Time  2 hours one minute

Coordinates 876

Uploaded February 13, 2016

Recorded February 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,279 f
721 f
0
1.3
2.5
5.02 mi

Viewed 2956 times, downloaded 157 times

near Vallgorguina, Catalunya (España)

Aproximació:
Al entrar al poble de Vallgorguina venint des de Sant Celoni per la carretera C-61 aproximadament entre el km.11 i 12, agafem un desvio cap a la Depuradora o la casa de colònies Can Clarens i als pocs metres trobem un pont que creua la riera que es on comença la ruta.
Descripció:
Al creua el pont de la riera, a mà dreta trobem un plafó amb una breu descripció de la ruta, la dificultat i el sentit a seguir, a la pagina del FEEC està posada en sentit horari i al plafó en sentit antihorari, nosaltres vàrem optar per ferla en aquest últim.
Hi han dues petites sortides del itinerari marcades al track per veure l´Església Vella de Vallgorguina per una part i l ´Ermita de Santa Eulàlia de Tapioles per l´altre.
La dificultat del recorregut es baixa i es fàcil de seguir, hi han fites per tot el recorregut.
Informació treta de:
FEEC SL-C 71
Excursió agradable i suau per camins i pistes ben indicades. Trobem l'inici de l'itinerari al final del carrer Montseny, passat el pont de la riera de Vallgorguina.
Els boscos del Parc del Montnegre i el Corredor presenten racons d'aspecte gairabé màgic. Sureres centenàries, alzines i roures s'alternen amb pins en l'ondulada orografia de la zona, mentre que a les vores de les rieres habita la vegeració de ribera com els plàtans o els àlbers. Castanyers, avellaners i arboços també tenen la seva quota de presència i completen un panorama de gran riquesa vegetal, un hàbitat excel·lent per al senglar i altres petits mamífers. L'escenari és esquitxat d'exemples de patrimoni com el dolmen de Pedra Gentil, l'església medieval de Santa Eulàlia de Tapioles i un parell de grans masies, can Pradell de la Serra i can Clarens.
0,000km 0:00h Vallgorguina.
1,260km 0:15h Can Clarenc.
2,870km 0:40h Can Pradell de la Serra.
3,720km 0:55h Dolmen de Pedra Gentil.
6,460km 1:35h Vallgorguina.


Aproximación:
Al entrar en el pueblo de Vallgorguina viniendo desde Sant Celoni por la carretera C-61 aproximadamente entre el km.11 y 12, cogemos un desvío hacia la Depuradora o la casa de colonias Can Clarens y a los pocos metros encontramos un puente que cruza la riera que es donde comienza la ruta.
Descripción:
Al cruza el puente de la riera, a mano derecha encontramos un panel con una breve descripción de la ruta, la dificultad y el sentido a seguir, en la página del FEEC está puesta en sentido horario y en el panel en sentido antihorario, nosotros optamos hacerla en este último.
Hay dos pequeñas salidas del itinerario marcadas en el track para ver la Iglesia Vieja de Vallgorguina por una parte y la Ermita de Santa Eulalia de Tapioles por otro.
La dificultad del recorrido es baja y es fácil de seguir, hay hitos por todo el recorrido.
Información sacada de:
FEEC SL-C 71
Excursión agradable y suave por caminos y pistas bien indicadas. Encontramos el inicio del itinerario al final de la calle Montseny, pasado el puente del arroyo de Vallgorguina.
Los bosques del Parque del Montnegre y el Corredor presentan rincones de aspecto casi mágico. Alcornoques centenarios, encinas y robles alternan con pinos en la ondulada orografía de la zona, mientras que en los bordes de los arroyos habita la vegeració de ribera como los plátanos o los álamos. Castaños, avellanos y madroños también tienen su cuota de presencia y completan un panorama de gran riqueza vegetal, un hábitat excelente para el jabalí y otros pequeños mamíferos. El escenario es salpicado de ejemplos de patrimonio como el dolmen de Pedra Gentil, la iglesia medieval de Santa Eulalia de Tapioles y un par de grandes masías, Can Pradell de la Serra y Can Clarens.
0,000km 0: 00h Vallgorguina.
1,260km 0: 15h Can Clarença.
2,870km 0: 40h Can Pradell de la Sierra.
3,720km 0: 55h Dolmen de Pedra Gentil.
6,460km 1: 35h Vallgorguina.
Waypoint

Can Clarenç

Waypoint

Can Pradell de la Serra

Waypoint

Dolmen de la Pedra Gentil

Waypoint

Ermita de Santa Eulàlia de Tapioles

Waypoint

Esglesia Vella de Sant Andreu de Vallgorguina

Waypoint

Font d´en Nel

Waypoint

Panoràmica

Waypoint

Pla del Forn

Waypoint

Sortida Itinerari 1

Waypoint

Sortida Itinerari 2

1 comment

 • Marcel pont 1333 Sep 16, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Molt maca !!!

You can or this trail