Moving time  3 hours 49 minutes

Time  5 hours 19 minutes

Coordinates 2803

Uploaded June 2, 2018

Recorded June 2018

-
-
7,820 f
5,696 f
0
2.5
5.0
9.93 mi

Viewed 138 times, downloaded 9 times

near Port del Comte, Catalunya (España)

La Serra de Port del Comte és una serralada situada al nord del massís del Port del Comte la carena de la qual fa de partió entre les comarques del Solsonès i de l’Alt Urgell, en els termes municipals, respectivament, de la Coma i la Pedra i la Vansa i Fórnols.
A la banda més occidental, el Pedró dels Quatre Batlles (2.386,5 m) i la Tossa Pelada (2.379 m) a la part central i el Tossal d'Estivella (2.338 m) a l'extrem oriental.
La vegetació de la part alta es redueix a l'herba dels prats alpins que creix entre el pedregar i els arbres i arbustos hi són del tot absents.
El quart pic de major altitud de la serra de 2.338,3 m.
Es el segon pic de major altitud de la serra: la Tossa Pelada, de 2.379 m
El Pedró dels Quatre Batlles és el cim de major altitud del Port del Comte i, per tant, del Solsonès. No té la forma d'un pic que destaqui de manera notòria sinó que apareix com una més de les suaus ondulacions que formen la carena de la serra.
El cinquè pic de major altitud de la serra: el Gespeguera, de 2.332,9 m.
Pou natural produït per l'ensorrament de la part superior d'una cova d'origen càrstic al nord del serrat de la Bòfia i al sud-oest de La Ginebrosa al massís del Port del Comte. Es troba dins el terme municipal de La Coma i la Pedra (Solsonès). L'avenc té entre 30 i 40 metres de fondària i fou utilitzat durant molts d'anys com a pou de glaç atès que el gel natural que prové de les nevades hivernals s'hi conserva durant tot l'any. Els traginers de Barcelona el transportaven entre abril i novembre cap a les grans ciutats de la plana embolcallant aquest glaç amb sacs i sàrries. El comerç d'aquest glaç i tota l'activitat que generava era una font d'ingressos important per a la comarca.

Comments

    You can or this trail