Time  3 hours 2 minutes

Coordinates 832

Uploaded July 4, 2017

Recorded July 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
842 ft
-15 ft
0
1.3
2.6
5.28 mi

Viewed 2793 times, downloaded 106 times

near Premià de Mar, Catalunya (España)

Premià de Mar - Premià de Dalt

Premià de Dalt es troba a la part mitjana/baixa de la comarca del Maresme, a 22 km. al NE de Barcelona i a 9 km de la ciutat de Mataró. El seu terme municipal és gran, ja que té una superfície de 6,6km2. Al nord limita amb Vallromanes, a llevant amb Vilassar de Dalt, a ponent amb Teià i al migdia amb Premià de Mar. Destaca dins el terme el bosc amb el jaciment iber de la Cadira del Bisbe i diferents turons amb vistes sobre el Mediterrani.

Els nombrosos boscos que cobreixen les muntanyes del terme són bàsicament de pins i alzines, els quals han ocupat progressivament moltes de les terres que fins ben entrat el segle XX havien ocupat vinyes i altres terres de conreu. L´agricultura però ha disminuït molt en els darrers anys i avui la que resta és producció de flor i planta.

El nucli urbà es troba al voltant de la Riera de Sant Pere/carretera a Premià de Mar/carretera d´Enllaç, estructurat a partir de l´església parroquial de Sant Pere i la zona de la Fàbrica, l´eix comercial de la vila que connecta l´Ajuntament amb l´Escola Marià Manent, Biblioteca Jaume Perich i Escala, Casa de Cultura Can Figueres i Escola Bressol Municipal.

Premià de Dalt s'estructura en cinc grans barris: nucli antic, barri del Remei, barri Santa Anna – Tió i barri de La Floresta. El municipi ha crescut a través de les urbanitzacions (Can Figueres, Puig de Pedra - Sot del Pi, Les Pèrgoles...). La zona esportiva municipal i l´institut de secundària són el nexe comú d´integració dels diferents barris i zones de Premià de Dalt.

A banda disposa dels polígons industrials Buvisa, Feliu Vila i Montseny, i La Suïssa (actualment urbanitzat però no edificat); l'Espai La Fàbrica i l'Espai avinguda Pedra Blanca, són dos àmbits on hi ha diversos establiments comercials.

Del total d'habitants, 7.439 són nascuts a Catalunya; 1.855 a l'Estat espanyol i 1.152 a l'estranger. Pel que fa a la immigració, aquesta representa un 10% de la població, la majoria provinent del nord d'Àfrica, un percentatge inferior a la mitjana de la comarca del Maresme (10,9%) i de la mitjana de Catalunya (14,1).

Cada dimarts al matí, de 8 a 14 hores, el torrent Canari, al barri Santa Anna - Tió, acull el mercat setmanal i la deixalleria mòbil, la qual està al barri del Remei els dijous al matí, i a l'Espai la Fàbrica els diumenges al matí.

Premià de Dalt està comunicat per una línia regular d´autobusos que connecta amb Mataró i Barcelona, i també disposa d'una línia que connecta els diferents barris amb l´estació de Renfe de Premià de Mar, la línia C-14 que és gratuïta per als joves, gent gran i persones amb discapacitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

Quant a Patrimoni, a banda del jacimetn iber, cal destacar un objecte singular i únic al món: el plat de Circe, localitzat en unes excavacions a CAn Verboom i que representa una escena de "L'Odissea" d'Ulisses. La troballa és el motiu d'una celebració un cap de setmana de setembre, concretament "El dia d'Ulisses" en què es programen diverses activitats socials, culturals i de lleure per a conèixer aquest objecte patrimonial i la història de Premià de Dalt en un ambient familiar i distès però alhora històric i pedagògic.

Font:
www.premiadedalt.cat/municipi
Waypoint

Camp d'Esports Premià de Dalt

Camp d'Esports Premià de Dalt
Building of interest

Can Werboom

Waypoint

Passatge dels Tarongers

Passatge dels Tarongers
Waypoint

Premià de Dalt

Premià de Dalt
Mountain pass

Cau del Dimoni

Waypoint

Mirador

Waypoint

Castelldaura

7 comments

 • Photo of Oscar Upegui

  Oscar Upegui Jul 4, 2017

  Josep como siempre compartiendo buenas aventuras. Excelente.

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Jul 5, 2017

  Muchas grácias Oscar.
  Como siempre intentando descubrir lugares nuevos y atractivos.
  Salud i piernas!!!

 • Photo of jaumecann

  jaumecann Jan 25, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Hem improvisat a partir d'aquesta ruta. Gràcies per penjar-la!

 • 3.14pol Mar 10, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  La zona inicial de montanya enrevesada

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Jun 6, 2018

  Efectivament, quan entrem a la zona de muntanya hi han diversos senders i pot esser quelcom dificultòs seguir el track.
  Molt agraït a jaumecann i 3.14pol pels comentaris i valoracións de la ruta.

 • Photo of ipico

  ipico Mar 9, 2019

  Dema volem fer aquesta ruta suposo que seguint el que marca l'app wikiloc sera facil seguir el camí

 • Photo of Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau Mar 10, 2019

  A la zona del bosc com que hi han senders poc definits potser quelcom difícil seguir el track.

You can or this trail