Moving time  3 hours 56 minutes

Time  4 hours 5 minutes

Coordinates 2270

Uploaded February 20, 2020

Recorded February 2020

-
-
1,457 f
299 f
0
2.2
4.4
8.82 mi

Viewed 95 times, downloaded 1 times

near Albalat dels Tarongers, Valencia (España)

Albalat dels Tarongers – PR-CV 318 - Camí del Garbí – Barranc de Pujol - Camí de la Gronsa - Font de la Murta – Cim del Xocainet 439 m. - Muntanya Redonda 428 m. - Barranc de les Merles - Camí de la Rodana - Via Verda Ojos Negros.
Comencem la ruta en el camí de la dreta al costat de la redona de la carretera CV-326 que va d'Albalat dels Tarongers a l’autovia A-23. Travessem l’autovia pel túnel i seguim a la dreta pel camí del Garbí. Continuem pujant ara pel Barranc de Pujol per la senda prou marcada que continua fins al cim d'una muntanyeta on hi ha sembrat de caçadors i als peus del Garbí.
Seguim a l'esquerra pel camí de la Gronsa. Tot seguit iniciarem el descens passant per una zona de xalets fins a la carretera CV-329 que va a Segart. Travessant la carretera prendrem el Camí de la Murta (panell del sender) que ens portarà fins a la Font de la Murta.
El camí es transforma en sender ben marcat que inicia la pujada, creua el barranc i comença un fort ascens fins a un coll amb una caseta refugi.
Continuem pel camí de terra i als pocs metres ens trobarem amb un encreuament amb un altre camí més ample que seguim cap a l'esquerra, als pocs metres trobem una senda marcada com a sender local que ens puja al cim del Xocainet 439 m. La senda continua de baixada molt pronunciada i esvarosa, cal anar amb molta cura per no caure.
Tornem al camí ample direcció a la Mola Redona, on hi ha una derivació del sender que ens porta al cim de la Redona 428 m. i que després hem de desfer per tornar al mateix punt del camí que reprendrem de nou iniciant el descens. En la següent bifurcació agafem el camí de l'esquerra que baixa fins al Barranc de les Merles. El camí acaba en l'aljub i la Bassa del Cirerer i continua per senda dins del barranc fins a uns camps de garrofers i el Camí de la Foia que seguirem cap a la dreta i al cap de poc retrobarem el Camí de la Rodana, pel que iniciarem ja el descens al poble, travessant l'autovia per baix i agafant a l'esquerra via verda de «Ojos Negros». Travessem el túnel que trobem completament enxarcat i fangós i per la vora de l’autovia Mudejar arribem al punt d’inici.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una mica precaució en seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t'agrairia que feres una valoració en wikiloc sobre la seua utilitat.

Empezamos la ruta en el camino de la derecha junto a la redonda de la carretera CV-326 que va de Albalat dels Tarongers a la autovía A-23. Atravesamos la autovía por el túnel y seguimos a la derecha por el camino del Garbí. Continuamos subiendo ahora por el Barranco de Pujol por la senda suficiente marcada que continúa hasta la cumbre de una montañita donde ha sembrado de cazadores y a los pies del Garbí.
Seguimos a la izquierda por el camino de la Columpia. A continuación iniciaremos el descenso pasando por una zona de chalés hasta la carretera CV-329 que va a Segart. Atravesando la carretera tomaremos el Camino de la Murta (panel del sendero) que nos llevará hasta la Fuente de la Murta.
El camino se transforma en un sendero muy marcado que inicia la subida, cruza el barranco y empieza un fuerte ascenso hasta un collado con una caseta refugio.
Continuamos por el camino de tierra y a los pocos metros nos encontraremos con un cruce con otro camino más ancho que seguimos hacia la izquierda, a los pocos metros encontramos una senda marcada como sendero local que nos sube a la cumbre del Xocainet 439 m. La senda continúa de bajada muy pronunciada y resbaladiza, hay que ir con mucho cuidado de no resbalar.
Volvemos al camino ancho dirección a la Mola Redonda, donde hay una derivación del sendero nos lleva a la cumbre de la Redonda 428 m. y que después tenemos que deshacer para volver al mismo punto del camino que retomaremos de nuevo iniciando el descenso. En la siguiente bifurcación cogemos el camino de la izquierda que baja hasta el Barranco de los Mirlos. El camino acaba al aljibe y la Balsa del Cirerer y continúa por dentro del barranco por una senda hasta unos campos de algarrobos y el Camino de la Hoya que seguiremos hacia la derecha y en el jefe de poco reencontraremos el Camino de la Rodana, por el que iniciaremos ya el descenso en el pueblo, atravesando la autovía por bajo y cogiendo a la izquierda vía verde de «Ojos Negros». Cruzamos el túnel que encontramos completamente encharcado y fangoso y caminando junto a la autovía Mudéjar llegamos en su punto de inicio.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con un poco precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hicieras una valoración en wikiloc sobre su utilidad.
Intersection

Esquerra els Terrers

Intersection

Recte

Intersection

Cami del Garbí

Intersection

Esquerra

Intersection

Esquerra

fountain

Aljub

Intersection

Esquerra

fountain

Font àrea recreativa

Intersection

Dreta la Murta

Ruins

Caseta en ruïnes

panorama

Panoràmica del Garbí

fountain

Font de la Murta

panorama

Panoràmica del Garbí

Intersection

Esquerra

Shelter

Caseta refugi

Summit

El Xocainet

Intersection

Dreta

panorama

Panoràmica del Parc natural de la Serra Calderona

Photo

Cim del Xocainet

Summit

Mola Redona

Intersection

Dreta

Intersection

Recte a la Mola Redona

panorama

Panoràmica des de la Mola Redona

Summit

Mola Redona

Tree

Ametller en flor

Intersection

Esquerra

Photo

Barranc de les Merles

Lake

Bassa del Cirerer

Intersection

Dreta

Risk

Colmenas

Intersection

Esquerra

Intersection

Pal indicador

Intersection

Pal indicador

Intersection

Dreta

Intersection

Dreta

Tunnel

Túnel de l'autovia

Intersection

Esquerra

Tunnel

Túnel de la via verda

Comments

    You can or this trail