Time  4 hours 29 minutes

Coordinates 2279

Uploaded August 27, 2016

Recorded August 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,483 ft
56 ft
0
1.7
3.4
6.81 mi

Viewed 2820 times, downloaded 153 times

near Fuente-Encarroz, Valencia (España)

PR-CV 347 Ruta dels Assagadors, les Covatelles i Puig Dels Flares

Data: 27/08/2016
Tipus de ruta: Circular
Lloc d’inici: Font D'en Carros
Hora d’inici: 7:40 a.m
Duració: 4:29:28 (En Moviment 3:10:41)
Distancia: 11 km
Dificultat: Moderat - Facil (moderat la pujada i baixada al Pla Dels Flares)
Desnivell acumulat positiu: 682 m (Dates del GPS)
Desnivell acumulat negatiu: 628 m (Dates del GPS)
Recorregut: Font D'en Carros - La Mola - Cim Covatelles - Puig Dels Flares - Font D'en Carros.


Aquesta vegada ens desplacem a la Font d'en Carròs, un municipi situat al sud de la comarca de la Safor. Anem a realitzar la Ruta dels Assagadors i les Covatelles PR-CV 347 (que transcorre per la serra Gallinera) i pujar al Puig dels Flares (Pla Dels Flares). Farem una senzilla ruta circular que ens farà pujar al cim dels Covatelles i al Pla Dels Flares, on ens esperen unes bones vistes. Tot el camí estarem envoltats per unes frondoses pinades.

Ens dirigim cap amunt per una carretera que va entre bancals de tarongers i oliveres. Pasem de llarg el cementeri i el camí gira a la dreta, caminem per ell fins que ens topem amb una senyal que ens marca el desviament per senda. Per aquesta senda seguim ascendint fent zig-zag fins a l'encreuament de la Mola, és una enorme pedra amb forma de mola de molí partida amb varies parts. Des d'ací tenim molt bones vistes. Tornem a l'encreuament i seguim cap amunt, al poc temps ens apareix un altre senyal. La senda anirà ascendint fins a un altre encreuament. Per tot aquest tram fins a quasi el cim estem envoltats per unes frondoses pinedes.Seguim en direcció al cim de les Covatelles. El paisatge comença a obrir-se i començem a caminar per una senda rocosa fins arribar al vèrtex geodèsic. Al cim hi han molt bones vistes. Cullera, la Serra de Corbera, el Mondúver, la serra Grossa, el Molló de la Creu, Benicadell, Circ de la Safor, Montgó, la serra de Segària.... Ara continuem per la dreta cap a l'Assagador de Covatelles. Envoltats per pinades, aplegem a l'Assagador de les Covatelles, un camí envoltat per murs de pedra. Es molt bonic caminar per esta senda que acaba en un tallafocs. A partir d'aquest punt, nosaltres girem a l'esquerra per a pujar al Pla Dels Flares. Continuem per el tallafoc que comença a empinarse considerablement fins arribar a la senda que puja al Coll de Peapa, continuant la senda sempre cap amunt fins que arribem al Puig Dels Flares. Les vistes son altra volta espectaculars. Per tornar fem altra volta el mateix camí fins arribar al creuament de senders que ens portara a la Font de Maria Rosa. Prenem esta variant que en torna altra volta al tallafocs fins arribar al creuament del Cim de les Covatelles, nosaltres seguim recte fins arribar a la senyal del camí dels Jugadors. El PR segueix fins que arribemal Coll dels Jugadors. Seguint les senyals pasem pel costat del Parc de la Plana i pels carrers del poble arribem al cotxe i al final de la ruta.

Una ruta molt recomanable.

"Esta vez nos desplazamos a la Fuente d'en Carros, un municipio situado al sur de la comarca de la Safor. Vamos a realizar la Ruta "dels Assagadors i les Covatelles" PR-CV 347 (que transcurre por la sierra Gallinera) y subir al "Puig dels Flares" (Pla dels Flares) . Haremos una sencilla ruta circular que nos hará subir a la cima de "Les Covatelles" y al "Pla dels Flares", donde nos esperan unas buenas vistas. Todo el camino estaremos rodeados por frondosas pinadas.

