Time  4 hours 20 minutes

Coordinates 1275

Uploaded July 8, 2018

Recorded July 2018

-
-
1,992 f
458 f
0
1.6
3.1
6.3 mi

Viewed 292 times, downloaded 15 times

near Pratdip, Catalunya (España)

Ruta per la part més sud la serra de Llaveria, on podem fer dos cims que no per tenir poca alçada, no ofereixin unes vistes magnífiques de tot el litoral del Baixa Camp, des del Cap Salou fins al coll de Balaguer.
Aquesta ruta és moderada a una mica difícil, no per la seva distància si no pels seus trams de forta inclinació tant d’ascens com de descens, algun pas exposat i ser una zona que, o be bufarà un fort vent o be farà molta calor.
La estadística del GPS ens dona un recorregut total de 10,8 Km amb un desnivell positiu acumulat de 615 metres. La cota més baixa es troba a 140 metres i la més alta a 607. El temps que vam emprar per fer-la, va ser de quatre hores i vint minuts, dels quals en moviment en van ser tres hores i 12 minuts.
Arribem a Pratdip per la T310 des de Hospitalet de l’Infant, però també s’hi pot arribar per la T311 des de Llaveria o Vandellòs. Aparquem davant el poliesportiu, tot i que no sempre hi haurà lloc allí.
Comencem la ruta sortint a la T310 sentit Hospitalet de l’Infant i abans d’un revolt a la dreta, just després d’un senyal de velocitat recomanable 50 (uns tres-cents metres des del inici), a la nostra dreta s’inicia un corriol amb un indicador que seguirem cap a Capella de Sant Isidre (WP02) tota l’estaona amb marques blanca i groga. Poc després arribem a la Capella de Sant isidre(WP03) que es tracta d’una capelleta feta a la mateixa roca. Poc després arribem a un altre indicador (WP04) que seguirem cap a Grauet de les Mugues. Des d’aquí seguirem les marques blava o blava i groga una bona estona.. Passem per un tram una mica emboscat, de vegades vegetació densa, paral•lels a la carretera i al barranc i seguint les marques del PR blanca i groga. Arribarem al següent indicador (WP05) que també seguirem cap a Grauet de les Mugues, poc després passarem pelcostat d’una edificació abandonada (WP06) i llavors haurem d’estar pendents del desviament a l’esquerra que sols està indicat per les marques al terra que ens ho assenyalen (WP07).Creuem el barranc i just després passem per sota de la T310 per un túnel i després per sota del pont de la carretera vella (WP08). Quan sortim pugem a la dreta i veiem un rètol que seguirem cap al grauet de les Mugues (WP09) EL camí surt a la nostra esquerra a prop de la carretera, una mica poc visible, però allí està, ja fent pujada des del ’inici.
Ara arribarem al grauet de Les Mugues (WP10). No té cap dificultat, salvat que em de grimpar una miqueta. Després del grau, seguim fins trobar-nos un altre indicador que seguirem cap a Meners (WP11). Seguirem passant de través per una tartera i uns marges de perdra seca (WP12) i començarà la pujada.
Si anem en compte, veurem dues boques d’una antiga mina a la nostra esquerra (WP13 i 14). Seguim i arribem al coll dels Meners (WP15). Des d’allí, seguim el corriol cap a la nostra esquerra (cap al Sud) i arribem al Puig de les Mugues (WP16) , a la cota 477, després de fer un petit tram de carena. Allí ja intuïm les vistes que tindrem després quan fem el Cabrafiga
Per seguir, desfem camí i veiem el indicador que ens guia cap al Cabrafiga (WP17). En un quilòmetre durant el qual salvem un desnivell de 167 metres, hi arribem (WP18). Allí val la pena parar-se i gaudir una estona de les vistes. Des del Cap Salou, fins al Coll de Balaguer, veurem tot el litoral del Baix Camp. També la Serra de Llaveria i la Serra del Mestral.
Al cim veurem un rètol que cap a l’est es porta a Pratdip i a l’oest cap al grau del Canal dels Dips. Optem per aquest segon recorregut, que de ben segur ha estat més tècnic, però també més interessant.
Ara seguim les marques blaves, molt espaiades i de vegades has de parar per veure-les. Tot i això, el camí es veu i s’intueix.
El grau del Canal dels Dips (WP19) és una mica tècnic i exposat en algun punt. Comences per damunt de pedra grossa solta. Continues per uns desnivells per una canal que et fan baixar amb molta cura, ja que en algun punt la coiguda podria ser important. I quan quasi acabes, has de baixar per una tartera. No és difícil, però s’ha d’anar en compte. Tot i iaxò, ens va agradar molt fer aquest pas.
Quan ja el camí deixa de tenir tant de desnivell, passarem pel costat d’un mas que ens quedarà a la nostra esquerra i poc després arribem a una pista formigonada (WP20) que seguim a la dreta. A la següent pista que ens trobem (WP21) la seguim a l’esquerra i finalment arribem a una carretereta asfaltada que anem a l’esquerra (WP22).
Ara ens trobem al GR 192. Passem pel costat de l’indicador del coll de l’Era (WP23) i anem pendents d’un desviament a l’esquerra per continuar per corriols (WP24) L’inici fa baixada i continua per bosc ben cobert. Arribarem a una bifurcació (WP25) que seguirem a la dreta i després a una altre que ens fa deixar el GR i ens desvia a l’esquerra pel camí de les Obagues (WP26). Ja de seguida arribem a la carretera T310 (WP27) i a l’esquerra ens queda l’entrada a Pratdip
Waypoint

01 Poliesportiu Pratip

Intersection

02 Desviament Capelleta St Isidre

Waypoint

03 Capelleta St. Isidre

Waypoint

04 Seguir Grauet de les Mugues

Intersection

05 Seguir grauet de les Mugues

Waypoint

06 Edificació

Intersection

07 Desviament esquerra

Waypoint

08 Túnel

Intersection

09 Seguir grauet de les Mugues

Waypoint

10 Grauet de les Mugues

Intersection

11 Seguir indicador Meners

Waypoint

12 Tartera

Mine

13 Boca d'una mina

Mine

14 Boca d'una mina

Waypoint

15 Coll dels Meners

Summit

16 Puig de les Mugues

Waypoint

17 Indicador - seguir Cabrafiga

Summit

18 Cim del Cabrafiga

Waypoint

19 Final del Canal del Dip

Intersection

20 Seguir pista a la dreta

Intersection

21 Seguir pista a l'esquerra

Intersection

22 Seguir pcarretera a l'esquerra

Waypoint

23 Coll de la Llera

Intersection

24 Desviament esquerra seguir GR192

Intersection

25 Seguir dreta GR192

Intersection

26 Seguir esquerra camí de les Obagues

Intersection

27 seguir esquerra T310

Comments

    You can or this trail