Time  5 hours 53 minutes

Coordinates 1478

Uploaded December 5, 2018

Recorded December 2018

-
-
2,308 f
701 f
0
2.5
4.9
9.86 mi

Viewed 46 times, downloaded 3 times

near Montagut, Catalunya (España)

Ruta fàcil i bonica que començant en el Pont de Llierca, passa per la Font del Cossi, Boscos del serrat dl Pont, Can Jou, Can Lloret, Pont de Planserenes, Sadernes, Santa Cecilia, Coll de Jou, Coll Sitrelles, La Creu, Santa Bàrbara de Pruneres, Coll de Palomeres, Coll de Poli, Font de Gatallepes, Oratori de Planseslloses i Aparcament del Pont de Llierca. Un total de 16 Km. i 650 metres de altitud acumulada, salut i bones caminades
Parking

0 Aparcament

Aparcament sobre el Pont de Llierca
Bridge

1 Pont de Llierca

El Pont de Llierca també anomenat Pont de Sadernes és un pont de 28 metres d'alçada que travessa el Llierca entre Tortellà i Sadernes a la comarca de La Garrotxa. La seva data de construcció és desconeguda, tot i que es té constància del seu ús com a mínim des del segle XIV.
fountain

10 Font de Gatallepes

Sacred architecture

11 Oratori de Planseslloses

Ruins

2 Can Jou i Can Lloret

Dues cases pairals en estat ruinos.
River

3 Atravessar el riu

El Llierca o Llerca és un riu de Catalunya, afluent pel marge esquerre del Fluvià. Té una orientació nord-sud i la seva vall és la principal via d'entrada a la sub-comarca de l'Alta Garrotxa. Neix a la collada de Sant Pau de Segúries, al Ripollès, no massa lluny del Capsacosta, voreja tota la vall del Bac i després transcorre per la vall d'Oix (actualment se l'anomena riera d'Oix. Al peu del Bestracà rep la riera de Beget i a pocs quilòmetres després, la riera de Sant Aniol d'Aguja. Aquest riu ha servit per marcar la majoria de límits entre les poblacions de Tortellà, Montagut i Oix i Sales de Llierca
Photo

4 Sadernes

La vella rectoria del poble de Sadernes està situada al costat del temple romànic de Santa Cecília. És de planta rectangular, amb un cos afegit pel costat est, i té la teulada a dues aigües, amb els vessants vers les façanes principals. Disposa d'uns baixos, que antigament tenien funció de quadres, i d'una planta-habitatge, amb accés directe des de l'exterior pel costat de ponent. A l'interior s'organitza a partir d'una gran sala-menjador d'on parteixen les sis portes que menen a les cambres i a la cuina. Gràcies a una escala interior que parteix d'aquesta darrera estança s'accedeix a les golfes que foren utilitzades com a graners. Pels costats de migdia i llevant foren bastides dues eixides descobertes, sostingudes per quatre grans arcades de mig punt. Actualment està en procés d'arranjament i s'utilitza com a casa de colònies.
Mountain pass

5 Coll de Jou

Mountain pass

6 Coll Sitrelles

Photo

7 La Creu

Sacred architecture

8 Santa Bàrbara de Pruneres

Santa Bàrbara de Pruneres és una església d'Oix, al municipi de Montagut i Oix. Enclavada a la serra de Santa Bàrbara, al bell mig de l'Alta Garrotxa, s'hi observa una panoràmica excepcional sobre la vall d'Oix, el Bassegoda, el Ferran, etc. És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
Mountain pass

9 Coll de Palomeres

Comments

    You can or this trail