Nos dirigimos hacia arriba por una carretera que va entre bancales de naranjos y olivos. Pasamos de largo el cementerio y el camino gira a la derecha, caminamos por él hasta que nos topamos con una señal que nos marca el desvío por senda. Por esta senda seguimos ascendiendo haciendo zigzag hasta el cruce de la Mola. Es una enorme piedra de molino partida con varias partes.Desde aquí tenemos muy buenas vistas. Volvemos al cruce y seguimos hacia arriba, al poco tiempo nos aparece otra señal. La senda irá ascendiendo hasta otro cruce. Por todo este tramo hasta casi la cima estamos rodeados por unas frondosas pinedas. Seguimos en dirección a la cima de "Les Covatelles". El paisaje comienza a abrirse y empezamos a caminar por una senda rocosa hasta llegar al vértice geodésico. En la cima hay muy buenas vistas. Cullera, la Sierra de Corbera, el Mondúver, la serra Grossa, el Molló de la Cruz, Benicadell, Circo de la Safor, Montgó, la sierra de Segaria .... Ahora continuamos por la derecha hacia " l'Assagador de Covatelles". Rodeados por pinadas, seguimos un camino rodeado por muros de piedra. Es muy bonito caminar por este sendero que termina en un cortafuegos. A partir de este punto, nosotros giramos a la izquierda para subir al "Pla dels Flares". Continuamos por el cortafuegos que empieza a empinarse considerablemente hasta llegar a la senda que sube al "Coll de Peape", continuando la senda siempre hacia arriba hasta que llegamos al "Puig Dels Flares". Las vistas son otra vuelta espectaculares. Para volver hacemos otra vez el mismo camino hasta llegar al cruce de senderos que nos llevara a la Fuente de María Rosa. Tomamos esta variante que vuelve otra vez al cortafuegos hasta llegar al cruce de la Cumbre de las Covatelles, nosotros seguimos recto hasta llegar a la señal del camino "dels Jugadors". El PR sigue hasta que llegamos al "Coll dels Jugadors". Siguiendo las señales pasamos por el lado del Parque de la Plana y por las calles del pueblo llegamos al coche y al final de la ruta."

View more external

Parking

01 Inici

Deixem el cotxe al final del poble.
Waypoint

02 Inici sender

Archaeological site

03 La Mola

Roda per a un molí.
Waypoint

04 Sender Assagadors

Summit

05 Les Covatelles (358m)

Waypoint

06 Final sender assegadors.Tallafocs esquerre.

Final del sender assegadors.Tallafocs esquerre en primer pas
Intersection

07 Primer pas recte.

Mountain pass

08 Coll de Peapa

Waypoint

09 Pla dels Flares

Summit

10 Puig Dels Flares 460 m

Waypoint

11 Sender Coll dels Jugadors

8 comments

 • Photo of AngelaMS

  AngelaMS Aug 27, 2016

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt bonica, molt bé senyalitzada, i amb molta ombra tot el camí, lo cual es d'agradir ara en estiu. El unic tram complicat es la pujada al Puig Dels Flares. Tot lo demes un bon paseig.

 • Photo of MIQUEL MARÍ JERICÓ

  MIQUEL MARÍ JERICÓ Sep 22, 2016

  I have followed this trail  View more

  Un dia perfecte per a una excusió perfecta amb molt bona gent.
  Que més podem demanar?

 • Photo of emiliosenderista

  emiliosenderista Mar 13, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Muy buena ruta y mejor tus explicaciones Gracias.

 • Photo of Vicent Máñez

  Vicent Máñez Mar 14, 2019

  Me alegra mucho que disfrutarais de la ruta. Un placer compartir los tracks. Gracias por la valoración.

 • Photo of emiliosenderista

  emiliosenderista Mar 14, 2019

  La verdad es que no conocía ninguna ruta de las que partían de La Font d'en Carrós. Nuestro grupo de Simón es muy numeroso, fuimos 53, eso, si no todos subimos al Puig de Frares, subimos 9, con la intención de hacer como tu la V de salir del cortafuegos y volver ( a la bajada), pero como teníamos que estar pronto, solo fueron 3 de los 9.
  Otra vez iré con más tiempo. Esta zona promete alguna ruta mas. Ya te digo de momento para darme alguna idea. Las montañas son interminables.

 • Photo of gerardogarri

  gerardogarri May 13, 2019

  Gracias por toda la información. La hemos disfrutado mucho, el entorno muy vivo gracias a las últimas lluvias. Muy recomendable para días de poco calor.
  Un saludo.

 • Photo of juan Llorca 85

  juan Llorca 85 Jun 20, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  L'he fet esta vesprada i la veritat es que es una ruta molt bona m'agradat molt no es gens complicada el unic punt d'esforç es desde el Coll de la Peapa fins el Cim Puig dels Frares, gracies per compartir el track

 • Photo of Vicent Máñez

  Vicent Máñez Jun 20, 2019

  Gràcies per els comentaris i les valoracions.

You can or this trail