla és un molt bon mirador de 360º, amb grans vistes sobre el Pirineu, sobre la Marina, Sobre les grans plenàries de Llevant i les de Ponent, també vistes sobre el Tarragonès i en un dia clar sobre el Caro.
La baixada la farem desfent el camí fins la cruïlla del GR. El seguirem en direcció a Ponent fins trobar una cruïlla (pal indicatiu de Lilla) on deixarem el GR i seguirem per la pista que marxa al nord fins el seu final on ens retrobem amb el camí de l'anada.
En aquest punt anirem pel camí que marxa pel caire de la Serra Carbonària en direcció nord. En aquest recorregut gaudirem de molt bones vistes sobre la plana de Montblanc. En arribar quasi al final de la Serra, el camí baixa a trobar-ne un altre, que marxa en lleugera baixada, a trobar el camí del Coll de Prenafeta.
El seguirem tot baixant, fins trobar el camí de l'anada, que seguirem fins el nostre punt de sortida.
Cartografia Editorial Piolet, mapa Alt Camp.

View more external

Waypoint

Prenafeta

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Antic Poble de Prenafeta

Waypoint

Església de Sant Salvador (runes)

Waypoint

Font de Sant Salvador

Waypoint

Castell de Prenafeta

Waypoint

Coll de la Planota del Faló

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Deixar GR

Waypoint

Coll de Coloma

Waypoint

Tossal Gros

Waypoint

vista

Waypoint

Coll de Prenafeta- GR

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Deixar GR

Waypoint

Cruïlla Pista

Waypoint

Cresta

Waypoint

Tossal de la Somerota

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Deixar GR

Waypoint

La Cogulla

Waypoint

Cruïlla- Deixar GR

Waypoint

Serra Carbonària

Waypoint

Punt mes alt de la Serra

Waypoint

Mirador

Waypoint

Cruilla

Waypoint

Font d'en Guardies

Comments

    You can or this trail