Time  3 hours one minute

Coordinates 1627

Uploaded December 23, 2017

Recorded December 2017

-
-
302 f
104 f
0
1.5
2.9
5.84 mi

Viewed 158 times, downloaded 4 times

near Llabià, Catalunya (España)

Ruta de descoberta, alguns camins pocs transitables i emboscats. Respecteu les propietats privades i els murs de pedra seca


Cal sortir des del poble de Llabià i agafar la carretera que voreja el poble per la banda sud, en direcció a la població de Peratallada. Seguint per aquesta pista, cal pujar a l'esquerra a la part superior del turó. PEDRERA DE LES COMELLES (Ferro-Ibèric -400, -350), jaciment en superficie i gens visible. Era un lloc, centre de producció i explotació de la pedrera.
En tota aquesta zona trobem moltes construccions de pedra seca, murs, feixes, barraques, pous, que forman un jaciment arquitectónic: el PUIG DE LA FONT PASQUALA O DELS FORMICS , en molts casos coberts per vegetació i enderrocats.
Molts de murs de pedra seca que servia de paredó delimitador de finques i aleshores de contenció de les terres per permetre mantenir un espai planer per tal de facilitar-ne el conreu.
Al jaciment arqueològic LA FONT PASQUALA ( Ferro-Ibèric, Romà República, -200, -50 ), segons l'equip d'excavació al 1998, la opció més vàlida per interpretar el recinte que queda delimitat per aquest gran mur, és la de considerar-lo com un campament o estació militar romana amb la missió de controlar el territori conquerit i ocupat per la força.
Tot i aquesta interpretació aquest gran mur també podria ser una divisòria entre explotacions rurals d'època moderna i l'existència de materials ceràmics d'època ibèrica podrien evidenciar l'existència en aquest indret d'un punt de guaita o control del territori, vinculat a l'oppidum del Puig St Andreu.
Sacred architecture

Llabià

Waypoint

Paret Seca

Ruins

Barraca

Waypoint

Jaciment Pedrera de les Comes

Ruins

Barraca pedra seca-claper

Ruins

Barraca en Eixart

fountain

Dipòsit aigua

Ruins

Barraca-murs paret seca

Summit

Puig Vilar

Ruins

Barraca-pou-paret seca

Building of interest

Pared Seca(jaciment iber-romà)

Waypoint

Puig Font Pascuala

Ruins

Barraca enrunada(rodona)

Ruins

Barraca ensorrada(quadrada)

Waypoint

Pared Seca-feixes

Waypoint

Feixes

Waypoint

Pedrera ibèra

Refuge

Mas Pou

Comments

    You can or this trail