-
-
3,523 ft
1,409 ft
0
3.1
6.2
12.31 mi

Viewed 8355 times, downloaded 111 times

near Oix, Catalunya (España)

Excursió circular, que ens permet fer un dels 100 cims de la FEEC, el Montmajor... Comencem el nostre itinerari a Oix a on deixem els cotxes al aparcament del cementiri i comencem a caminar per una pista enquitranada, que primer, ens porta al càmping La Soleia d’Oix i tot seguint les marques del GR-1, passem el mas de la Rodeja, més endavant sota can Costejà a on comença una pista, ara ven enquitranada que puja al veïnat de Sant Miquel de Pera, aquí s’acaba el asfalt per nosaltres i comença pista de terra que ens duu, passant primer per can Forn, directament a travessar la riera d’Oix per gual. La pista és ampla i s’endinsa per la coma Ermada, passant per Can Quic fins el coll format per el Montmajor i Montpetit (aquesta pista la farem de tornada). Passat la riera un pal informatiu ens indica que hem de deixar la pista i agafar un corriol a la dreta del camí, tot resseguint la riera, caminem dins el PR186 amb marques de pintura blanques i grogues. El corriol passa per les gorgues d’en Batlle, Planes del Seguer i el mas El Seguer de Pera, pòster informatiu que indica a Camprodon seguint la pista i la Vall de Bac a l’esquerra, corriol que agafem, comença aquí el espectacular estret de Bodelquer
El camí passa per damunt de l’engorjat del Bosc de Quer (o Bodelquer), entremig d’un magnífic alzinar muntanyenc, barrejat amb espècies de la roureda. Algunes de les plantes acompanyants són boix, blada, cirerer de guineu, noguerola, avellaner, sanguinyol i ginebró. A l’altra banda de la riera s’observa la cara nord del Montmajor, amb el verd fosc de les alzines i el blanc de la roca calcària, ja sigui massiva o en tarteres. També el nostre camí travessa algunes tarteres, però orientades al solell.
El corriol fineix al restaurat molí de la Coromina...som a la vall de Bac, hem de travessar la riera d’Oix altra vegada a gual per arribar a la gran masia de la Coromina, a on pensàvem fer un bon cafè després d’esmorzar, però actualment està mig abandonat... (petita decepció).
Després d’esmorzar reprenem la marxa direcció al Hostal de la Vall de Bac fins a trobar les marques de pintura del GR-1 que seguim, a l’esquerra de la pista per la que transitàvem.
El corriol ara puja decididament fins al coll del Reverter, d’aquest coll pugem a la collada de la Costa i aquí agafem un camí que està barrat per una senyal de pintura groga, seguint el camí recte ens portaria al coll de Galters i al cim del Montmajor, nosaltres volíem passar per el Passant Nou per arribar al Coll de Galters, però barem perdre les marques i les fites i durant un temps ens va tocar lluitar amb els arbres i matolls per poder sortir-ne...allò que es diu “ensigalats.” Una vegada trobat el camí que he referit avants, que va al Coll Galters, només ens queda segui’l amunt i fer el cim del Montmajor.En arribar a dalt del Montmajor, també conegut pel nom del Bo de la Creu, anirem a la seva punta est, on podrem gaudir de les vistes de Toralles, més les de sobre el Puigsacalm, Cabrera , Ayats . Per la seva cara nord tenim, al fons, el Pirineu (Massís del Canigó, Costabona, Bastiments, Puig de les Borregues,etç.), i més endavant, el Montfalgar, Comanegra, etc.)
Per la cara oest, les vistes sobre el Taga, Puig Sestela, Serra Cavallera, Puig Ou, el Tallo, i més al fons la Serra d'Ensija, els Rasos de Peguera. Per la cara sud, la Serra de Milany, que visitarem l’última sortida del grup...etc.
El camí de baixada és llarg i molt definit que passa per l’enrunat mas de la Costa i ens deixa al pla de la Costa, estem a la pista que havíem abandonat al començament de la ruta i que duia a Cal Quic, seguint el GR-1, tot de baixada travessem Cal Quic per tancar l’anell i tornar altra vegada a Oix, des de on ens desplaçarem al restaurant Can Bundancia per fer un bon dinar i donar per acabada aquesta interesant, (a pesar de la petita “ensigalada”) sortida.

Comments

    You can or this trail