Time  4 hours 21 minutes

Coordinates 2550

Uploaded July 28, 2017

Recorded June 2017

-
-
167 f
56 f
0
2.3
4.7
9.35 mi

Viewed 479 times, downloaded 6 times

near Opwijk, Flanders (Belgique)

De jaarlijkse Hoppetocht van wandelclub De Hopbelletjes uit Opwijk op 18/06/2017. Vertrekkende uit Hof ten Hemelrijck maken we een zomerse wandeling naar de Opwijkse deelgemeenten Droeshout en Mazenzele.

Hof Ten Hemelrijk was oorspronkelijk een hoevecomplex met boomgaard en grasland. De gemeente Opwijk kocht de site in 1977 en maakte er gemeenschapscentrum met cafetaria van. Van de omliggende terreinen werden een recreatief wijkpark gemaakt en zo ontstond een mooi domein in het centrum van Opwijk. De wandeling begint dus met een stukje groen in het dorpscentrum en trekt dan door de dorpsstraten richting Merchtem.

Opwijk is een vrij groot dorp, dus is het wel even stappen voor we in de Hollestraat zijn, de enige resterende holle weg in Opwijk met een fraaie houtkant die als een groen lint in het landschap tot aan de grens van buurgemeente Merchtem loopt.

De Molenbeekstraat en de er achter volgende veldwegen brengen ons via de gehuchten Mansteen en Hulst naar Droeshout, een parochie van Opwijk. In het zaaltje naast de kerk konden we even uitblazen, waarna we via de Langeveldstraat en de Kouterbaan naar Mazenzele trokken.

In deze Opwijkse deelgemeente was de tweede rustpost ingericht in de St-Pieterszaal aan de Steenweg naar Dendermonde. De Zottegemsestraat voert ons na enkele honderden meters al naar de zeer landelijke wegels richting Baardegem, maar zo ver gaan we niet: aan de Bosstraat rechtsaf, de Steenweg op Brussel over en de Het Kintstraat in, zo genoemd omdat hier de hoeve stond van de invloedrijke en welgestelde familie 't Kint, in Opwijk sinds 1513 bekend.

We lopen langs de rand en door het Dokkenebos, steken de oude Frankische Perreveldkouter over naar de Droeshoutstraat. Net voorbij de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel aan de Doorekenshoeve gaan we linksaf Diepenbroek in voor een stukje door het Trodbos waarna we al weer bijna in Opwijk zijn.
De de straatjes en paadjes van de wijk Konkelgoed keren we dan terug naar Hof ten Hemelrijk.
panorama

Hof ten Hemelrijk

panorama

Pastoriepad

panorama

Hollestraat

panorama

tussen Molenbeekstr en Mansteen

panorama

tussen Molenbeekstr en Mansteen

panorama

tussen Molenbeekstr en Mansteen

panorama

Mansteen

panorama

Grootveld

panorama

Kerk Droeshout

panorama

aan de Oude Mechelbaan

panorama

kerk Droeshout

panorama

Kouterbaan

panorama

Koutermolen

panorama

achter de Zottegemstraat

panorama

Veldweg

panorama

nabij de Bosstraat

panorama

Het Kintstraat

panorama

Dokkenebos

panorama

naast het Perreveld

panorama

kouter Perreveld

panorama

Kapel

panorama

Diepenbroek

panorama

Diepenbroek

panorama

Konkelgoed

panorama

Hof ten Hemelrijk

Provisioning

Hof Ten Hemerijk

Cafetaria Hof Ten Hemerijk Hof ten Hemlrijk is een omwalde hoeve van oorsprong uit de 15de eeuw. In 1977 door de gemeente aangekocht en doet nu dienst als gemeenschapscentrum met park.
Picnic

Sint-Pieterszaal Mazenzele

Picnic

Zaaltje Droeshout

Comments

    You can or this trail