Time  5 hours 30 minutes

Coordinates 1770

Uploaded November 13, 2018

Recorded November 2018

-
-
2,329 f
1,707 f
0
2.2
4.4
8.82 mi

Viewed 250 times, downloaded 17 times

near Pontóns, Catalunya (España)

07-11-2018

Comencem la ruta de les Fonts, sortint de l'aparcament del poble de Pontons. Travessem el pont i a mà esquerra trobem una curiosa església modernista. Seguim pel carrer Major i més endavant pel carrer de Dalt a on al final hi ha la Font del Reco. Del fons de la placeta surt el camí que després de passar pel costat de camps de vinyes ens porta a les Fonts de l'Esquerrà, amb tres brocs de sortida d'aigua, la Gatelleta, l'Esquerrà i la de Sant Bernat.
Reprenem camí direcció nord i deixem el camí per entrar al corriol a la nostra dreta, per un bosc de roures, al costat esquerd de la riera dels Molinots fins a trobar uns graons de fusta per baixar a la riera i veure la petita cascada, que avui està espectacular.
Desfem el corriol fins a sota la casa de Mas Xiroi que després de voltar la casa i seguir pel camí que surt a l'oest, fem uns 380 m. i arribem a la Font del Molinot. Seguim per la pista i sobre la font i a mà dreta surt el corriol d'anada i tornada per visita la Cova del Molinot. Altre cop a la pista marxem en direcció oest pel costat de torrent i a uns 200 m tindrem a la dreta la continuació de la caminada, però abans anirem a visitar la Font de Sant Bernat. Tornem enrere fins a trobar el trencall, que per dins el bosc puja a la Plana Molinera (casa amb runes) després de voltar-la agafem la pista que ens porta a la casa de colònies de Cal Diable. Just al costat del camp de futbol surt un camí direcció nord, que davallant per un bosc de pins ens porta al salt d'aigua del Torrent de Claramunt. Seguim per l'altre costat del torrent i pujant pel corriol trobem la Font de Claramunt que surt l'aigua arran de terra. Al final del corriol hi ha una pista, que baixa en direcció sud pel costat de la riera, a mà dreta trobem un precari forn de calç i ja més avall en un pla de grans arbres, la Font d'Oriola. Des de la font prenem un corriol en sentit sud que esdevé una pista, en l'encreuament de camins baixem a mà dreta a la Font Voltada, per tornar a pujar a l'Església de Santa Magdalena.
Reprenem la caminada pel camí del Mas de Pontons, que després de passar per sota de Cal Tiano i Cal Llop continuem fins a la bassa de la Font de Soval de Baix, en aquest punt girem a la dreta pel camí de Penyafort, tot baixant fins al torrent deixem el camí per enfilar-nos pel corriol, en el Bosc de Can Ponç visitem el Roc de la Senyera, petita ferrada un xic exposada que puja al costat de la senyera. Continuant pel corriol de seguida estem sobre els singles de Sant Salvador, a on trobem l'Avenc del Ral . Al cap de poc girem pel grau per baixar a l'Ermita de Sant Salvador(s. XIV). Seguim baixant pel corriol del grau, amb forta baixada fins a arribar a la pista del Camí de Penyafort que seguirem fins el segon revolt. Pujarem uns quants metres per trobar la Cova del Bram. Després de visitar-la baixarem pel corriol al Molí de Baix (casa de colònies Penyafort).
Traspassem la Riera de Pontons per anar a buscar la carretera BV-2122 d'on surt el camí de les Granges de Sant Joan, més endavant i a l'alçada de la casa Forn Tauler surt el corriol que puja a l'ermita de Sant Joan de la Muntanya (s. XI). Continuem pel camí que arriba a l'ermita des de Pontons, fins a l'encreuament de camins, agafem el de la dreta i després de poca estona deixem a l'esquerra una barraca de pedra seca en bon estat. Tot seguint el sender trobem un encreuament des d'on ens dirigim en direcció sud a trobar la Cova del Batlle vell. Desfem el camí fins a l'encreuament i seguim direcció nord, ja sols queda fer el camí fins a l'entrada del poble de Pontons.

Salut i Muntanya.
Waypoint

1 Font del Reco

Waypoint

2 Font de l'Esquerrà

Waypoint

3 Riera del Molinot

Waypoint

4 Font del Molinot

Waypoint

5 Cova del Molinot

Waypoint

6 Font del Bernat

Waypoint

7 Plana Molinera

Waypoint

8 Font del Claramunt

Waypoint

9 Font d'Oriola

Waypoint

9.1 Font Voltada

Waypoint

9.2 Santa Magdalena

Waypoint

9.3 Roc de la Senyera

Waypoint

9.4 Ermita de Sant Salvador

Waypoint

9.5 Cova d'En Bram

Waypoint

9.6 Sant Joan de la Muntanya

Waypoint

9.7 Cova del Batlle Vell

Comments

    You can or this trail