Moving time  2 hours 54 minutes

Time  4 hours one minute

Coordinates 2275

Uploaded April 20, 2021

Recorded April 2021

-
-
1,970 ft
1,008 ft
0
2.0
4.0
7.93 mi

Viewed 45 times, downloaded 2 times

near Poboleda, Catalunya (España)

Poboleda – Monestir de Bonrepòs.
Ruta circular de 12,7 km., on farem part de l’itinerari saludable i pujarem fins al Mas de Sant Blai, antic Monestir de Santa Maria de Bonrepòs.
A Poboleda, des de la carretera T-702, que creua el poble, baixem pel carrer Major fins l’església, on girarem a la dreta, al cap de 25 m. girem a l’esquerra, pel carrer nou, direcció al celler Burgos Porta - Mas Sinen, itinerari saludable i Xocolateria, al cap de 30 metres girem a la dreta, també pel carrer nou, sortim del poble, som al Camí vell de Poboleda a Torroja, quan arribem al camí que va paral•lel al riu Siurana, girem a l’esquerra, direcció celler Burgos Porta - Mas Sinen i itinerari saludable, al cap de 200 m., creuem el riu per un gual de formigó, passats 200 m. mes, on el camí fa un tomb a la dreta, seguim recte per un sender direcció a itinerari saludable i La Font del Mingot, al cap de 500 m., creuarem el riu, seguidament agafem el camí a l’esquerra,
(Nota, en el cas que el riu no es pugui travessar perquè porta molta aigua, cal agafar el camí de la dreta durant 100 m., seguint l’itinerari saludable, fins a les restes del Molí de la Soia, on girem a l’esquerra pel costat de la paret del molí, quan acaba la paret, girem a la dreta fins arribar al Pont, on girant a l’esquerra creuem el riu, som al camí vell de Porrera a Torroja, un cop hem creuat el pont girem a l’esquerra, direcció a Poboleda durant 200 m., fins trobar on hauríem d’haver creuat el riu),
Seguim durant 80 m., fins que agafarem un camí que puja a la dreta, direcció a l’itinerari saludable, al cap de 200 metres deixem el camí i agafem un sender a la dreta (vigileu aquí que no hi ha cap indicador), pugem pel barranc del Forn, al cap d’uns 400 m., creuarem la carretera per sota, seguim durant 250 m., trobarem dos senders, agafarem el que puja a l’esquerra, al cap de 100 m., arribarem als quatre camins, on deixarem el camí ample i seguirem a la dreta pel sender del GR-174, ara som al camí vell de Poboleda a Cornudella, al cap de 500 m., el sender es torna camí i al cap de 500 m. més trobem un altre camí on seguirem pel GR direcció a Cornudella de Montsant, al cap de 400 m., hi ha una cruïlla de camins on seguirem recte, pel GR, per on seguirem 500 m., fins al mas d’en Gil, som al Coll del Conill.
Un cop al mas d’en Gil, deixarem el GR i agafarem el camí que baixa a l’esquerra durant 700 m., és el camí vell de La Morera a Reus, fins que trobem una cruïlla on agafem el camí de la dreta, creuem el barranc de la Morera, a sobre del pantà de Sant Blai,al cap250m. deixem el camí per agafar un sender a la dreta, comencem a pujar pel barranc del Mas d’en Racó, al cap de 450 m., el sender deixa aquest barranc per agafar el barranc de l’esquerra que en 800 m. ens portarà fins al Mas de Sant Blai, abans trobarem un forn de calç.
L’actual Mas de sant Blai, abans va ser el Monestir Santa Maria de Bonrepòs, del que, cap a l’any 1426, en va ser abadessa la reina Margarida de Prades.
Desprès de donar un tomb pels voltants de l’imponent edifici, vigileu que amenaça ruïna, sortim per un camí que puja cap a l’oest, per on al cap de 350 m., trobarem una cruïlla on agafarem el camí de l’esquerra, pel que baixarem durant 2,2 km. fins a una cruïlla de camins, on agafarem del camí de la dreta (el de l’esquerra és per on hem baixat a l’anada), seguim baixant,paral•lels al barranc de la Morera, és el camí de sant Blai o camí de coma d’en Giné, baixarem durant 1,5 km. per aquest camí, creuant el barranc un parell de cops, fins arribar als quatre camins (molt prop d’on hem agafat abans el GR direcció al Coll del Conill).
Després de creuar el barranc per últim cop, pugem uns 50 m., i girem a la dreta, tornem a ser a l’antic camí de Poboleda a Cornudella, i tornem a ser al GR, que ja no deixarem fins a Poboleda, al cap d’1 km.
Intersection

Dreta

Intersection

Camí a l'esquerra

Intersection

Sender a l'esquerra

River

Creuem el riu i girem a l'esquerra

Intersection

Camí a la dreta

Intersection

Sender a la dreta

Intersection

Sender a l'esquerra

Intersection

Sender, GR, a la dreta

Intersection

Camí a l'esquerra

Intersection

Camí a l'esquerra

Intersection

Más d'en Gil, camí a l'esquerra, deixem el GR

Intersection

Camí a la dreta

Intersection

Sender a la dreta

Panorama

Forn de Calç

Intersection

Sender a la dreta

Religious site

Más de Sant Blai, monestir del Bonrepòs

Intersection

Camí a l'esquerra

Intersection

Camí de la dreta

Intersection

4 camins, a la dreta

Intersection

Poboleda, a l'esquerra

Comments

    You can or this trail