Moving time  5 hours 51 minutes

Time  9 hours 17 minutes

Coordinates 3213

Uploaded September 7, 2019

Recorded September 2019

-
-
9,416 f
5,798 f
0
2.8
5.6
11.15 mi

Viewed 53 times, downloaded 5 times

near Cabdella, Catalunya (España)

Classifico la ruta de difícil perquè hi ha trams molt llargs de sender que no existeix, per tant, ens hem de guiar per intuïció i les dreceres que hem fet, són força pendents.

Les imatges de l'entorn son fantàstiques perquè permeten admirar tots els llacs que formen part dels primers grans salts hidroelèctrics de Cabdella, que es varen construir fa més cent anys, a la zona de la Vall Fosca.

Accés al punt d'inici: Sortida des de Lleida fins a, Balaguer, a partir d'aquí agafar la C-13 en direcció a La Pobla de Segur, arribats a la Pobla de Segur, agafar la N-260 Senterada, girant a la dreta agafareu la L.503 fins a Cabdella i a partir d'aquí, seguri per la mateixa carretara fisn a la presa.

L'itinerari s'inicia a l'embassament de Sallente, travessem el mur de la presa i ens enfilem cap Estany Gento. Després d'una forta pujada, arribem a la via fèrria de l'antic carrilet. Aquí podeu girar a l'esquerra i seguint la via del carrilet, arribareu a la presa i al peu del refugi d'Estany Gento.
Malgrat que nosaltres continuem recte, no fa falta que ho feu perquè arribaríeu al mateix lloc sense haver fet un esforç innecessari; nosaltres hem fet aquesta marrada perquè voliem provar el nostre estat físic, a causa de què la ruta és molt llarga i amb força desnivell.

Arribats al peu del refugi d'Estany Gento, continuem recte en direcció a la plataforma del telefèric i a l'inici del sender que ens portaria al refugi i a l'estany de Colomina. Transcorregut un quilòmetre aprox. deixem el tram de via del carrilet i ens desviem a l'esquerra per un sender no gens marcat que ens menarà al primer objectiu del dia, pic Tort, el qual, s'aixeca encimbellat sobre el llac que li dona nom.

Assolit el primer objectiu del dia, davallem uns metres, però, seguint prop de la carena, en direcció al segon objectiu d ela jornada (pic del Vidals), el rocam ens acompanya fins el cim. I després fins als llacs que li donen nom. Fet el cim i admirat l'entorn, desfem un tram del camí fet per anar a trobar els estanys dels Vidals, i , des d'allí, continuar amb l'itinerari que ens portarà a l'estany de Mar. Nosaltres hem desfet aquest tram de sender perquè desconeixíem la possibilitat tècnica de baixar carenejant, cosa que, després d'haver fet el descens del cim, hem vist que era possible la seva baixada, per tant, fer-ho d'una manera o d'altra s'arriba al mateix lloc.
Passats els estanys, seguim per un sender que estava fitat, el qual, arribarà un moment que l'abandonarem per agafar un drecera que és força pendent, la qual, ens portarà fins el GR que passa pel costat de l'estany de Mar. Desprès d'una penosa baixada arribem a empalmar amb el desitjat GR. El motiu de fer aquesta drecera, ha estat la d'escurçar el recorregut. Aquest GR, ens portarà a l'estany i refugi de la Colomina, i, des d'allí, continuarem l'itinerari que ens menarà a l'estany i refugi Estany Gento.

Passat el refugi de la Colomina, seguim pel sender que ens dura a estany Gento, fins que l'abandonarem per seguir per una drecera que ens portarà al mateix lloc, escurçant un xic el recorregut. El sender d'aquesta drecera es de bona petja, excepte el tram de 100 metres de tartera que trobarem abans d'arribar al refugi d'Estany Gento, la qual, està força decomposta.

Arribats al refugi d'Estany Gento, seguim l'itinerari clàssic de la via del carrilet, fins qua trobarem el pal senyalitzador que ens indicarà Embassament de Sallente (pel camí del l Pìgolo).

Aquesta ruta ha estat gravada amb el wikiloc del mòbil, cosa que produeix alguna dada no coincident amb el Garmin: Recorregut: 18,70 km. Desnivell: 1370 m.
Parking

Telefèric - Embassamenet de Sallente

Intersection

Estany Gento - Refugi de la Colomina

fountain

Font

Intersection

Estany Gento

fountain

Font

Lake

Embassament d'Estany Gento

Refuge

Refugi d’Estany Gento

Information

Informació

Descripció dels salts hidroelèctrics de la Vall Fosca
Intersection

Port de Rus - Refugi Colomina

Intersection

Refugi de Colomina

Waypoint

Via del Carrilet

panorama

Estany Tort

panorama

Estany Tort

panorama

Estany Vidal

Waypoint

Aixopluc

panorama

Pic de Vidals

panorama

Pic de Tort

panorama

Pic Vidals i Estanys Vidals de dalt

Summit

Pic Tort

Summit

Pic Vidals

panorama

Estany Mar

Waypoint

Canal i tartera de baixada drecera

Intersection

Marques de GR (blanc-Vermell)

Lake

Estanyl Mar

Waypoint

Estany i Refugi de Colomina

Refuge

Refugi de Colomina

Intersection

Refugi d'Estany Llong - Estany Gento

Intersection

Via carrilet

Waypoint

Centre d'anclatges i erminal de vagonetes

Waypoint

Agafadors de sirga

Refuge

Refugi d’Estany Gento

Tunnel

Via del carrilet

Intersection

Sallente (pel camí de Pígolo)

Waypoint

Embassament de Sallente (telefèric i refugi d’Estany Gento)

Final de la ruta

2 comments

  • HanLuke Sep 10, 2019

    Hola! Una pregunta, que tal és la pujada al Pic dels Vidals des de la Collada de les Carboneres?

  • jmbcmontrebei Sep 10, 2019

    Bona tarda, company, la pujada des del coll, discórrer prop de l’aresta, el rocam us acompanyarà fins al cim, però, es fàcil de fer i no tindreu cap problema per arribar al cim.

You can or this trail