Moving time  3 hours 31 minutes

Time  3 hours 58 minutes

Coordinates 3200

Uploaded July 22, 2018

Recorded July 2018

-
-
528 f
13 f
0
2.7
5.4
10.78 mi

Viewed 372 times, downloaded 16 times

near Castell-Platja d'Aro, Catalunya (España)

Ruta des de Platja d'Aro (entitat de població del poble de Castell-Platja d'Aro) fins al Mas Rotllant dels Vinyers de Calonge, passant pel parc aquàtic Aquadiver, l'església barroca de Santa Maria de Fenals d'Aro, i el Molí de les Roques a l'anada, i pel Puig Palet, la Cala de les Roques Planes, la Cala de la Roca del Paller, la Cala dels Esculls, la Cala del Forn, la Platja de Can Cristos, la Calanca, el Cap Roig, la Cala del Pi, i la Platja de Cala Rovira a la tornada.

La ruta comença a la part nord del nucli de Platja d'Aro, i de seguida s'arriba a la part posterior del parc aquàtic Aquadiver. Començant a pujar, la ruta es dirigeix cap a Fenals d'Aro, arribant a l'església barroca de Santa Maria, protegida com a bé cultural d'interès local. En aquest punt es creua per primer cop la carretera C-31 passant per sobre el túnel. En arribar a la Riera de Fenals, cal estar atents al desviament a la dreta, i seguir per pista pujant a poc a poc fins poc més d'un quilòmetre, on cal desviar-se a l'esquerra per acabar de fer el tram més fort de pujada. En aquest indret, que és el més alt de la ruta, es pot observar el mar i la part nord de Platja d'Aro. També s'hi poden veure les marques blanques i grogues del sender de petit recorregut que s'està seguint, el PR-C 116 (amb la drecera PR-C 116.1). De fet, una mica més endavant cal estar atents a aquestes marques per prendre el desviament cap a l'esquerra, ja que la marca pintada al tronc d'un arbre que ho indica es troba una mica amagada per les fulles. El camí va baixant fins arribar a la Resclosa del Molí de les Roques, on un cartell indica l'inici de la drecera PR-C 116.1, en direcció al Molí de les Roques, que és la direcció que cal prendre. Molt poc més endavant, encara es troba una altra bifurcació, on cal tornar a desviar-se a la dreta prenent la direcció de Calonge. El recorregut va baixant i travessant alguns nuclis de cases (com ara l'urbanització Mas Ambròs) fins arribar a l'entrada de Calonge, molt a prop de la sortida de la carretera C-31 (prop també del Mas Rotllant dels Vinyers), allà on s'acaba la drecera PR-C 116.1 i s'enganxa de nou amb el PR-C 116 complet, i el punt més al nord d'aquesta ruta.

De tornada, doncs, cal creuar de nou la carretera C-31. En aquest punt cal estar molt atents, ja que algunes marques del PR confonen i, fins i tot, estan mal col·locades. Per creuar la carretera hi ha dos túnels molt propers. El primer túnel és per on passa la carretera que s'està seguint, i és prou ample com per deixar pas als vehicles. De fet, si se segueix aquesta carretera s'arriba fins al Mas Rotllant dels Vinyers, la referència per saber que s'ha arribat al vèrtex més al nord de la ruta. Tanmateix, la ruta no passa per aquesta carretera, sinó per una altra via més al sud-oest. Intentant investigar com accedir a aquesta via, es fa evident que no pot consistir en l'accés al camp pel marge, ja que cal fer volta i no està ni de bon tros preparat com a camí. Per tant, tot i que aquest primer túnel compta amb marques blanques i grogues del PR tant a l'entrada com a la sortida, fet que sembla indicar clarament que cal travessar-lo, es fa marxa enrere per esbrinar si hi ha una ruta alternativa. Es decideix accedir a una zona que sembla en obres, com un sorral, que se situa a la dreta del camí per on s'ha vingut inicialment (el que ve de Calonge), i es descobreix que, misteriosament, hi ha un segon túnel molt més petit, baix i cilíndric per creuar la carretera C-31, paral·lel al primer i que només permet el pas de persones. Aquest segon túnel també està marcat amb marques blanques i grogues, de manera que hi ha una confusió evident sobre quin túnel és el correcte. Sabent que el primer es desvia de la ruta, doncs, es decideix passar per aquest segon tot esquivant algun bassal amb les cames ben estirades a banda i banda. Una vegada creuat el túnel, s'accedeix a un bonic i frondós corriol situat al marge d'un camp fins arribar al parc d'activitats econòmiques de Calonge. És en aquest punt on s'inicia la segona pujada forta d'aquesta ruta que acaba al Puig Palet, on les vistes de la Badia de Palamós, incloent Sant Antoni de Calonge i el mateix municipi de Palamós, són fantàstiques. A partir d'aquí, el camí baixa en direcció a Torre Valentina fins arribar a la costa, on el PR-C 116 s'acaba i s'enganxa amb el GR 92 (el camí de ronda). El camí va resseguint diferents cales i platges de Sant Antoni de Calonge i de Platja d'Aro, i va pujant i baixant per les sinuositats del camí de ronda, caminant a estones per la sorra de la platja. Finalment, en arribar a la Platja de Cala Rovira, es pren la direcció cap a l'interior del poble, passant per la Vil·la romana de Pla de Palol i acabant al mateix punt d'inici d'aquesta ruta.

Es tracta d'una ruta senzilla, generalment ben indicada per les marques blanques i grogues del PR-C 116 (amb alguna excepció, com ara en els túnels per creuar la carretera C-31 a l'extrem nord de la ruta), i que permet gaudir tant de l'entorn del mar com del de la muntanya. Deixant de banda els dos trams de pujada forta, que també són assequibles, la resta de camí és de molt bon fer. La ruta combina corriols i pista, i compta amb zones ombrívoles. A més a més, la meitat de la ruta discorre pel terme de Platja d'Aro, mentre que l'altra meitat ho fa pel terme de Calonge. Les vistes del mar, incloent la Badia de Palamós, són molt boniques quan s'arriba als punts elevats, mentre que l'estampa de les diferents cales completa l'experiència quan es passeja pel camí de ronda. Una bona ruta, senzilla i recomanable per descobrir més indrets d'aquesta zona.
Parc aquàtic Aquadiver
Església barroca de Santa Maria de Fenals d'Aro
Desviament a la dreta
Desviament a l'esquerra
Vista del nord de Platja d'Aro
Marques blanques i grogues del PR
Desviament a l'esquerra
Desviament a la dreta a la Resclosa del Molí de les Roques
Desviament a la dreta en direcció a Calonge
Mas Rotllant dels Vinyers
Accés al camp pel marge
Marques errònies a les parets sota el pont
Desviament a la dreta per accedir al túnel del PR
Túnel per creuar la carretera C-31
Puig Palet
Cala de les Roques Planes
Cala de la Roca del Paller
Cala dels Esculls
Cala del Forn
Platja de Can Cristos
la Calanca amb el Cap Roig de fons
Cala del Pi
Platja de Cala Rovira

Comments

    You can or this trail