Time  2 hours 35 minutes

Coordinates 1062

Uploaded July 14, 2019

Recorded July 2019

-
-
2,854 f
2,337 f
0
1.6
3.2
6.42 mi

Viewed 39 times, downloaded 1 times

near Sant Agustí de Lluçanès, Catalunya (España)

La ruta no té cap dificultat tècnica, és pròpiament una passejada per amplies pistes. Al principi està senyalitzada amb marques grogues que desapareixen a la casa de El Colomer, per tant és aconsellable mapa o GPS. També cal portar aigua i evitar les hores de sol doncs és molt exposada.

Deixem el cotxe a l'aparcament que hi ha a l'Alou, un nucli de població de Sant Agustí de Lluçanès, on hi hem arribar per la carretera BP-4654. A l'entrada hi ha un gran aparcament que va molt be. Comencem caminant pel carrer principal on hi trobarem, a part de l'Ajuntament, boniques cases fins que deixarem l'última denominada CA n'Alou per iniciar una pista de terra cap a ponent que constitueix un antic camí de transhumància.

En suau baixada arribarem a la carretera que creuarem per on indiquen les marques grogues per així anar a buscar el camí de el Colomer. Abans d'arribar a la dita casa pairal trobem una grata sorpresa: Sant Pau del Colomer. Es tracta d'una ermita originàriament romànica que encara conserva la nau i l'absis d'aquesta època. Posteriorment se li afegí un porxo i una escalinata de pedra. Cosa curiosa és que està oberta i es pot visitar i observar les pintures de l'interior fetes pel pintor Pau Macià Pons l'any 1947.

Deixem l'ermita i ens arribem fins el mas El Colomer, un casal impressionant amb una gran pallisa i una masoveria descomunal. Després de fer el badoc donem la volta a la casa pel sud i sense entrar en els camps anem a buscar la pista que ens portarà fins a la riera Gavarresa, avui seca. Allí hi trobem les restes del molí de Cerdanyons, que no tenen cap interès.

Seguim la pista per uns grans prats fins arribar a al casa de Cerdanyons, una gran masia amb façana porxada i on es constata que la construcció inicial va patir tres ampliacions. Des d'aquí iniciarem la baixada fins el Pla de la Ribera on hi trobarem la riera Gavarresa, o el llit de la mateixa ja que no hi ha aigua. Fa por veure la sequera que hi ha.

Arribem fins el pont del Molí del Vilar, aquí en un moment de dubte volien remuntar el torrent per arribar fins el pantà de Sant Agustí de Lluçanès però finalment no ho fem i seguin el torrent per dalt. La millor referència és un fil elèctric que hi ha en la riba dreta del torrent i que no sabem si els que el van instal·lar o les vaques hi han fet camí. Si seguiu aquest referència no hi ha cap possibilitat de pèrdua fins arribar poc abans de la presa del pantà on hem de passar per sota el fil.

El pantà de Sant Agustí és curiós doncs està ple d'aigua i en canvi el torrent que l'alimenta no té cabdal ni sembla que n'hagi tingut fa temps. Afortunadament la porta de la tanca és oberta i això ens permet caminar per sobre la presa i fer bones fotos.

A la capçalera del pantà hi trobem la pista que remuntant el Serrat Rodó i la casa de Torrents ens portarà fins a la carretera d'Alpens que tornarem a creuar per una pista que ens portarà fins a Ca N'Alou ja al principi del poble. Des d'aquí desfem el camí d'anada i tornem a l'aparcament.
FOTO DE SANT PAU DEL COLOMER
FOTO DEL COLOMER
Foto des del Molí de Cerdanyons
foto de Cerdanyons
Foto de la llera seca de la Gavarresa
Foto del Pantà de Sant Agusti
FOTO DE CA N'ALOU
Foto de l'Alou

Comments

    You can or this trail