Time  3 hours 3 minutes

Coordinates 783

Uploaded June 4, 2016

Recorded May 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
659 ft
304 ft
0
1.2
2.5
4.96 mi

Viewed 2444 times, downloaded 115 times

near Partij, Limburg (Nederland)

Leuke wandeling door en over de hellingen langs het Geuldal in het mooie Limburgse heuvelland. Onderweg mooie vergezichten, bossen met doorkijkjes, vakwerkhuizen, mooie poelen, beekjes, beekdal en weiden.
De wandeling begint in Partij vlakbij het voetbalveld. Je kruist hier eerst de Geul en loopt daarna de heuvel op richting Schweibergerbos. Je loopt eerst over een pad over het gras naar het bos, en dan langs het bos langzaam verder naar boven, met mooie uitzichten richting Partij, Wittem en Vijlen. Je loopt daarna het bos echt in met hier en daar een doorkijkje en een open plek in het bos. Je komt ook langs een golfbaan en snel daarna loop je aan de andere kant het bos weer uit met zicht op Schweiberg, het Vijlenerbos en het Geuldal. Langs het bos loop je naar het gehucht Bissen en dan langs een mooie poel een stukje weer iets omhoog naar Schweiberg. Je loopt een klein stukje langs de weg en neemt dan rechts een trappetje en dan een klein paadje tussen huizen en tuinen door om vervolgens door een weiland omlaag te lopen richting de Nutbron in natuurgebiedje De Ubden. Een wandelpad brengt je bij een onverharde weg (let op: afdalende mountainbikers), die je naar de asfaltweg Epen-Mechelen brengt. Hier sla je snel de Hurpescherweg in en vervolg je de weg op een struinpad door het Geuldal. Dit pad brengt je vlak langs enkele Geulmeanders en uiteindelijk in Mechelen. In het dorpje loop je naar de doorgaande weg, je steekt die over en kiest dan snel een pad tussen huizen om je weg verder te vervolgen over een pad door het Geuldal. Tijdens onze wandeling was dit pad afgesloten wegens schutterij feesten, en zijn we iets omgelopen over een iets minder mooie route (Overgeul). Het pad langs de Geul voert je weer dicht langs de Geul en brengt je terug naar het startpunt in Partij.
Horeca in Schweiberg en in Mechelen langs de route.
Information

Bissen

Klein gehucht aan de rand van het Schweibergbosch.
Information

De Ubden

Bronbos. Natuurgebiedje met diverse bronnetjes.
Information

Open plek in bos

Open plek in het Schweibergbosch.
Information

Pad door Geuldal

Hier betreed je een pad door het Geuldal. Je struint over de weiden langs de Geul en loopt af en toe vlak langs de rivier.
Information

Pad door Geuldal 2

Hier betreed je een pad door het Geuldal. Je struint over de weiden langs de Geul en loopt af en toe vlak langs de rivier. Tijdens onze tocht was het pad afgesloten vanwege een naburig schuttersfeest. Heb de track van een eerdere wandeling gebruikt voor dit stuk omdat dit pad mooier is dan het alternatief wat wij moeste nemen langs Overgeul.
Information

Pad langs het bos

Na een stukje over een pad over het gras loop je vanaf hier langs het bos met links prachtig uitzicht richting hoeve Hommerich, Mechelen, Partij en Vijlen in de verte.
Lake

Poel

Leuke poel met veel kikkervisjes (in mei) en ander watergrut.
Information

Schweibergerbosch

Mooi bos op de heuvelrug
Information

Trappetje

Hier beklim je een klein trappetje en loop je tussen huizen en tuinen door naar een draaihekje wat je toegang geeft tot een weide waar een pad over loopt richting bronbos de Ubden.

8 comments

 • molensloot Sep 25, 2018

  I have followed this trail  View more

  Mooie wandeling langs leuke paadjes

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Sep 25, 2018

  Bedankt molensloot voor je review en mooi dat je het een mooie wandeling vond!

 • Photo of Dierick Lieve

  Dierick Lieve Dec 29, 2018

  Mooie wandeling met veel afwisseling langs bos, weiland en bronnengebied. Grootse deel van de wandeling verloopt over onverharde wegen die gemakkelijk te volgen zijn.

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Dec 29, 2018

  Mooi dat het bevallen is, Dierick!

 • bjornhij Mar 31, 2019

  I have followed this trail  View more

  Leuke wandeling. Goed te volgen over mooie paden.

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Apr 1, 2019

  Bedankt voor je review, Bjorn!

 • Photo of Carla & Richard

  Carla & Richard Jun 8, 2020

  I have followed this trail  View more

  Wat een heerlijke wandeling Tjaart, zeer goed weergegeven met de waypoints en foto’s. Top!

 • Photo of Tjaart Molenkamp

  Tjaart Molenkamp Jun 9, 2020

  Bedankt voor jullie review, Carla en Richard! Is inderdaad een mooi stukje Limburg...

You can or this trail