Time  3 hours 18 minutes

Coordinates 707

Uploaded July 6, 2016

Recorded June 2016

-
-
4,271 f
3,498 f
0
1.0
2.1
4.18 mi

Viewed 1213 times, downloaded 60 times

near Santa Fe del Montseny, Catalunya (España)

Ruta que comença a Can Casades, centre de informació situat a la Ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21, seguint les marques de color taronja en sentit horari. Al costat de la porta del centre tenim un planell amb les diferents rutes que es poden fer, dificultat, distancia i desnivells. En aquesta s´afegeix la variant del Turó de Morou.

Informació treta de Parcs de Catalunya, Xarxa de Parcs Naturals:
Itinerari apte per a tot tipus de públic que circula per camins amples. La sortida la trobarem davant del Centre d'Informació de Can Casades senyalitzada amb quadrats de color taronja. Cal portar calçat adequat i aigua. Recomanem portar prismàtics. Si plou, neva o glaça, cal anar en compte per no relliscar en els trams empedrats.
L'itinerari disposa, també, de material destinat a persones invidents o amb baixa visibilitat. Es tracta de quatre exemplars escrits en braille que cal sol·licitar en el moment de realitzar l'itinerari.
Variant pel turó de Morou.
Aquesta variant té una longitud similar a la de l'itinerari principal, però amb més desnivell. Per aquest sender trobarem l'enllaç a un pou de neu i, més endavant, ascendirem fins al turó de Morou (1.310 m). Comença la pujada cap al pla Gran de la Cornera i, a partir d'aquí, un corriol fitat amb pedres ens portarà al turó de Morou. La carena de la Mosquera ens retornarà a l'itinerari principal.

Del Centre d’Informació Can Casades a la castanyeda 1 Davant del Centre d’Informació Can Casades trobarem la sortida d’aquest itinerari senyalitzat amb quadrats de color taronja. Des de Can Casades baixarem cap a la riera de Santa Fe i deixarem a mà dreta l’ermita de Santa Fe, datada del 1201 i annexa a l’hostal Santa Fe. Una vegada creuada la riera, agafarem el camí de pujada que passa per davant de l’Escola de Natura Can Lleonart i que ens portarà a la castanyeda. De la castanyeda al pla de Mulladius 2 El camí s’enfila amb pendent suau fins arribar a la cruïlla on podreu escollir entre girar a la dreta cap al pla de Mulladius o seguir recte per la variant cap al turó de Morou. Del pla de Mulladius a l’empedrat de Morou 3 El camí, amb revolts, recorre els vessants de ponent del turó de Morou a través d’una esponerosa fageda. Després de planar suaument, el camí s’estreny i comença a davallar fins a l’empedrat de Morou. De l’empedrat de Morou a la fageda 4 El corriol aflueix a un camí de carro que, després de passar per una solana embosquinada, s’endinsa en una espessa fageda. De la fageda al pantà de Santa Fe 6 El camí surt a la solana en un revolt i retorna a la fageda. En aquest tram força planer trobem també alzines i roures de fulla gran. En arribar al trencant cap a la font de Baladrell 5 , i a mesura que el camí s’apropa al pantà de Santa Fe, es fan més freqüents els freixes de fulla gran. Del pantà de Santa Fe a Can Casades Més endavant, el camí s’estreny i voreja l’Estanyol o embassament petit 7 . És un lloc poblat de verns, bogues i lliris grocs, entre els quals una espècie protegida, la granota roja, fa la seva posta d’ous a la primavera. Riera amunt, el camí se separa de la verneda per arribar a l’Escola de Natura Can Lleonart. L’itinerari finalitza retornant a Can Casades pel mateix camí de l’inici.Ruta que comienza en Can Casades , centro de información situado en la Ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21, siguiendo las marcas de color naranja en sentido horario. Junto a la puerta del centro tenemos un plano con las diferentes rutas que se pueden hacer, dificultad, distancia y desniveles. En esta se añade la variante del Turó de Morou.
Waypoint

Can Casades

Can Casades
Waypoint

Can Lleonart

Escola de Natura
Waypoint

Els Empedrats de Morou

Waypoint

Els Plans

Waypoint

Ermita de Santa Fe

Waypoint

Esquei de Morou

Waypoint

Font de Baladrell

Waypoint

La Castanyeda

Waypoint

La Fabriqueta

Waypoint

La Fageda

Waypoint

L´Estanyol

Waypoint

Mirador

Waypoint

Pantà de Santa Fe

Waypoint

Parking

Waypoint

Pel Pla de Mulladius

Waypoint

Pont Riera de Santa Fe

Waypoint

Turó de Morou

Comments

    You can or this trail