Time  3 hours one minute

Coordinates 1788

Uploaded March 4, 2019

Recorded February 2019

-
-
212 f
-14 f
0
2.1
4.1
8.25 mi

Viewed 252 times, downloaded 11 times

near Palamós, Catalunya (España)

La Costa Brava, tot i presentar un front de mar rocallós, de cop ens hi trobem platges amples amb diferents textures de sorra així com petites cales amagades sota l’alta roca del litoral. Això es el que trobem a Palamós amb la sorra de la Platja Gran i les platges de La Fosca i es Castell i la roca de les Cales Margarida i s’Alguer. La Platja de Castell es una de les darreres platges sense urbanitzar i es troba integrada en un espai d’interès natural. A prop de la platja es Castell s’hi troben les restes del poblat ibèric, un assentament del segle VI aC. Un camí de ronda uneix aquestes platges i cales passant per Cap Gros, un cap muntanyenc que es troba entre cala Margarida i la platja de la Fosca.

Ruta: Port de Palamós (1 m) – Punta del Molí. Far (15 m) – Punta d’en Roca (1 m) – Sota Cala Margarida (3 m) – El Cap Gros (71 m) – Cala de la Fosca (1 m) – Castell de Sant Esteve de Mar (21 m) – S’Alguer (1 m) – Platja de Castell (1 m) – Poblat ibèric de Castell (25 m) – Platja de Castell (1 m) – La Fosca – El Pedró (23 m) – Port de Palamós (1 m)
Accés: En cotxe des del sud s’hi arriba per la carretera C-31 que enllaça amb l’Autopista AP-7 prop de Vidreres. I des del Nord des de la sortida 6 de la AP-7 es segueix per la C-66 amb connexió amb la C-31. Hi ha servei de bus que connecten amb Barcelona, Girona i enllacen diferents pobles de la costa.

Caminada: Avui sortim del Port de Palamós en un dia un xic ventós i el mar una mica mogut. Per començar anem a la Punta del Molí on hi ha el far de Palamós. Continuem resseguint la costa passem per els esculls de la punta dels Tres Ferros i voltem la Marina de Palamós fins arribar a la Punta d’en Roca, una petita cala, separada de la veïna dels Pots per una gran roca, però per on hi ha una escletxa per ens permet continuar la ruta (si el mar està molt mogut potser desaconsellable fer aquest petit tram). Tot seguit el camí de ronda passa per sota Cala Margarida amb boniques casetes a toca de l’aigua. Sortim seguint els senyals del GR-92 i entrem en la zona del Cap Gros que intentem resseguir vora el litoral. Entre pins baixem a la Platja de la Fosca damunt de la qual veiem el Castell de Sant Esteve de Mar, fortificació que data de 1063. El camí aviat deixa de ser urbanitzat i s’endinsa en el bonic paratge de les Cales del Polvorí, s’Alguer i s’Alguer petit, on hi trobem boniques barraques de pescadors. Mes enllà ja veiem la Cala Castell i al Est la Punta del Castell on es troba el poblat ibèric. Ens hi atansem passant per les cales i davant de les barraques. En arribar a Cala Castell, ens endinsem rumb al N tot seguint els senyals del GR fins a travessar la riera d’Aubí per un pont. Girem per anar a buscar la platja passant per la Llacuna, vorejat la platja i atansar-nos fins al poblat ibèric. Caminem per les zones de visita autoritzades (hi ha restriccions de pujar al turó). Retornem a la platja, buscant abans la roca foradada que es troba a la cala Cobertera. Travessem la platja intentant no mullar-nos el calçat, doncs la força de les ones fa que aquestes arribin fins a la Llacuna. Retornem a Palamós pràcticament per el mateix camí, seguint el GR-92 que en entrar a la població puja fins el Pedró, passa per el carrer de Mauri i Vilar i acaba baixant escales fins el Port.

Cartografia: Empordà. Costa Brava Sud. Les Gavarres i l’Ardenya. Escala 1:30.000. Editorial Piolet.
Waypoint

Port de Palamos

Waypoint

Punta del Molí. Far

Waypoint

Punta dels Tres Ferros

Waypoint

Punta d'en Roca

Waypoint

Sota Cala Margarida

Summit

EL CAP GROS

Waypoint

Mirador

Waypoint

Platja de la Fosca

Waypoint

Castell de Sant Esteve de Mar

Waypoint

Barraques de Pescadors

Waypoint

Barraca de Pescadors

Waypoint

S'Alguer

Waypoint

S'Alguer Petit

Waypoint

Platja de Castell

Waypoint

Poblat Ibèric de Castell

Waypoint

Riera de l'Aubí

Waypoint

Llacuna de Platja de Cstell

Waypoint

Mirador

Waypoint

El Pedró

Comments

    You can or this trail