-
-
11,164 ft
10,887 ft
0
0.1
0.2
0.4 mi

Viewed 2 times, downloaded 0 times

near San Gerardo de Dota, San José (Republic of Costa Rica)

Aprofitant que passàvem per la carretera interamericana en direcció al Parque Nacional de Los Quetzales, al passar al costat del Cerro de la Muerte, el punt més alt de tota la carretera interamericana, vam parar un moment per pujar al Cerro La Asunción (3396 m).
Es puja per un corriol d’uns 650 m, amb un recorregut de 650 m d’anada i tornada i un desnivell positiu d’uns 80 m. El corriol és una pujada forta, però fàcil, i si el temps ho permet i no està emboirat, com ens va passar a nosaltres, hi ha una esplèndida vista de tota la zona del Cerro de la Muerte amb l’oceà Pacífic al fons.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
As we drive throug the interamerican highway in route of Los Quetzales National Park, passing by the Cerro de la Muerte, the highest point of the entire interamerican highway, we stopped for a moment to climb El Cerro La Asunción(3396 m).
You climb a path of about 650 meters, with a lenght of 650 meters back and forth and a positive slope of about 80 meters. The path is a steep climb, but easy, and if the weather allows it and it is not cloudy, as happened to us, there is a splendid view of the whole area of Cerro de la Muerte with the Pacific Ocean in the background.
Parking

Ctra. Interamericana Sur

Summit

Cerro La Asunción (3396 m)

Comments

    You can or this trail