Time  5 hours 27 minutes

Coordinates 3248

Uploaded May 7, 2019

Recorded May 2019

-
-
1,954 ft
400 ft
0
2.3
4.6
9.19 mi

Viewed 350 times, downloaded 16 times

near Olesa de Montserrat, Catalunya (España)

Sant Salvador de les Espases.-
És una capella del municipi d'Esparreguera. Està situada dalt d'un espadat aïllat, al punt de confluència entre els bisbats de Sant Feliu i Vic i dels termes municipals d'Esparreguera, Olesa de Montserrat i Vacarisses. Documentada a partir el segle XIV, era l'antiga capella del Castell de les Espases, documentat des de l'any 985, i del qual només en resta el basament d'una torre circular. Està declarada bé cultural d'interès nacional.

Està situat sobre el Congost del Cairat, a l'esquerra del riu, dalt d'una aresta espadada transversal al Llobregat. Queden, però, tan sols uns pocs vestigis al capdamunt de la roca més alta: una paret que ressegueix el seu perfil superior i part d'una mitja torre o bestorre a llevant. Són construïdes amb petits carreus o llambordes travats amb morter, molt abundant en un conglomerat que s'adhereix als sortints i prominències de la roca. Probablement daten dels primers temps del castell, no més tard del segle X.

La capella de Sant Salvador de les Espases té una estructura que ens indica que, malgrat es devia aixecar en època gòtica, respon a una reforma del segle XVI. Està situada a ponent, en un lloc a redós, i conserva en la paret de migdia restes d'un paredat romànic de grans carreus que deu correspondre també a l'obra del castell de les Espases i que es podria datar cap al segle XII. Té una sola nau, de volta baixa, i l'absis quadrangular.
Parking

Sortida i arribada - Olesa de Montserrat, Porxo de Santa Oliva

Ruins

Can Llimona

Fountain

Font dels Encantats

Ruins

Masia de Puigventós i coll de l'Oriol

Summit

Puig Ventós - la Creu de Saba

Waypoint

Camí del coll de l'Oriol al pla del Fideuer

Fountain

Font de la Pastora

Waypoint

Sant Bernat

Mountain pass

Coll Bram i desvio a Sant Salvador

Summit

Sant Salvador de les Espases

Intersection

Desvio a Olesa

Fountain

Font de la Roureda

Fountain

Font de la Pallera i dipòsits d'aigua

Comments

    You can or this trail