-
-
2,352 ft
1,394 ft
0
1.3
2.7
5.36 mi

Viewed 2577 times, downloaded 99 times

near Olot, Catalunya (España)

La ruta s’inicia a l’estació d’autobusos d’Olot: se surt per la part de darrere, pel carrer Paraires, on trobem el pal G161 Olot estació d’autobusos. Continuem per la ronda Paraires fins al pont de Santa Madgalena, girem a la dreta, creuem i pugem pel carrer
de Sant Cristòfol. Seguidament creuem el vial Sant Jordi i seguim pel mateix carrer fins a arribar a l’encreuament G162 Benavent.
Seguim en direcció a Begudà pel carrer del Volcà de Santa Margarida, girem cap a l’esquerra, on agafem el carrer del Volcà del Croscat, i trobem a la dreta el carrer del Nolasc del Molar.
Seguint les marques grogues agafem un corriol, al final del qual trobem un altre encreuament G183. Anirem cap a la font de la Salut i, en el moment d’arribar a la torrentera, girem a la dreta.
Allà el corriol es transforma en uns graons que en pocs metres ens porten fins a la font de la Salut. Pugem per la part dreta de la font, fent ziga-zagues, fins que arribem a la carretera asfaltada. Girem a l’esquerra i seguim un petit tram fins a arribar a cal Pacient; ara anem per la pista que és sense asfaltar.
El camí va ascendint lentament fins a arribar a una bifurcació: continuem cap a l’esquerra, i al final de la pujada anirem a l’esquerra fins a arribar a una esplanada amb boniques vistes als Pirineus i a Olot. Una vegada haurem creuat el prat, trobarem un
pas de bestiar: el camí va vorejant tota la muntanya i durant una llarga estona anirem fent petites pujades i baixades, fins a arribar a les ruïnes de cal Vicari.
Després de creuar la roureda, accedim a la clariana de la font Faja. Continuem recte i entrem al bosc tot fent ziga-zagues. Seguint la tanca elèctrica, girem a la dreta i anem pujant fins a arribar al davant de la Masó: la voregem i la deixem a la dreta, i continuem pujant per un camí entre murs de pedra. Sortim a la carretera on trobem l’encreuament G184 Can Sila, i girem a la dreta, per la carretera, en direcció a Olot, gaudint de les
panoràmiques dels Pirineus.
En el moment que la carretera gira cap a l’esquerra, la deixem girant a la dreta, ignorem l’entrada a la casa i seguim recte, entre els murs de pedra. El camí, ara empedrat, va seguint la baixada, entre murs de pedra seca.
Desemboquem en una pista, on trobem el senyal G23, seguim en direcció a Olot 1h 15’ (nosaltres no arribarem al centre i serà menys estona). De seguida ens unim a una carretera asfaltada, que seguim cap a l’esquerra, i, a l’alçada de la casa, la deixem
per continuar recte. Creuem una petita carretera asfaltada i seguim baixant, per aviat tornar a creuar una altra carretera asfaltada, que seguim deixant les cases a l’esquerra fins que es torna a transformar en un corriol, on es conserva molt bé tant l’empedrat com els murs de pedra seca.
Arribem al costat de la torre del transformador elèctric, on girem a l’esquerra i on comença l’últim tram de baixada en direcció a Olot. Deixem algunes cases alternativament a la dreta o a l’esquerra, accedim a una pista formigonada i, al final de la baixada, entrem a Olot pel carrer de Sant Cristòfol.
Trobem l’encreuament G162 i seguim el carrer fins al final, on, després de creuar el pont de Santa Magdalena, completem el circuit.

View more external

4 comments

 • Photo of Magí Farrés

  Magí Farrés Oct 22, 2017

  I have followed this trail  View more

  Molt maca

 • Photo of Jasheavymetal

  Jasheavymetal May 11, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Bonito camino

 • Martineet Dec 6, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Unes 4 horetes (gent 23 anys), bona idea el recorregut circular anant a l'esquerra

 • Photo of Nan Pagès

  Nan Pagès Jan 5, 2020

  I have followed this trail  View more

  He fet aquesta ruta, però la varem començar des de davant de l'Escola Bisaroques i el darrer tram ens varem desviar per anar a veure el volcà de Bisaroques i la torra de defensa que hi ha al seu damunt. És molt fàcil de seguir i ens tenen unes excel·lents vistes d'Olot

You can or this trail