Time  3 hours 40 minutes

Coordinates 1327

Uploaded February 6, 2019

Recorded February 2019

-
-
2,218 f
1,857 f
0
2.0
3.9
7.83 mi

Viewed 161 times, downloaded 4 times

near Sant Climenç, Catalunya (España)

02-02-2019
Avui seguirem la Ruta de les Mentides de Pinell, recorregut ben senyalitzat en tot el camí.
Sortim de l'aparcament davant de l'Església de Sant Miquel de Pinell del Solsonès, seguint la carretera per on hem entrat, passant per davant de la Casanova i a uns 750 m a mà esquerra surt el trencall del Boïgot de Moroia, que gira a nord-est, al final del camí del Cot de les Clavegueres, separat del camí i a mà esquerra trobem el Pou de Gel i al mig d'un camp de conreu un pou en bon estat.
Tornem a la pista i seguint a nord, baixem a la riera del Barranc de Pinell, a on trobem la Font i el salt d'aigua del Soler. Pel costat del Serrat del Soler surt la pista que porta a la Masia de Soler, passant per sobre la masia i pel costat de la casa de Gepil, anem a buscar la carretera asfaltada del Coll de la Foradada a Madrona, la seguim en direcció oest fins a la masia i l'Ermita de Sant Tirs.
Sortim de la masia, en direcció sud baixant pel costat del camp del Tros de l'Orellut, arribem a la Solana de Sant Tirs, traspassant la riera ens dirigim a la Bauma i la Font del Marrà. Reculem fins a la riera, per continuar a l'altre costat per la pista i a uns 450 m ens aturem per fer la visita de la Fossa neolítica del Camí dels Casals.
Prosseguim la caminada, resseguint el Cot de la Font del Manar per arribar a la gran Masia dels Casals de Pinell. Després de visitar-la i contemplar el gran Lledoner que hi ha al costat de l'extensa era de batre. Sortim de la masia en direcció est, passant pels Camps de Ca l'Ermengol i seguint fins a la Masia La Vila, a l'entrada hi ha una antiga tina.
Girem a sud passant pel costat de la bassa de la masia, més endavant en el Serrat de la Vinya girem en direcció est, entre boscs i camps de cultiu arribem al Tros del Noguer on girem en direcció nord. Ja sols queda passar per la Vinya Vella per arribar a la creu de l'entrada del poble de Pinell.

Salut i Muntanya.
Waypoint

1.0 Pou de Gel

Waypoint

1.1 Pou d'Aigua

Waypoint

1.2 Font del Soler

Waypoint

1.3 Ermita de Sant Tirs

Waypoint

1.4 Bauma del Marrà

Waypoint

1.5 Fossa del Camí dels Casals

Waypoint

1.6 Lladoner dels Casals

Waypoint

1.7 Tina de Can Vila

Waypoint

1.8 Creu de Pinell del Solsonès

Comments

    You can or this trail